Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

"nacrt" sportnega lonca

Napisal/-a Perica Če jun 02, 2005 12:49 pm

Zivjo!
No, ker zgleda da bo moj zadnji powerful lonec kmal "duso spustu" (v notranjosti je ze precej rejnat in tista cev v notranjosti se je snela in ropota) in ker ne vem ce se ga splaca popravt (pa tudi denarnica ne dopusca prevelikega zapravljanja), bi vas prosil, ce mi lahko razlozite tocno kako je tak lonec zgrajen, oziroma ce ima kdo kaksno slikco kaksen je v notranjosti?!?! imam namrec namen (ko bo cas za to) poizkusiti narediti svoj lonec, pa me zanima kako je sploh zgrajen!!! potem pa bi enostavno nastavek od prejsnega lonca in ploscico s stevilko (lonec je ze homologiran) prenesel na moj sestavljeni lonec!!! na zunaj bi tako bil identicen staremu loncu, vendar bi imel vsaj mir za kaksno leto ali dve!!! za nov lonec kot ze receno na zalost nimam denarja!!!

Zanima me torej kako je lonec zgrajen v notranjosti in kako doseci vsaj neko srednjo glasnost lonca, ker ta ki ga imam sedaj je pretih za moje pojme!!! sem ze zvedel da cev v notranjosti lonca ne sme imeti preveliko luknic, ker naj bi te dusile zvok!!!??

HVALA za kakersnokoli pomoc!!!

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Če jun 02, 2005 1:01 pm

jst ti sicer ne znam odgovorit :oops: Sam si reku da je powerfull homologiran-kje si dobu certifikat, če je univerzalen. Pa če ga maš dj pošl prosim, če se da

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jun 02, 2005 1:32 pm

powerfull niso samo univerzalci, ampak tud tipski.
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če jun 02, 2005 2:00 pm

a bi se lahko LEPO PROSM drzali teme in ne tega kdo ima kej homologirano in kdo ne in kaj se da in kaj se ne da homologirat!!! moj lonec je univerzalen ampak mi ga je uspel homologirat, kar pa mislm da ni nic nenavadnega in neobicajnega :roll:

HVALA

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jun 02, 2005 2:57 pm

na netu sem neki najdu, upam d ti bo pomagal...
Slika

Slika

Slika
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če jun 02, 2005 3:49 pm

hvala Nejko87! mal bolj mi je ze jasno!!!

jest si zdej to tkole pedstavlam: najprej zunanja cev (ohisje lonca), znotrej tega pa tista cev z luknicami, okoli te cevi pa nabasana "vovna" tako da je zapolnjen ves prostor med cevjo in notranjo steno ohisja lonca!!! a si to pravilno predstavljam al sm kej mimo usekov??

a zna mogoce kdo sestavo lonca z besedami opisat al pa kej takega!??

HVALA

Peter

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jun 02, 2005 4:16 pm

Jst mislm da boš najbolj konkretno zvedu če ga boš na pol zrezu. Če nočeš svojga pa pejt h kakemu mehankarju pa nej ti da enga starga pa naštudiri detajle.

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jun 02, 2005 5:28 pm

Kaj pa tehnični pregled in eko-test?!? Samo vprašam.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če jun 02, 2005 5:45 pm

Tole sem narisu na hitro če te še kaj zanima na PM
Slika
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če jun 02, 2005 6:19 pm

ahiM je napisal/-a:Kaj pa tehnični pregled in eko-test?!? Samo vprašam.

mislim da zadnji lonec nima veliko veze s plini !!! ce bi mev kaksno veliko vlogo pri tem, sportni lonci sploh nebi bili dovoljeni!!! upam da imam prav, drugace pa prosim da me popravite!!!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jun 02, 2005 9:12 pm

Perica je napisal/-a:hvala Nejko87! mal bolj mi je ze jasno!!!

jest si zdej to tkole pedstavlam: najprej zunanja cev (ohisje lonca), znotrej tega pa tista cev z luknicami, okoli te cevi pa nabasana "vovna" tako da je zapolnjen ves prostor med cevjo in notranjo steno ohisja lonca!!! a si to pravilno predstavljam al sm kej mimo usekov??

HVALA

Peter

dobro dobro si to predstavljas...ta notranja glavna cev je preluknjana, okoli nje je volna, ki jo obdaja ohisje lonca...
fora sportnih loncou je ta, da ti ce pogledas not v njega vidis skozi, medtem ko ce ostale pogledas v luknjo so not doloceni prekati, tko da dim ne gre direkt skozi lonec ampak da se tam ustavi, ter posledicno hitrost zgubi, ter da zadiusi zvok....tu ti je fora in take lonce ki vidis skozi jih je treba homologirat..... 8) bo tko qool? ;)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če jun 02, 2005 9:20 pm

Dariooo je napisal/-a:

HVALA

Peter

dobro dobro si to predstavljas...ta notranja glavna cev je preluknjana, okoli nje je volna, ki jo obdaja ohisje lonca...
fora sportnih loncou je ta, da ti ce pogledas not v njega vidis skozi, medtem ko ce ostale pogledas v luknjo so not doloceni prekati, tko da dim ne gre direkt skozi lonec ampak da se tam ustavi, ter posledicno hitrost zgubi, ter da zadiusi zvok....tu ti je fora in take lonce ki vidis skozi jih je treba homologirat..... 8) bo tko qool? ;)

jah, hvala za tole razlago, ampak bi mi bolj prav prisla razlaga, kako tocno in iz cesa tocno se tak lonec sestavi!?!? ampak vseeno hvala Dariooo

aja, a mogoce kdo ve kje se lahko dobijo zelezne cevi s takim premerom kot ga ima sportni lonec (cirka 20cm)??? in kolk stane???

HVALA

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če jun 02, 2005 9:26 pm

Perica je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

HVALA

Peter

jah, hvala za tole razlago, ampak bi mi bolj prav prisla razlaga, kako tocno in iz cesa tocno se tak lonec sestavi!?!? ampak vseeno hvala Dariooo

aja, a mogoce kdo ve kje se lahko dobijo zelezne cevi s takim premerom kot ga ima sportni lonec (cirka 20cm)??? in kolk stane???

HVALA

no....to ki je okoli je steklena volna oz to lahko das ti not in bo cisto kul, pol pa gres v trgovino kjer imajo zelezo in kupis eno tako cev.bos dal 2-3k vec ne ;)
ma js ves kaj ti svetujem, da dobis kje kak star lonec, ga odpres, spraznes vso uno kramarijo ki je not, das not to tvojo novo preluknjano cev, ki jo z vrtalnim prevrtas in napolnes z volno, zapres lonec ga zasijes (zavaris) in namontiras na auto in problem je resen ;) tko bojo vsi mislili da imas original auspu oz lahko reces da se ti je pokvaru
PS nasvet: tam kjer si ga po dolzini varil je bolje da obrnes proti gor oz proti dnu karoserije, tko da bo manj mokro ter da se ne vidi da si odpiral lonec ;)
cao pa ce te se kej zanima uprasi ;)

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Pe jun 03, 2005 10:50 am

Na, da ti ne bo dolgcas malo branja, se bos se kaj naucil:
http://naca.larc.nasa.gov/reports/1954/ ... t-1192.pdf

;)
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 03, 2005 11:19 am

eXtreme je napisal/-a:Na, da ti ne bo dolgcas malo branja, se bos se kaj naucil:

;)

:shock:

sej drgac mi ni dovgcas, ker so izpiti ze zelo zelo blizu (rimsko pravo, pravna zgodovina, ustavno pravo, pravoznanstvo,.... :? )

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 03, 2005 11:21 am

Perica je napisal/-a:
eXtreme je napisal/-a:Na, da ti ne bo dolgcas malo branja, se bos se kaj naucil:

;)

sej drgac mi ni dovgcas, ker so izpiti ze zelo zelo blizu (rimsko pravo, pravna zgodovina, ustavno pravo, pravoznanstvo,.... :? )

rimsko pravo je bil včeri če se ne motm.....raj mal manj na avtomobile študiri če mislš pravo nardit ;)

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 11:54 am

Ma glej...ni to tako preprosto, kot se nekateri očitno predstavljate. Če bi temu bilo tako, bi si jih vsi sami doma delali. Resnica pa je v temu, da se s tem ukvarjajo zelo resna podjetja , ki imajo za sabo tisoče ur razvoja (no vsaj resnejša podjetja)
Dariooo...ti bi moral to dobro vedeti, da stvari niso tako preproste, glede na to, da si imel namen poštelati 205-ko, resnica pa je v temu, da ti že vsaj 2 leti pred hišo gnije 405-ka, v garaži pa razpada njen motor. Sej v vaši domišljiji in ameriških filmih je vse zelo preprosto...žal temu ni tako.
Večini med vami se še sanja ne, kaj so to tolerance, ujemi, obdelave,...za mikrometer, merilno uro ali pa višinsko merilo pa itak še nikoli slišali niste.
A mislite, da je nek lonec tako preprosto doma narediti??? Vi bi kar kupili dve cevi in nekaj skupaj zašvasali???!!! Ne, ne...to ne bo šlo. Materjala in predvsem ur dela boste toliko vrgli v smeti, preden bo prišlo kaj pametnega ven iz tega, da vam bo še žal, da niste porabili tistih nekaj par desettisočakov kolikor stane nov lonec.

In še nekaj...marsikdo se tukaj dela pammetnega, v resnici pa samo ponavlja neke neumnosti, ki jih je prebral kdove na kateri Palestinski internetni strani.
Halo...folk...strojništvo ni tako preprosto, kot pečt palačinke doma. V motorju se dogajajo takšne stvari, da se večini še sanja ne kakšne. Termodinamika, fluidnosti, mehanika,...to niso samo besede...ampak izredno komplicirane študije.

Se opravičujem vsem tistim, ki se na strojništvo spoznajo. Vem, da vas je kar nekaj tukaj.

Kar sem napisal je namenjeno vsem bistrim glavam tukaj gor, ki mislijo, da če so 1x v življenju menjali svečko na svojem scooteju in znajo poizkati par podatkov na internetu, sedaj že pravi konstruktorji.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jun 03, 2005 12:26 pm

yurchek je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:

;)

rimsko pravo je bil včeri če se ne motm.....raj mal manj na avtomobile študiri če mislš pravo nardit ;)

ja, vcerej je biv prvi rok, jest grem na drugi rok!!!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jun 03, 2005 1:50 pm

darky je napisal/-a:Ma glej...ni to tako preprosto, kot se nekateri očitno predstavljate. Če bi temu bilo tako, bi si jih vsi sami doma delali. Resnica pa je v temu, da se s tem ukvarjajo zelo resna podjetja , ki imajo za sabo tisoče ur razvoja (no vsaj resnejša podjetja)
Dariooo...ti bi moral to dobro vedeti, da stvari niso tako preproste, glede na to, da si imel namen poštelati 205-ko, resnica pa je v temu, da ti že vsaj 2 leti pred hišo gnije 405-ka, v garaži pa razpada njen motor. Sej v vaši domišljiji in ameriških filmih je vse zelo preprosto...žal temu ni tako.
Večini med vami se še sanja ne, kaj so to tolerance, ujemi, obdelave,...za mikrometer, merilno uro ali pa višinsko merilo pa itak še nikoli slišali niste.
A mislite, da je nek lonec tako preprosto doma narediti??? Vi bi kar kupili dve cevi in nekaj skupaj zašvasali???!!! Ne, ne...to ne bo šlo. Materjala in predvsem ur dela boste toliko vrgli v smeti, preden bo prišlo kaj pametnega ven iz tega, da vam bo še žal, da niste porabili tistih nekaj par desettisočakov kolikor stane nov lonec.

In še nekaj...marsikdo se tukaj dela pammetnega, v resnici pa samo ponavlja neke neumnosti, ki jih je prebral kdove na kateri Palestinski internetni strani.
Halo...folk...strojništvo ni tako preprosto, kot pečt palačinke doma. V motorju se dogajajo takšne stvari, da se večini še sanja ne kakšne. Termodinamika, fluidnosti, mehanika,...to niso samo besede...ampak izredno komplicirane študije.

Se opravičujem vsem tistim, ki se na strojništvo spoznajo. Vem, da vas je kar nekaj tukaj.

Kar sem napisal je namenjeno vsem bistrim glavam tukaj gor, ki mislijo, da če so 1x v življenju menjali svečko na svojem scooteju in znajo poizkati par podatkov na internetu, sedaj že pravi konstruktorji.

nisem nikoli imel skuterja.... :wiihuu

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 2:00 pm

PIZDARJO!
Lahko duhovičiš do onemoglesti, dejstvo je, da veš, da imam prav.
Sicer pa uno s svečko ni letelo nate.
Dobro veš, da zdej ko ni več luisa okoli, ki je vsaj pravi strojnik, ne znaš niti kolesa demontirat.
Sory za ostre besede, ampak sam si to hotel.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov