Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

kje je v tem fora????

Napisal/-a splash To jun 07, 2005 5:13 pm

danes se peljem po avtocesti in sem opazu en tovornjak naložen s tanovimi golfi plus, zadaj na zgornjem delu pa je bil en dolg avto prekrit s belim polivinilom pa polno vw znakcev po polivinilu. avto mislm da je bil vw phaeton (po obliki sodeč). zdaj me pazanima zakaj je bil avto pokrit. a so ga hotel zakamuflirat ker je bil kakšen novejši model (facelift), al je bil prekrit samo zaradi zaščite med prevozom?

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To jun 07, 2005 5:14 pm

Na Phaetonu stane popravilo ene praskice kokr 2 Golfa Plus :P

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: kje je v tem fora????

Napisal/-a MacTron To jun 07, 2005 5:14 pm

splash je napisal/-a:danes se peljem po avtocesti in sem opazu en tovornjak naložen s tanovimi golfi plus, zadaj na zgornjem delu pa je bil en dolg avto prekrit s belim polivinilom pa polno vw znakcev po polivinilu. avto mislm da je bil vw phaeton (po obliki sodeč). zdaj me pazanima zakaj je bil avto pokrit. a so ga hotel zakamuflirat ker je bil kakšen novejši model (facelift), al je bil prekrit samo zaradi zaščite med prevozom?

tocno to pokrijejo oz... ce dobr pogledas mas na vseh odbijacih se gobice :) ..drugac pa
na vlakih bos to dobr vidu kt je odprt... zascita!
Zadnjič spremenil MacTron, dne To jun 07, 2005 5:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a runner To jun 07, 2005 5:16 pm

Mislim, da je to dodatna zaščita. Pri nekaterih znamkah imaš opcijo za doplačilo, da ti ga dodatno zaščitijo pri prevozu. Sicer pa nisem siguren.

LP!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To jun 07, 2005 5:20 pm

Lol, kaj ti pomaga pokrit avto, ce se ti pa zgodi tko kt enmu nasmu frendu... pr raztovarjanju avta jim je dol padu :rofl :roll:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 07, 2005 5:24 pm

ampak je pa zanimivo. kako pa bo tist polivinil obvaroval avto?

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 5:27 pm

splash je napisal/-a:ampak je pa zanimivo. kako pa bo tist polivinil obvaroval avto?

Sej ni edina možna poškodba avtomobila da se prevrne z vlaka/kamiona ;) Kamenje, prah, listje, vremenski vplivi, ostala nesnaga,....nikol neveš ;) Če se pa prevrne je pa to itak vse zavarovano (beri: zavarovalnica) :)
Zadnjič spremenil Spyker, dne To jun 07, 2005 5:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis To jun 07, 2005 5:28 pm

Ja res je ta polivinil je za varovanje avta. To se da videt samo pri dragih avtih. Avto tzi obvaruje pred dezjem, toco, ranimi kamencki in ostalo drobnarijo in dim, smrad, ki ti lahko unicijo ali poskodujejo avto. Ce ne bi pomagal ga nebi gor dajal, ane?
...ima se - može se, nema se - folira se...

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To jun 07, 2005 5:28 pm

sem bil zadnjič s kolegom v celju, so prpeljali tko audi a8, čist v polivinilu (ki to nekako ni), ker je ta zadeva, sicer je tanka, sam mi je delovala tko rahlo penasta, tko da kakšne majhne kamenčke obvaruje. pod to folijo je pa itaq še polit s tistim "konzervansom".

je pa res, da popravilo na npr phaetonu stane kot dva golfa plus :lol:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To jun 07, 2005 5:31 pm

Sej ni noben reku, da ne pomaga :P Je pa tuki se ena fora... če je avto pokrit in se ne umaže, ga tut prodajalcem ni treba prat in pucat :)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 5:31 pm

W|zz je napisal/-a:Sej ni noben reku, da ne pomaga :P Je pa tuki se ena fora... če je avto pokrit in se ne umaže, ga tut prodajalcem ni treba prat in pucat :)

Mislm da to ni glih fora ker jaz osebno se nebi nič branil pucat enga brand new A8 al pa Phaetona 8)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 07, 2005 5:34 pm

a pol se jim je pa splačal pokrit, ker je itak dež lil kot iz škafa.

ampak hecno. oni tip počasi vozi kamion ki ima gor fejtona pokritga da se avto nebi poškodoval, midva s forom pa uletiva mimo kamiona s tako usranim phaetonom da ga sploh ne bi prepoznal. še dorb da je fejst lilo da ga je mal opralo. :lol:

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX To jun 07, 2005 5:48 pm

drgač drage avte vozjo tud z zaprtimi kamioni

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 5:51 pm

GOX je napisal/-a:drgač drage avte vozjo tud z zaprtimi kamioni

Kar pa kupca pomoje dodatno stane....

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 07, 2005 5:53 pm

Spyker je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Sej ni noben reku, da ne pomaga :P Je pa tuki se ena fora... če je avto pokrit in se ne umaže, ga tut prodajalcem ni treba prat in pucat :)

Mislm da to ni glih fora ker jaz osebno se nebi nič branil pucat enga brand new A8 al pa Phaetona 8)

@ spyker Mi bi se pa lahko kej zmenil! :twisted:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 6:03 pm

splash je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:

@ spyker Mi bi se pa lahko kej zmenil! :twisted:

EJ spucam ga v nulo s šamponom ki diši po marelicah al pa jagodah al pa kar češ pa to od znotrej in od zunej sam povej 8) :lol:

Sam en cel popoldne bi porabu k bi šlo počas.....logično :) ;)

p.s. : a ti to resno :P

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 07, 2005 6:16 pm

a nebi pršel kaj tazga spucat?

Slika

Slika

Slika

mo tole je bil mal off topic, zdej pa mal bolj resno.

aja zadnč (3 mesce nazaj )sem vidu tud tko zakamuflirane oz. pokrite avte na tovornjaku v mestu pa sm pol mal vzdignu polivinil, pa je bla tanova laguna spodej.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jun 07, 2005 6:19 pm

@splash: še tok usranga avta se ne ustrašm :D

Sicer pa če jest naroču avto vreden 20, 30 mio sit bi tud zaheteval da ga dodobro zaščitjo.

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune To jun 07, 2005 6:46 pm

Očitno je to res po naročilu, ker smo ravno zadnjič imeli debato o tem. Smo gledali kamion in je bilo par avtov zaščitenih par pa ne. Samo je bilo tako, da sta bili dve trojki (BMW) in ena je bila zaščitena druga pa ne. Se pravi da verjetno ni samo zaradi tega ker bi bil en avto dražji kot drug.

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 To jun 07, 2005 8:31 pm

Pri dražjih avtih je praksa, da se vsi avti zaščitijo s polivinilom ter namestijo pence na odbijače, kromirane doodatke, kljuke, itd.
Za Audije A8 vem tud, da prednjo in zadnjo šipo pokrijejo. Načelno naj bi se to delal protiplačilu, sam večina trgovcev želi dobit zaščiten avto, da zadovolji stranko ter se izogne nepotrebni kritika, ker tukaj se govori o zneski ala 20 milijonov pa naprej.
LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov