Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

TIPOM MB - LAŽNIVCI !!!

Napisal/-a fare Pe jun 10, 2005 7:48 pm

Fantje, salon avtov škoda TIPOM iz Maribora ni več pooblaščen za servisiranje škod, in sicer od 2.1.2005, tako da če imate nov avto in 2 letno Porsche Slo. garancijo na njega vam bo sla v falus, tako kot mojemu prijatelju ki so ga zvabili tja z 2x nižjo ceno servisa kot na Porscheju !!!
Ampak to še ni vse: TIPOM je naredil excluzivno pogodbo z SLOVENSKO POLICIJO v Mariboru za servisiranje Octavij II ( govori se o lepem št. vozil), in seveda Porsche jih je vse skupaj poslal v K....
LP, Pa se pazite tkšnih in podobnih...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe jun 10, 2005 8:30 pm

daj jih v "katalog".
lp pilgrim

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: TIPOM MB - LAŽNIVCI !!!

Napisal/-a SCH-MM Pe jun 10, 2005 10:20 pm

fare je napisal/-a: TIPOM je naredil excluzivno pogodbo z SLOVENSKO POLICIJO v Mariboru za servisiranje Octavij II ( govori se o lepem št. vozil), in seveda Porsche jih je vse skupaj poslal v K....

Octavie II? Koliko jih pa imajo, ker jaz še nisem videl nobene policijske Octavie? :shock:

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So jun 11, 2005 4:09 pm

SCH-MM je napisal/-a:
fare je napisal/-a: TIPOM je naredil excluzivno pogodbo z SLOVENSKO POLICIJO v Mariboru za servisiranje Octavij II ( govori se o lepem št. vozil), in seveda Porsche jih je vse skupaj poslal v K....

Octavie II? Koliko jih pa imajo, ker jaz še nisem videl nobene policijske Octavie? :shock:

Bil sem prica, ko so vozili Octavie I (stari model) policiji, ampak na juzno mejo. to je bilo enkrat na zacetku leta. Imajo pa 4x4 pogon 100%, za motor pa nisem preprican, vem pa, da je bencin, mislim da je 2.0 bencin.
Ta vozila bodo imeli za nadzorovanje meje. Tako, da prave policijske Octavie v bistvu ni ( z nalepkami in lucmi).
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel So jun 11, 2005 4:33 pm

car_freak je napisal/-a:
SCH-MM je napisal/-a:

Bil sem prica, ko so vozili Octavie I (stari model) policiji, ampak na juzno mejo. to je bilo enkrat na zacetku leta. Imajo pa 4x4 pogon 100%, za motor pa nisem preprican, vem pa, da je bencin, mislim da je 2.0 bencin.
Ta vozila bodo imeli za nadzorovanje meje. Tako, da prave policijske Octavie v bistvu ni ( z nalepkami in lucmi).

pr nas jih imajo krimiči (karavan izvedba) ;)

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 So jun 11, 2005 4:50 pm

Policija je dobila okoli 100kom vozil Octavia karavan, ki bodo sluzile za potrebe policije pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Se pravi vozila bodo v belo-modri barvi.
Zaenkrat teh vozil se ni na cesti, bodo pa v bliznji prihodnosti!
LP

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 So jun 11, 2005 4:51 pm

fare je napisal/-a:Fantje, salon avtov škoda TIPOM iz Maribora ni več pooblaščen za servisiranje škod, in sicer od 2.1.2005, tako da če imate nov avto in 2 letno Porsche Slo. garancijo na njega vam bo sla v falus, tako kot mojemu prijatelju ki so ga zvabili tja z 2x nižjo ceno servisa kot na Porscheju !!!
Ampak to še ni vse: TIPOM je naredil excluzivno pogodbo z SLOVENSKO POLICIJO v Mariboru za servisiranje Octavij II ( govori se o lepem št. vozil), in seveda Porsche jih je vse skupaj poslal v K....

Po zakonu o potrosnikih velja garancija neglede na to kje avto servisiras, pa če je to takoj pod kozolcem.
Preverjeno, skregano in na koncu dobljeno!
Ampak moras se precej kregat, da uvoznik to prizna!

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jun 11, 2005 6:05 pm

Fiat007 je napisal/-a:Policija je dobila okoli 100kom vozil Octavia karavan, ki bodo sluzile za potrebe policije pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Se pravi vozila bodo v belo-modri barvi.
LP

Ma kar se tiče octavi 1 poznam enga kriminalista k jo ima slubeno belo 4X4 110 TDI...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So jun 11, 2005 6:35 pm

Po zakonu o potrosnikih velja garancija neglede na to kje avto servisiras, pa če je to takoj pod kozolcem.

aja? jest sem pa zmeri mislil da v garancijskih pogojih pise pod kaksnimi pogoji velja garancija na dolocene dele. in ker pise da moras avto servisirat na pooblascenem servisu (ni vazno katerem) me zelo veseli, da dam lahko avto posravfat sosedovemu mulcu in mi garancija se vedno velja. lepo lepo. hvala!

lp
juhica

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So jun 11, 2005 7:14 pm

vzdrževalna dela ti lahko opravi tudi sosedov mulc, brez da bi izgubil garancijsko pravico.

Je pa za uveljavo garancije seveda pogoj - pravilno vzdrževanje.

??????
a to pomeni da ce pravilno zamenjam olje, filter olja, preverim nivo hladilne tekocine, skratka vse delam pravilno mi bo garancija veljala? kdo bo zdej komu dokazoval da je bilo "pravilno" vzdrzevano v primeru napake??? a ni fora pooblascenega servisa glih to, da so sigurni da so dela bila opravljena pravilno in zato garancija velja. samo tole me pa res zanima...

lp[/quote]

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jun 11, 2005 7:18 pm

juhica je napisal/-a:
vzdrževalna dela ti lahko opravi tudi sosedov mulc, brez da bi izgubil garancijsko pravico.

Je pa za uveljavo garancije seveda pogoj - pravilno vzdrževanje.

??????
a to pomeni da ce pravilno zamenjam olje, filter olja, preverim nivo hladilne tekocine, skratka vse delam pravilno mi bo garancija veljala? kdo bo zdej komu dokazoval da je bilo "pravilno" vzdrzevano v primeru napake??? a ni fora pooblascenega servisa glih to, da so sigurni da so dela bila opravljena pravilno in zato garancija velja. samo tole me pa res zanima...

lp

tud men ni čist jasn...boš imel avto v garanciji,ga vozil nekam na nepooblaščen servis,in ko bo kaj narobe ne avtu ne boš po vsej verjetnosti imel originalnih delov,ampak kopijo...tko da me zanima kaka bi bla reakcija potem za uveljavljanje reklamacije.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Ne jun 12, 2005 2:28 pm

Fora je v tem da morjo oni nekak zaslužt in potem postavjo kot pogoj serivisiranje na uradnem servisu. Zdej pa če se ti neki pokvar, kar bi mogl menjat kot garancijo, znajo zakomplicirat zadeve.

Tiste kopije rezervnih delov: če jih kupujete v teh znanih trgovinah z avto-deli dobite povsem identične dele kot če bi jih kupili na pooblaščenem servisu, le da je druga embalaža in seveda cena. Preverjeno že ničkolikokrat. Tako ali tako delajo kose le nekaj priznanih firm(Lucas, Ate pri zavorah recimo).

Če so pošteni na servisu bojo zamenjal tud po preteku garancije. Fotru je na TT-ju navijalec varnostnega pasu crknu, ko je bil avto star že 2,5 leti. vedno ga je servisiral sam in ko je prišel tja da mu zamenjajo tale navijalec, niso nič spraševali in komplicirali. Samo naročil in zamenjal.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jun 12, 2005 8:14 pm

borut007 je napisal/-a:Menjava olja, menjava filtrov, svečk, dolivanje tekočin,... in ostala vzdrževalna dela ti lahko opravi tudi sosedov mulc, brez da bi izgubil garancijsko pravico.

...

To je tako pri avtih, kot pri ostalih aparatih, napravah, ...

pozabi...
tudi redni servisi morajo bit opravljeni pri pooblascneem serviserju, ni namrec vseeno, koga mas vpisanega v servisni knjigi, ce pride do garancijskega zahtevka
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jun 13, 2005 12:25 am

Fiat007 je napisal/-a:Policija je dobila okoli 100kom vozil Octavia karavan, ki bodo sluzile za potrebe policije pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Se pravi vozila bodo v belo-modri barvi.
LP

Ne nabijaj.

Vem za najmanj pet (tastarih) Octaviij Combi 4x4 2.0 bencinar v različnih barvah in seveda niso ponalepkane ampak imajo sireno pod haubo, lučko pod zicem in postajo v predalu. Uporabljajo pa se za nadzor zelene meje SLO-HR.
Najprej so za ta namen imeli Golfe IV Variante (predvsem temno modre barve) 1.9 Tdi 130 KM 4motion. Samo se avto, ki ima presek gume 55 ne more glih po vsaki hosti vozt in je nasploh prenizek. Ko so razbil par karterjev so pogruntal da bi blo bolš in cenejš Octavie met.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po jun 13, 2005 6:16 am

Samotar je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:Samo se avto, ki ima presek gume 55 ne more glih po vsaki hosti vozt in je nasploh prenizek. Ko so razbil par karterjev so pogruntal da bi blo bolš in cenejš Octavie met.

:woohoo =I kwa se majo pa za vozt po gmajini ;) hehe
ja golfi IV so pa itak ze serijsko tako nizki....da lih za po gmajni res niso newem kolk....sploh z malo bolj nizkopresecnimi gumami ;)
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov