Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Hude kršitve CPP s strani policije

Napisal/-a dejvi Ne jun 12, 2005 5:51 pm

Tole kar sem zdaj videl, sm mislil, da se že davno ne dogaja več.

Ob 18.30 iz tomačevskega rondoja zavijem na LJ obvoznico v smeri proti Postojni pri hitrosti 100 km/h, nakar zagledam dva policaja (ki si tega imena ne zaslužita) na motorjih, ki pihneta mimo mene in nista bila na nujni vožnji. Ocenil sem, da sta šla med 180-200 km/h (zdelo se mi je, da stojim!!!). To me je tako vrglo s tira, da sem se takoj zapadil za njima, dosegel 160 km/h da bi poskušal videti njune registrske tablice, vendar tudi takoj odnehal, kajti cesta ni bila prazna in se je pred mano nabralo nekaj vozil. In una dva tipa nonšalantno kot kaka trojanska fijakarja odbrzita iz obzorja. Potem pri 140 km/h (ko upočasnjujem) v vzratnem zagledam novega motorista, ki se zelo zelo hitro približuje - NOVI PLAVAC!!!. Ne sm rekel, se ti ne umaknem za nobeno ceno. Nekaj časa je vozu za mano in zavil v smeri LJ-Koseze. Zdaj mi je žal, da ga nisem spustil naprej, da bi si zapisal vsaj njegove tablice. Sam je blo vse tako hitro, da se nisem spomnil.
Naslednjič, ko mi bo kak njihov CEPEC moril zaradi 5km prehitre vožnje, jim bom j.... mater! :nae KOJI K R E T E N I!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jun 12, 2005 6:08 pm

Brez veze se je za to sekirat, ker to _se_ dogaja.

Sem se ze peljal za policajem pod Golovcem cez 130km/h (ko se ni blo radarja), pa 160km/h po ac, pa 100km/h cez omejitev 60 in 120km/h, kjer je 90, pa voznjo v enosmerno v napacno smer. Tazadn prekrsek me je tok razpizdu, da sem klical 113 in povedal za prekrsek in me gospod tam vprasa, ce vem kam sta bila policista namenjena in odgovorim, da ne. Pa on meni nazaj "Na nujni voznji sta bla." pa vzre dol... sej ne, da se je policajema mudilo na kofe na bencinsko :roll: Pol sem videl tud ze, da se je policaj nekomu nalimal na rit, vozil za njim 300m in ga potem ustavil... ok, tukaj je mogoce imel razlog, samo ni zgledalo.

Sej se striktno ne drzim omejitev in vozim tudi cez omejitve, samo nej bojo potem tud polcaji tolk tolerantni, da te ne kaznujejo za majhne prekrske, s katerimi nisi nikogar ogrozal, se posebej ce se jih tud oni ne. :?
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne jun 12, 2005 6:58 pm

še lepš je pa to vidt k je na semaforju rdeča luč njemu se pa ne da čakat,vklop modre lučke in se pele mim čez semafor...boli njih falus...preseranti jedni in pol mu ne morš powedat v faco kar bi drugmu človeku lahko sam zarad tega k nos značko .PM me to razpička :twisted: :twisted:

Lp
Slika

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` Ne jun 12, 2005 7:19 pm

se strinjam, res so grozni!

Tut mene so že večkrat prehtel po avtocesti, pa sem že jes vozil kak km/h čez omejitev. Pa komaj kdaj vidim, da da policaj žmigovc ko zavija iz rondoja... Mislim in poj te bojo je-bal zarad umazanih luči...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jun 12, 2005 7:52 pm

:evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
sobota, 4. junij, 2005 - avtocesta Slovenska Bistrica - MB:
žena prehiteva kolono kamionov. Na prehitevalnem pasu vozi cca 140-150 km/h - j*bi ga, prehiteva pač. Za njo pridrvi civilna temno rdeča škoda (felicia, fabia, nekaj takega) in blinka, blinka, žmirka, pizdi, krili, se lepi na rit- pol metra za ženinega avta. Žena vseeno prehiti kolono kamionov in se umakne na vozni pas. ko jo nevrotična škoda prehiti, vidi, da za volanom sedi uniformirani policaj. :evil: :evil: :twisted: :evil:

tako dolgo, dokler bodo med policijo takšni nezreli kreteni kot so opisani primeri - in ki bi sicer morali biti po definiciji in funkciji vzorni primeri - bo naša prometna kultura u k*rcu - spoštljivemu bimmerjevemu trudu navkljub
lp pilgrim

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Ne jun 12, 2005 8:18 pm

Preveč se obremenjujete, ker je v vsakem poslu tako, da so slabi in dobri delavci, zaposleni ali kakorkoli hočete. Ravno tako policija ni izjema in še marsikdo drug ne.

Tud men se je že zgodlo to, da je teral čez omejitev...pa j... ga, kaj mu češ, če je sam tok brezobziren in da ga ni sram, ga ne bo nihče spremenil, niti njegov šef na postaji ne ;)

L.p. Bistri...
555

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jun 12, 2005 8:26 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Preveč se obremenjujete, ker je v vsakem poslu tako, da so slabi in dobri delavci, zaposleni ali kakorkoli hočete. Ravno tako policija ni izjema in še marsikdo drug ne.

Tud men se je že zgodlo to, da je teral čez omejitev...pa j... ga, kaj mu češ, če je sam tok brezobziren in da ga ni sram, ga ne bo nihče spremenil, niti njegov šef na postaji ne ;)

L.p. Bistri...

ni res
so poklici ni "poklici", nekateri pač z večjo težo odgovornosti, policaj naj ne bi mogel biti vsak, saj ima licenco za delanje reda in nenazadnje za nošenje orožja...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne jun 12, 2005 8:26 pm

Eni si res privoščijo preveč! :evil:
Se spomnim primera, ko so me s policijsko astro z lučkami prehiteval(se pač logično umakneš-ni problema), nakar jih vidim te iste policajčke(dobesedno,ker so bli vsi mlajši od mene vidt!)čez par minut v baru, v katerega sem bil tudi sam namenjen! :? Kaj češ jim pol narest?! :roll:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jun 12, 2005 8:26 pm

pilgrim je napisal/-a::evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
žena prehiteva kolono kamionov. Na prehitevalnem pasu vozi cca 140-150 km/h - j*bi ga, prehiteva pač. Za njo pridrvi civilna temno rdeča škoda (felicia, fabia, nekaj takega) in blinka, blinka, žmirka, pizdi, krili, se lepi na rit- pol metra za ženinega avta. Žena vseeno prehiti kolono kamionov in se umakne na vozni pas. ko jo nevrotična škoda prehiti, vidi, da za volanom sedi uniformirani policaj. :evil: :evil: :twisted: :evil:

tako dolgo, dokler bodo med policijo takšni nezreli kreteni kot so opisani primeri - in ki bi sicer morali biti po definiciji in funkciji vzorni primeri - bo naša prometna kultura u k*rcu - spoštljivemu bimmerjevemu trudu navkljub

eno nižje da te lepo zabremza nahitro pol ga pa še tožit da te je ogrožal...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne jun 12, 2005 8:30 pm

Aja, pa še eno vprašanje v zvezi s to temo:

Denimo, da na cesti izven naselja (omejitev 90na uro)pred tabo pelje policijsko vozilo, ki pa nima ne sirene in ne prižganih modrih luči-in se pelje cca.130 km/h-te lahko ustavi in kaznuje, če se odločiš tudi ti voziti z enako hitrostjo za njim?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne jun 12, 2005 8:31 pm

Da takoj razčistimo, tega ne pišem, da bi kogarkoli branil, ker vem, da se tudi med policisti v službenih vozilih dogaja da kršijo CPP, ampak resnično gre velikokrat res za nujne vožnje. Glede na to, da so policisti na motornih kolesih zelo mobilni in težje opazni velikokrat tudi na nujni vožnji ne uporabljajo modrih luči. Sicer nevem kaj se je dogajalo ampak dvomim, da bi vozili 200km/h po lj. obvoznici za brezveze. Kdaj pa kdaj tudi sama naloga zahteva, da se ne uporablja luči in siren (npr. pri vlomih, ropih, ko je storilec še na kraju). ot sem rekel, nevem kaj se je dogajalo, zato ne bom nikogar branil ali obtoževal. Pač povem možno razlago, kaj bi se lahko dogajalo seveda pa ni nujno, da se je to res dogajalo. Gledebrezvezne hitre vožnje teh policistov (motorje uporabljajo samo prometniki) sem pa skeptičen zato, ker ti ljudje dnevno gledajo pobite ljudi, ki jih vzame hitrost na cestah.
Je pa dejstvo da se prekrški vsakodnevno dogajajo.
Zadnjič spremenil BiMMER, dne Ne jun 12, 2005 8:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jun 12, 2005 8:32 pm

Speedfighter je napisal/-a:Eni si res privoščijo preveč! :evil:
Se spomnim primera, ko so me s policijsko astro z lučkami prehiteval(se pač logično umakneš-ni problema), nakar jih vidim te iste policajčke(dobesedno,ker so bli vsi mlajši od mene vidt!)čez par minut v baru, v katerega sem bil tudi sam namenjen! :? Kaj češ jim pol narest?! :roll:

pokličeš na policijo in se pozanimaš, če je ta in ta registrska številka avta na tej in tej relaciji v tem in tem času bil na nujni vožnji ali ne - ali so si samo pico peljali na postajo in hiteli, da se jim ne bi shladila. Če je bila nujno vožnja, ok, zakaj in s kakšnim razlogom.
do tega imamo vso državljansko pravico, saj jih financiramo. Vsako nujno vožnjo plačam jaz in ti in on - nihče drug :!:
policija ni tukaj, da nadzira nas, ampak je to servis, ki ga plačujemo, da namesto nas dela red in tako dalje...bla blA BLA
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne jun 12, 2005 8:46 pm

pilgrim je napisal/-a:pokličeš na policijo in se pozanimaš, če je ta in ta registrska številka avta na tej in tej relaciji v tem in tem času bil na nujni vožnji ali ne - ali so si samo pico peljali na postajo in hiteli, da se jim ne bi shladila. Če je bila nujno vožnja, ok, zakaj in s kakšnim razlogom.
do tega imamo vso državljansko pravico, saj jih financiramo. Vsako nujno vožnjo plačam jaz in ti in on - nihče drug :!:
policija ni tukaj, da nadzira nas, ampak je to servis, ki ga plačujemo, da namesto nas dela red in tako dalje...bla blA BLA

Sliši se tako lepo in lahko...sam na žalost temu ni tako :?

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne jun 12, 2005 8:52 pm

pritozbe@mnz.si

če se ti da pisat :twisted:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne jun 12, 2005 8:53 pm

Ravnokar prišu iz Ljubljane in na avtocresti pred izhodom za Ljubljana center, se je podilo 6 policijskih motorjev v liniji 2x3.Peljali so se več kot 160km/h, kajti mene je prehitela ena Honda type R tako močno, da me je prestavlo, nakar so me prehiteli tudi oni in učinek je bil podoben, sam da je bolj donelo kot honda. Nobenih luči niso meli prižganih vozili pa so se po prehitevalnem pasu.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne jun 12, 2005 9:00 pm

pilgrim je napisal/-a::evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

hehe en moj sosed je policaj pa ima temno rdeco ocativo :)

mah ti policaji so pravi.. mi2 z fotrom sva pred 2-3mesece peljala iz smeri sentilj v mb pa na AC pri omv tabla kolona .. 80km/h (od prejsnega dne se je niso pospravli), priznam .. foter ni zmanjsal na 80km/h se peljeva dalje 120km/h... nakar vidima kako nekdo leti čez polovico avtoceste ( na najino stran) in se spotakne prek ograje na sredini :lol: :lol: :lol: :lol:, seveda bil je g. policaj :) .. foter ni ustavil peljal je naprej (saj nama ni dal nobenega namiga da bi mogla ustavit).. nakar se jaz naslednji dan peljem v šentilju in me ta isti policaj ustavi... seveda si je zapomnil avto.. nekaj mi je zacel grozit, za prejšni dan.. ko pa sem ga vprašal za dokaze pa se je pomiril. edino kaj je pol bilo 1 žarnice nisem imel in me je nekaj je*al

malo se mi zdijo bedni z njihovimi ovacijami.. na teznu (mb) ko je prometna policija kdaj koli vidim policiski avto ko pelje čez 2 polni črti kr se mu ne da it do naslednjega križišča in polkrožno obrnit. da ne govorim o njihovem parkiranju v centru mesta (pločniki ipd. sedi pa polek v baru)....
svašta...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne jun 12, 2005 9:09 pm

aja al pa v kamnici (okolica mb.) vsako jutro 3-4 avti policijski + 1-2 civilna (astra,accord)... kaj delajo? pijača.

nekaj še me zanima policist lahko kadi v delavnem času? v avtu?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jun 12, 2005 9:12 pm

ah.. to itak da so preserantje ! delajo kar zelijo.. sej veste ´vrana vrani ne iskluje oci´ ! kolkrat sm ze js vidu policaje brez luci preko vseh omejitev na AC in tud navadni cesti.. al pa obracanja preko povne crte, cez rdece luci, itd itd.. sam nemores jim nc.. edin ce mas vedno fotoaparat sabo in jih cakas :P :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 12, 2005 9:37 pm

Zdej sem pa res mislu da so prevozil rdečo medtem ko so prehiteval v škarje, pred tem zbili mater, za semaforjem njenega otroka in potem še mrtvo pijani zbežali s kraja...seveda brez kape na glavi :roll:
Ne, enega moti ker z motorjem mimo njega pripizdita dva plava na motorju...vsi boste pocrkal od rane na želodcu, ker se tok sekirate, narest pa ne morte ama nič...nažalost ali pa nasrečo, men se tak al tak je*e :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov