Debate, ki niso vezane na ostala področja...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Pranje motorja?

Napisal/-a xandrej So jun 25, 2005 10:33 am

Jaz bi spral motor pa ne vem kako se naj lotim stvari da nebo potem cukalo pa se kaj prižigalo pa take scene. Kupil sem neko stvar za čiščenje motorja pa piše, da bi naj pošprical pustil 10 minut pap otem z vodo spral. A z vapom ali z žlauhom al kako. Če je že kdo pral pa bi prosil za kakšen koristen napotek. Hvala. Ima da sija.

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 So jun 25, 2005 10:36 am

jst sm ga z štrajfiksom pral pa ni blo nč narobe edin nebi blo nč slabo če prej kontakte z WD40 našpricaš in sveče
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName So jun 25, 2005 1:20 pm

I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jun 25, 2005 1:28 pm

Folk če vas pa res tolk moti umazanija na mašini a ne, se pa enostavno ne vozit okol pa ne bo nč umazan, nej lepo stoji doma pa je. Čudn mi je k folk gre mašino pucat pa to. Čist nekak mi je logičn da je umazana pa to, sej menda ne stoji a ne?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jun 25, 2005 1:56 pm

Sam sem vceraj spral motor,sem nedavno kupil avto od lastnika ki je bil zelo malomaren(karastrofa kaksen avto) pa jaz v zivljenju nisem imel in nebom imel taksenga avta.Ciavo popoldne sem porabil da sem vsaj malo spravil v red.

Glede pranja motorja;Jaz sem enostavno nasprical z MEGLIO(kupil v SPARU nevem cena okoli 500SIT)je pa stvar fajn ker razmasti povrsine in odstrani olje madeze(v primeru da so kje)...potem samo splahnes z WAP-om ali pa tudi slafom.Ce te je strah da motor nebi vzgal prej naspricaj z WD-40(svecke,prsten...)
Moj je prizgal brez pomisleka,samo kljuc sem pokazal pa je ze v zrak skocil! ;)
Upam,da sem kaj pomagal.
LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 25, 2005 3:50 pm

Če prodajaš avto je dober dokaz o OK motorju prav motor, ki ni bil nikoli pran oz motor, ki je "suh". Pri tem je treba kot pravimo "kapo dol" Japoncem. Še eno poglavje v avtomobilizmu, kjer so mojstri. V primeru, da motor ne pušča nobenih tekočin ga je po mojem prepričanju bolje pustiti v "original" stanju.
V primeru, da pride do puščanja (hladilna tekočina, olje) je najbolj učinkovito pranje z viskokotlačnim čistilcem - vendar je treba z občutkom, posebno pri močnejših izvedenkah čistilcev.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov