Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

potrdilo o vgradnji vzmeti

Napisal/-a dean007 Pe jul 01, 2005 10:36 pm

Imam Seat Ibizo,v sredo bom zmontital športne vzmeti in rabim žig servisa,monterja.
Zanima me če je lahk žig tudi od druge znamke servisa (Renault,VW,Audi,Škoda,Opel,...) glede na to da imam SEATA?

Je že kdo ta naredu?

Hvala za odgovor in LP.

Uporabniški avatar
PiPi1883
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a PiPi1883 Pe jul 01, 2005 10:44 pm

Kolikor je meni znano ti potrdilo poštemplja pooblaščeni monter za določeno znamko vzmeti oz. amortizerjev.
npr. za Apex je to Avtomehanika Dolinar Primož s.p. (tel. 01/436-3603)

LP

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Re: potrdilo o vgradnji vzmeti

Napisal/-a acid Pe jul 01, 2005 10:49 pm

dean007 je napisal/-a:Imam Seat Ibizo,v sredo bom zmontital športne vzmeti in rabim žig servisa,monterja.
Zanima me če je lahk žig tudi od druge znamke servisa (Renault,VW,Audi,Škoda,Opel,...) glede na to da imam SEATA?

Je že kdo ta naredu?

Hvala za odgovor in LP.

Ni treba komplicirat, pomembno je samo da stvari nisi montiral sam, da je to pač opravil servis ki se s tem ukvarja 8)

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So jul 02, 2005 5:15 am

In ta servis mora biti 100 % pooblaščen za tvojo znamko avtomobila! Tud jest nisem sam dal gor fedrov pa sem imel račun in potrdilo od ene firme (Todivo) ki ima tud vgradnjo vzmeti pa gume montirajo pa optiko ti nardijo in ni veljalo.. Samo me je lepo g. lovec napotil nazaj nakar sem mu moral prinesti papirje o vgraditvi vzmeti iz pooblaščenega servisa za FIAT.ASI Idrija pol je pa veljalo da se je kar kadilo. In avto je bil šele pol v voznem stanju ko so mi spotje pri ASI-ju štempl na papir ruknil (čeprav fedrov tud vidl niso). :evil: Zarad enga papirja sem moral lepo še isti dan še enkrat iz Idrije na lpp lavfat.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So jul 02, 2005 9:17 am

Fiat Tipo je napisal/-a:In ta servis mora biti 100 % pooblaščen za tvojo znamko avtomobila! Tud jest nisem sam dal gor fedrov pa sem imel račun in potrdilo od ene firme (Todivo) ki ima tud vgradnjo vzmeti pa gume montirajo pa optiko ti nardijo in ni veljalo.. Samo me je lepo g. lovec napotil nazaj nakar sem mu moral prinesti papirje o vgraditvi vzmeti iz pooblaščenega servisa za FIAT.ASI Idrija pol je pa veljalo da se je kar kadilo. In avto je bil šele pol v voznem stanju ko so mi spotje pri ASI-ju štempl na papir ruknil (čeprav fedrov tud vidl niso). :evil: Zarad enga papirja sem moral lepo še isti dan še enkrat iz Idrije na lpp lavfat.

Aja budale, namreč ko sem jaz homologiral izpuh na RTI, pa ko sem predložil papirje, sem imel na papirju o strokovni vgradnji, žig pa podpis od BHS servisa kateri mi je tudi vgradil športni lonec :) pa je blo vse ok.

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ So jul 02, 2005 10:14 am

Jaz sem moral prav tako nazaj iskat potrdilo o vgradnji :evil: Sam sem to razumel kot račun s podpisom monterja... zgleda pa to kot neko potrdilo, katero se začne s podatki avta, nadaljuje z nekimi klausulami, da so vzmeti homologirane, nakoncu pa še podatki monterja. V glavnem ena monada, da je ni večje... :evil:

Če te še kaj zanima, pa me kontaktiraj na mail ;)

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI So jul 02, 2005 10:43 am

Potrbuješ samo homologacijske papirje, da vzmeti ustrezajo za tvoje vozilo, potrdilo o vgradnji, katerega izpolni serviser ( ni potrebno da je pooblaščen ) , potrdilo o optični nastavitvi podvozja po vgradnji vzmeti ter vlogo za LPP...To je vse...

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a dean007 So jul 02, 2005 1:47 pm

Vem da mora biti potrdilo.
Jaz bi montiral pri kolegu,žig bi mi pa dal en pooblaŠčen serviser vozil (Renault,Opel,Ford,..) SAMO NI SEAT - zt sprašujem če bo šlo čez.

Vem da če imaš od BHS Hitri servis gre brez problema čez!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So jul 02, 2005 4:52 pm

Mora biti od pooblaščenega srevisa za tvojo znamko vozila.
Mene je stric na lpp-ju domov poslal ker sem imel račun (potrdilo) o vgradni od fordovega servisa,imam pa fiata.Potem sem šel do servisa kjer so mi zmontiral fedre, in so iz servisa klical na lpp kako to da njihov račun ne velja.Un z lpp-ja je zahteval da je od pooblaščenega servisa -fiatovega torej. :?

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk So jul 02, 2005 6:00 pm

pol pa mi povejte kako lahko homologiraš vzmeti eibaich, zmontirane pri amortizer d.o.o. (ni pooblaščen za nobeno vozilo), ali pa naprimer fk vzmeti, ki se po priporočilu prodajalca (pro-car) zmontirajo pri jenkotu v šškofji loki ;)

mogoče je res, da morjo bit pooblaščeni za določeno znamko vzmeti, ne pa za avto
EJ6

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So jul 02, 2005 9:11 pm

kaWsk je napisal/-a:pol pa mi povejte kako lahko homologiraš vzmeti eibaich, zmontirane pri amortizer d.o.o. (ni pooblaščen za nobeno vozilo), ali pa naprimer fk vzmeti, ki se po priporočilu prodajalca (pro-car) zmontirajo pri jenkotu v šškofji loki ;)

mogoče je res, da morjo bit pooblaščeni za določeno znamko vzmeti, ne pa za avto

pozabu povedat :oops:

Morjo bit pooblaščeni za znamko avta ali pa za vzmeti ki jih bi vgradil.

to piše na mojmu certifikatu (žal sm prepozno opazil :P ):

Vzmetenja Apex vgrajujejo izključno pooblaščeni prodajalci Apex po priloženem seznamu in uradni servisi avtomobilskih znamk.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov