Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Alpetourjevi avtobusni profesionalci?

Napisal/-a pele Sr jul 06, 2005 8:51 pm

Danes popoldne okoli 14:30 sem se peljal po glavni cesti iz Kranja proti Jesenicam, iz smeri Lesce pa je "pripizdil" (po neprednostni) Alpetourjev avtobus.Izsilil me je tako grdo ,da sem komaj preprečil trčenje (verjetno me je rešil ABS).Prepričan sem bil, da me je pač spregledal, to se pač lahko zgodi vsakemu.To sem mislil vse do trenutka , ko sva zavila vsak po svoje (jaz na AC on proti Vrbi) in sva bila vzporedno.Šofer je krilil z rokami in uporabil še sredinski prst, po njegovem sem bil kriv jaz. Očitno me ni spregledal.
Mislim, da taka agresivna oseba ni primerna za nikakoršnje delo z ljudmi še najmanj pa za voznika avtobusa.Profesionalni vozniki bi morali biti za vzgled ne pa nasprotno!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr jul 06, 2005 8:56 pm

Se strinjam:!:

Uporabniški avatar
rokhrovat
Nov uporabnik

Kraj: golan

re

Napisal/-a rokhrovat Če jul 07, 2005 8:42 pm

se strinjam sm ze slisal za nekaj podobnih primerov

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Če jul 07, 2005 9:44 pm

uff, mamo pri nas tak primer, da človek z avtobusom pride prej iz železnikov do škofje loke, kot marsikdo z avtomobilom! :!: so bli tud primeri, ko je s povnim busom šolarjev prehiteval vozila, ki so vozila z 80 ali 90km/h. se človek kar malo zamisli, ko vidi kakšen folk vozi buse...

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Če jul 07, 2005 9:53 pm

Da o šoferjih LPP niti ne govorimo. Saj ne, da bi vse v isti koš metal ampak eni so pa res :jao:

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če jul 07, 2005 10:30 pm

Ne bom reku, da so vsi šoferji Alpetourja nesposobni, niti vsi LPP-jkevci. Dokler še nism mel izpita sem bil dost na avtobusu in večina šoferjev je zlo v redu; so prjazni, lepo vozjo, če je možno ti naredijo kakšno uslugo ...

So pa nekateri šoferji, ob katerih te boli glava. Enkrat je en d**** nadrl starejšo gospo, ki je stopila na avtobus in vprašala, če gre v Škofjo Loko in tip je čist znoru in jo je nadle, kot da je ona zadnji pes na cesti. Takrat sem vstal in šoferju na vljuden način povedou kr mu gre in tip se je mislu pizit še name. Pol sm ga pa uprašu za priimk, je pa kr nenadoma utihnu in se obrnu naprej.
Potem enkrat je šofer nadrl sošolko, ki se je na praznem avtobusu pogovarjala po telefonu, češ da se na njegovem avtobusu ne telefonira (ženska je sedela v 2. polovici avtobusa).
Večkrat sem moral na avtobusu dobesedno mižat, ker se je po ozkih cestah podil s tistim avtobusom ne glede na otroke na kolesih ob cesti, nasproti vozeče tovornjake ... večkrat se je sreačaval na milimetre. Tudi izsiljeval so velik. Groza in strah u glavnem.
Da ne omenjam, kako je enkrat pri šoferju smrdelo po alkoholu ...

Tko, da so dobri šoferji, k svojo službo opravljajo odlično, so pa tut nekateri, k so daleč od tega in s svojim vedenjem mečejo slabo luč tudi na prve.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Re: Alpetourjevi avtobusni profesionalci?

Napisal/-a rsquattro Pe jul 08, 2005 1:39 pm

pele je napisal/-a:Danes popoldne okoli 14:30 sem se peljal po glavni cesti iz Kranja proti Jesenicam, iz smeri Lesce pa je "pripizdil" (po neprednostni) Alpetourjev avtobus.Izsilil me je tako grdo ,da sem komaj preprečil trčenje (verjetno me je rešil ABS).Prepričan sem bil, da me je pač spregledal, to se pač lahko zgodi vsakemu.To sem mislil vse do trenutka , ko sva zavila vsak po svoje (jaz na AC on proti Vrbi) in sva bila vzporedno.Šofer je krilil z rokami in uporabil še sredinski prst, po njegovem sem bil kriv jaz. Očitno me ni spregledal.
Mislim, da taka agresivna oseba ni primerna za nikakoršnje delo z ljudmi še najmanj pa za voznika avtobusa.Profesionalni vozniki bi morali biti za vzgled ne pa nasprotno!

hm, hm pele;)
a to te je izsilil pri uvozu na cesto radovljica-vrba al kuko tam pri omw servisu ko se po ovalu pripelješ na glavno cesto radovljica-vrba?
če je bila zadeva takšan te ni izsilil, ker e po zakonu tako, da plačaš 60000, če ne spustiš čakajočih na vključitev v promet. na žalost

no razloži malo več

se pa strinjam da se z avtobusi vozt..........ajsssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 08, 2005 2:05 pm

joke je napisal/-a:Da o šoferjih LPP niti ne govorimo. Saj ne, da bi vse v isti koš metal ampak eni so pa res :jao:

hehe...jaz sem enkrat čakal pred kliničnim centrom, in na nasprotni strani ceste na avtobusni je nekdo ustavil avto ker mu je crknil(nekaj je cukalo) no ustavil se mu je še pred koncem avtobusne, in je tip poklical (verjetno) pomoč po mobitelu, medtem se mu je na rit nalepil LPP-jevec, mu tebi nič meni nič 3x zatrobil, potem jebal vse po spisku in povedal katere dele telesa mu bo razbil...tip v avtu je pa vstal iz avta, ga zaklenil mu pokazal Slika in odšel peške v smeri centra :lol: Jaz sem mislil da se bo oni v busu razpočil. Sploh ko je moral bus u rikverc ven spravljat :lol: Čez pol ure je prišla avtovleka z lastnikom po tisti nesrečni avto...še bolj zanimiva je bila prva reakcija avtobusarja ko je tip vstal iz avta...utihnil je, vidit je bil pa nekako tako Slika :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Pe jul 08, 2005 6:54 pm

Nekateri vozniki avtobusov vozijo kot da so pubertetniki in se obanšajo kot da vozijo prazen avtobus. :cry:

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe jul 08, 2005 7:13 pm

Ko ti recimo na LPP-ju teži šofer, ga samo povprašaj po Imenu in Priimku in reči da ga boš prijavil na LPP.

Se je že dostikrat zgodilo tako, pa mu lepo rečeš in utihne.

So pa nekateri vozniki face. Smo enkrat ob 5 šli iz KMŠ-ja in smo rekli gremo do stare Gerbičeve in nismo mel vsi kart, pa je un voznik prow začel mahat naj pridemo vsi not da nas zategne. Vsaka čast!

LP
The MAN

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Pe jul 08, 2005 8:35 pm

rsquattro je napisal/-a:plačaš 60000, če ne spustiš čakajočih na vključitev v promet. na žalost

Cakajoci pa se NE SME vkljucit v promet ce tega ne more storiti varno.

slide je napisal/-a:no ustavil se mu je še pred koncem avtobusne, in je tip poklical (verjetno) pomoč po mobitelu, medtem se mu je na rit nalepil LPP-jevec, mu tebi nič meni nič 3x zatrobil, potem jebal vse po spisku in povedal katere dele telesa mu bo razbil...

Ustavljanje na AP kot je pri klinicnem je pa itak dovoljeno.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jul 08, 2005 8:51 pm

Eni šoferji so res carji, drugi so pa čist tapravi kmetje -njim je itak vseeno, saj je velik, se boš že ti umaknil, gasa do daske.
Nekaj časa nazaj ko sem se vozil s trolo po LJ je šofer trobil avtomobilu, ki je zavijal desno in se ustavil zaradi peščev. Ja kaj, a naj babo zbije da bo on zadovoln?! :bonk Sej razumem da so živčni zarad gužve pa vse to, ampak ne moreš takih počet če si profesionalno voznik.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Pe jul 08, 2005 9:11 pm

Rsqutro. Oba sva peljala proti Jesenicam, jaz iz Kranja on pa iz smeri Bled- Lesce.Cesta ,ki pripelje iz smeri Bled- Lesce je z znaki označena , da nimaš prednosti!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 09, 2005 11:27 am

JOYride je napisal/-a:
rsquattro je napisal/-a:plačaš 60000, če ne spustiš čakajočih na vključitev v promet. na žalost

Cakajoci pa se NE SME vkljucit v promet ce tega ne more storiti varno.

slide je napisal/-a:no ustavil se mu je še pred koncem avtobusne, in je tip poklical (verjetno) pomoč po mobitelu, medtem se mu je na rit nalepil LPP-jevec, mu tebi nič meni nič 3x zatrobil, potem jebal vse po spisku in povedal katere dele telesa mu bo razbil...

Ustavljanje na AP kot je pri klinicnem je pa itak dovoljeno.

Sicer je bila avtobusna na nasprotni strani kliničnega(na nasprotni strani dovoza na tisti plačljivi parkplac)...zgodbe kajpak ne spremeni, meni je bilo za gledat komedija :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 10, 2005 9:26 am

No, bi pa še jaz nekaj dodal. Velikokrat sem že doživel, da vozniki, ki vozijo po prednostni cesti, dajo npr, desni smerni kazalec in s tem nakažejo da bodo zavili desno in to v prvem križišču ali pa cestnm priključku seveda. A glej ga hudiča, tega sploh ne storijo, desno zavijejo šele u drugem, ... tretjem priključku... kakor pade. Vozniki, ki pa čakajo, da zavijejo iz tistega neprednostnega kraka, na prednostno cesto, pa lahko to storijo, saj voznik ki vozi po prednostni cesti s smernikom nakazuje, da bo prednostno cesto zapustil. In seveda, potem je kaj hitro BUUUUMMMMM. Razred zase so motoristi, ki morajo sami skrbeti, da smernik po zavijanju, prehitevanju izključijo in tega seveda ne storijo. Potem pa vozijo veselo nekaj km z vključenim levim ali pa še nevarneje desnim smernikom. In potem ko jim nekdo "izsili" prednost je pa cel halo. V bistvu pa so sami vozniki zavajali z vključenim smernikom. Sam skoraj nikoli ne verjamemm vozniku, z vključenim desnim smernikom, da bo zavil v moje križišče, raje počakam da to nedvoumno tudi stori, šele potem si upam zapeljati ne prednostno cesto. NAPAČNA UPORABA SMERNIKOV JE VELIKO BOLJ NEVARNA KOT NJIHOVA NEUPORABA!

Srečno pot!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov