Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

ti šleperisti-grrr!!!

Napisal/-a NoName So jul 09, 2005 12:13 am

ok.. dans je pa tole njihovo nekulturno obnasanje doseglo plafon.
to, da po avtocesti en druzga prehitevajo brez kakega pametnega razloga (in seveda zadostne diference hitrosti) ter se ponavadi prehitevajo v koloni po minuto ali vec, se posebej takrat, ko skocijo na prehitevalni pas ravno toliko prej, da lahko ti napol varno zabremzas... ampak to so ze druge storije...

no.. zgodilo se je pa tole... v dolgi koloni na izvozu iz avtoceste s smeri ljubljane proti trojanskemu klancu (ne vem kak se rece tistemu nedokoncanemu del avtoceste... blagovica, lukovica ali nekaj podobnega) enmu sleperistu dokoncno odpikalo ter je vzel zakon v svoje roke, ter zavil napol na prehitevalni pas ter zasedel oba pasova cca 50 metrov pred zozanjem ceste (seveda v koloni). nekaj casa sem stal za njim na prehitevalnem pasu, pa sem zapeljal za odtenek bolj levo (bil sem namrec na prehitevalnem pasu), da bi ga prehitel. on je v tistem trenutku zavil se bolj levo, da mi ja nebi slucajno prislo na misel, da bi ga sel prehitevat. ok... pac ga ne bom prehitel... pol ko smo zapeljali nekaj metrov naprej, je prisel mozakar cisto na levi pas (s prikolico vred) in na desnem pasu je bil prostor za en avto, ki sem ga zelel izkoristit. tedaj je vrli tovornjakar spredvidel mojo potezo in naglo zavil na desno, seveda, da bi mi spet odvzel prostor. po nekaj metrih je luknjo na levi zapazil kolega, ki je ze zacel s prehitevanjem, ampak je tovornjak ze zavijal cisto v levi del, pri tem se je prislonil na ogledalo na kolegovem kombiju in mu ga s prikolico obrnil naprej. men totalno nic vec ni blo jasno.. ta tip je biu tako sebicen, da ni hotel dati nobenemu moznost za prehitevanje in s tem namerno povzrocil dotik dveh vozil. js sm reku.. okej.. ti si kolega zaprl.. ampak grem js mimo.. pa sm zavil ze skoraj na odstavni pas... takrat je sleperistu strgalo pa je zavil desno... kolega ga je prehitel, in se preden se je sleperistu uspelo premakniti na odstavni pas, sem tudi jaz bil ze mimo... do zozanja je bilo se kaksnih 10 metrov.. torej smo mel cca 30 metrov takele izpade... no.. ko sm se koncno postavil predenj je hotu bit nek jaki frajer pa me je blo videt, ko da me bo od zadi nabil... men je blo pa popolnoma ravno, kr itak sm biu pred njim in ce me on pokne, bo sou njegov kuponcek... kolega si je pa hvalabugu prepisal registrsko pa podatke o firmi (je bla pa to ena rdeca scania).

ja... taki egocentricni sleperisti mi grejo res na dolocen organ. vem da moja poteza prehitevanja po odstavnem pasu ni ravno hvalevredna, ampak to, da lahko sleperisti zasedejo dva pasu samo zato ker so se navelicali, da jih prehitevajo, je se malce bolj pod castjo. kolega je itak reku da bo v ponedeljek klical na tisto firmo pa povedal to prigodo.

pa ravno zadnc sm se z enim drugim pogovarjal, da je edino v sloveniji kultura voznje sleperistov tako na psu, za kaj takega v italiji baje takoj izpit vzamejo.

ok.. sm mogu mal duso izlit... zdj grem pa enga gta:nfs z mod_sleperist spilat. :evil:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jul 09, 2005 12:35 am

Sicer bi bolj elegantno prišel skozi, če bi bil pametnejši in odnehal. Slika Vseeno pa ne razumem, kaj jim ni jasno - predstavljajo oviro za promet in morajo drugim omogočit, da jih prehitijo, kadar je to možno. Če en drugega prehitevajo še nekako potrpiš, sam da gredo pa namerno zapirat pasove je pa :/:o:/ Slika

Uporabniški avatar
Fluid
Uporabnik

Kraj: bled

Napisal/-a Fluid So jul 09, 2005 12:39 am

bsmuk31 je napisal/-a:Kaj a vsak dan bomo čez ene pljuval?
Najprej traktoristi, zdaj motoristi, jutri pa mogoče čez tovornjakarje, pešce, kolesarje...
Vsi delamo napake!

:EE
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So jul 09, 2005 1:17 am

No kaj sem reku :roll:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: ti šleperisti-grrr!!!

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 1:35 am

NoName je napisal/-a: .. torej smo mel cca 30 metrov takele izpade...

Sori, ampak tole je blo pa hudičevo velik dogajanja pa vožnje po levi pa po desni za 30 metrov... :? Razn če se je vse skup dogajal pri 20 km/h? :P

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So jul 09, 2005 6:21 am

jap, načeloma so pravi sebični klinci, ampak vsaketolko cajta pa najdeš nekoga, ki na ravnini celo upočasni in da lepo desni smernik, ter spusti nekaj avtov mimo (npr. na kakih zavitih cestah).

100ljudi, 100 čudi.
lp

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Re: ti šleperisti-grrr!!!

Napisal/-a NoName So jul 09, 2005 7:56 am

bsmuk31 je napisal/-a:Kaj a vsak dan bomo čez ene pljuval?
Najprej traktoristi, zdaj motoristi, jutri pa mogoče čez tovornjakarje, pešce, kolesarje...
Vsi delamo napake!
ja.. ena stvar je, da delas napako, druga pa je, da si pesjan pa zapiras cesto ker ti uporaba pravila zadrge ni zadovoljiva pa mas sleperja k se bo na trojanski klanec takaltak cjazu.
Speedfighter je napisal/-a:Sori, ampak tole je blo pa hudičevo velik dogajanja pa vožnje po levi pa po desni za 30 metrov... :? Razn če se je vse skup dogajal pri 20 km/h? :P
dejansko ni blo pri hitrosti 20km/h ampak se pocasneje.. smo se mal premaknal, pa pocakal, pa mal premaknal, pa spet cakal...

sm meu itak dva stoparja zram, pubeca menda iz slovenjgradca, k sta bla na unem reggae festivalu. ce nebi vidla, po mojem da neb verjela.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC So jul 09, 2005 8:40 am

hudo ja, nisi nič trobil ??? pa če ste se premikali pa vstavli bi pa ven stopil in mu kaj krepkega rekel :)
Če pa je ta za nalašč to delal pa je moral bit svinjsko prijazen, fak this, kliči na firmo ja in povej, da boš jih tožu... boš videl kaj bodo rekli... mislim oz. menim, da bi moral takoj prijavit policiji, da se en trucker vozi po pasovih sem ter tja! saj pa nismo v filmu ala knight rider

Sicer se pa po desni ne prehiteva hehe

želim ti good luck pri tej zadevi! ;)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So jul 09, 2005 8:44 am

Se popolnoma strinjam. Vozniki so brezkompromisni. Prejšnji teden, mi je šleper na avtocesti Graz Šentilj, v manjšem zastoju hotel kar zriniti v ograjo, ko se je moral zaradi zožanja vključiti v moj pas. Ko sem pogledal registracijo, seveda "vrli" slovenček z CE registracijo. :evil:
Da ne govorim o raznih sekanjih voznega pasu brez razloga, tako da te izrinejo dobesedno iz cestišča. V ene dnevu sem na istem mestu doživel skoraj čelno trčenje 2x, ko je voznik nekaj šaral po kamijonu in bil skoraj z polovico tovornjaka na moji polovici. Večina vozi z neprilagojeno hitrostjo in v ovinku samo moliš da ne bo prikolica zgrmela na nasproti vozeč avto. :evil:

gustelj
Novinec

BRAVO ŠLEPERIST!

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 9:13 am

Pravilno!
Popolnoma prav je naredil, samo škoda da ti ni še avto malo zmečkal. Taki tipi kot si ti mi grejo vsak dan bolj na živce. Drenjate se pri zožitvah na prehitevalnem pasu in se stalno vrivate pred disciplinirane voznike, ki se pravočasno postavijo na desni pas. Le glej , da ne boš naslednjič to storil, ko bom ravno jaz na desnem pasu. Pot ti bom zaprl in če ti še ne bo kaj jasno ti bom to še pismeno na gofljo povedal.
Dobro, da mnogi vozniki to že razumejo in se ne skušajo vrivati po desni starni ob takih manevrih.
Disciplinarani vozniki vseh dežel, združite se in onemogočajte takšne vsiljivce!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: BRAVO ŠLEPERIST!

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 9:23 am

gustelj je napisal/-a:Pravilno!
Popolnoma prav je naredil, samo škoda da ti ni še avto malo zmečkal. Taki tipi kot si ti mi grejo vsak dan bolj na živce. Drenjate se pri zožitvah na prehitevalnem pasu in se stalno vrivate pred disciplinirane voznike, ki se pravočasno postavijo na desni pas. Le glej , da ne boš naslednjič to storil, ko bom ravno jaz na desnem pasu. Pot ti bom zaprl in če ti še ne bo kaj jasno ti bom to še pismeno na gofljo povedal.
Dobro, da mnogi vozniki to že razumejo in se ne skušajo vrivati po desni starni ob takih manevrih.
Disciplinarani vozniki vseh dežel, združite se in onemogočajte takšne vsiljivce!

Po eni strani se strinjam...pri teh zožitvah bi se vsi radi en pred druzga neki rinl! :x
Pa ne mislm tle na tale konkreten primer, ker pač ne vem kaka je bila situacija(me pač ni blo zraven), ampak na splošno pa drži, da večina folka nima blage veze o pravilu zadrge pri nas! :?
@TommyBoy2:ne vem točn kako je zgledal tale tvoj primer z zožanjem, sam če je bla klasična varianta, da je tovornjak spuščal mim hitrejše, pa se je pred koncem zožanja želel vključit nazaj, morš to pač dans v prometu predvidevat vnaprej in ga spustit, ne pa na vsak način ga probat prehitet v smislu, sej bo pa mal prbremzu pa se zadi vključu...sploh če je kaka špedicija varianta lahk kr pozabiš na to :D

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName So jul 09, 2005 9:25 am

gustelj, lubcek dragi, nisi pravilno razumel.. nismo se drenjal.. ampak smo se vozili v dveh kolonah, lepo po vrsti, potem pa je tovornjakarju dokurcilo in se je odlocil, da bo zasedel oba pasova. men se itak niti ni tak pesje mudilo, saj sem mislil da se pri takih kolonah uposteva pravilo zadrge (ampak zozanje je bilo se tako dalec). s tistimi skoki iz ene strani ceste na drugo mi je pa res malce stopil na zulj, prav tako tudi kolegu.

p.s. upam da niso vsi tovornjakarji na tako nizkem intelektualnem nivoju kot kaze tvoj post, ter da imajo vsaj nekateri malo vec vozne kulture. tole je edini odgovor, ki ga mislim na tvojo groznjo odpisat.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 9:29 am

:pop:

Bi sam pripisal kaj pa raje prebiram in se nasmejim ob prebiranju postov!Sem pa tudi sam poklicni voznik(tovarnjakar) in ravno sinoci okoli polnoci sem prisel iz Nemcije-Emden naredil okoli 3500km in nisem imel nobenih tezav ali problemov,hvala bogu!So pa ponekod bolj disciplinirani in kulturni ljudje!mogoce pa se kaj pripisem!

LP

gustelj
Novinec

BRAVO ŠLEPERISTI!

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 9:35 am

Pa kaj se delaš nedolžnega!? če ti je kamionar to naredil, je že imel tehten razlog, saj je stalno na cesti in ima iskušnje v takih situacijah. Vozniki na prehitevalnem pasu imate svoje iskrivljene ideje o principu zadrge. Kolona na desnem pasu se začne oblikovati že kak kolometer prej, vi pa si mislite kako se boste zmuznili mimo in se nato prav nemarno vsiljujete na koncu levega pasu.
Kot sem že rekel, MIMO MENE NE BOŠ PRIŠEL!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: BRAVO ŠLEPERIST!

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 10:14 am

gustelj je napisal/-a:Pravilno!

Pa ti si popoln in absoluten kre.ten. Najprej delas guzvo po cesti, bebo, potem se pa se tule bunis. Naj ti razlozim, ce bodo tvoji omejeni mozgani tole sposobni sprejet: sistem zadrge dela tako, da se vsak po svojem pasu odpelje cisto do zapore in sele tam se razvrsti na pas, ki sotane odprt, po sistemu eden z levega, enden z desnega pasu. Ce v kolono na nezozanem delu ceste rines prej ("pravocasno" "kilometer prej", kake debilne izjave, ha, ha, ha), pa ob tem bremzas tiste za sabo, si bu**** ti, ker povzrocis zastoj.
Ce se kdaj srecava v taki situaciji, bova pocila. Potem poklicem policijo da ti napisejo kazen, pa se tozim te. Uzivaj ...
Slika

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC So jul 09, 2005 10:28 am

no da se še jaz oglasim glede zadrge...

se peljem po ptujski proti ptuju in na koncu tezna se zožata dva pasova v enega jz na desnem seveda peljem lepo...

gledam v ogledalo kak en lepo prehiteva cikcak z opel corso novo seveda črno s ptujsko reg. pravim ne bom ga spustil noter ker mislo da je newem kaj... se prislinim prednjemu avtu, on seveda mimo po levi strani in se skoraj ustavi ker ga noben ni spustil noter, vozili smo okrog 50kmh, in seveda kak je vido neki slabi avto (moj uno) je že izkoristil priložnost, seveda sem bil trmast in ga nisem hotel spustit, nakar se je vrinil dobesedno tak da sem moral krepkona bremzo stopit. grem za njim gasa (kot da je uno kaj slabši od ovega 1.2) mu trobim on pa na bremzo pa jaz na gas... nekaj krili v avtu jaz pa njemu fakiča pa zavijem levo.. :P no mislim, taki vozniki mi pa grejo na falus ko mislijo da majo newem kaj avto čeprav je bla boga corsa... če se drugi ne štulijo noter se mora en in kolko je profitiro 5-6 avtov vau...

gustelj
Novinec

Draga raca

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 10:29 am

Princip zadrge na tvoj način valja le v mestih, kjer imajo večpasovnice z enakovrednimi pasovi, ne pa na avtocestah. Preberi si cestnoprometne predpise, kjer ti jasno piše, da na avtocesti lahko prehitevaš največ 3 avtomobile hkrati, potem pa se moraš umakniti na levi pas. Če to spoštuješ, se kolona na desnem pasu sploh ne more tvoriti. Poleg tega te znaki že precej prej (vsaj km) opozarjajo da se premakni na levi pas. In če še nisi opazil, ker ti perje ovira vid, so vse zožitve na avtocestah narejena tako , da se blokira prehitevalni in ne levi vozni pas.
V Nemčiji nikomur ne pade na pamet da bi se vrival po desni starni. Če to stori kakšen d**** pernate vrste, mu bo to nekdo takoj preprečil. in ostali vozniki ne izkoristijo prazen prostor ampak blokatorju omogočijo normalno vrnitev na levi pas. Vsiljivca pa ignorirajo.
Upam, da boš svojo grožnjo uresničil. Ravno rabim malo perja za svojo bio-blazino!

gustelj
Novinec

ZADRGA

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 10:33 am

Sorry!

V jezi sem zamenjal levo in desno stran. Ampak saj jasno razumeš kaj sem hotel povedati.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jul 09, 2005 10:40 am

Če bi bil jst s kamionom te bi sugurno stisnu ob ograjo, pa še kolega tut.
Na K*U*R*A*C mi greste tipi, ki do zožanja norite po levi, pol se hočete pa še neki vrivat. Čist prov dam kamjonu da je to naredu.

Tut sam zanalašč pšonavadi že 300m al pa še več pred zožanjem zapeljem vzporedno s kamionom in tam vozim s kamionovo hitrostjo, da se pred nama spuca vrsta, da ni treba več bremzat v gužvi, ampak da se normalno in enakomerno premikaš naprej.

Pa če bi to men naredil ti povem še enkrat - stisnem te ob ogrado, stopm vn pa te zlomim k kanto, vključno s tvojo škatlo kakršnokoli maš.
Old subarus never die, they just get faster!

gustelj
Novinec

BRAVO NEBIVEDU

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 10:43 am

Evo, sva že dva!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov