to, da po avtocesti en druzga prehitevajo brez kakega pametnega razloga (in seveda zadostne diference hitrosti) ter se ponavadi prehitevajo v koloni po minuto ali vec, se posebej takrat, ko skocijo na prehitevalni pas ravno toliko prej, da lahko ti napol varno zabremzas... ampak to so ze druge storije...
no.. zgodilo se je pa tole... v dolgi koloni na izvozu iz avtoceste s smeri ljubljane proti trojanskemu klancu (ne vem kak se rece tistemu nedokoncanemu del avtoceste... blagovica, lukovica ali nekaj podobnega) enmu sleperistu dokoncno odpikalo ter je vzel zakon v svoje roke, ter zavil napol na prehitevalni pas ter zasedel oba pasova cca 50 metrov pred zozanjem ceste (seveda v koloni). nekaj casa sem stal za njim na prehitevalnem pasu, pa sem zapeljal za odtenek bolj levo (bil sem namrec na prehitevalnem pasu), da bi ga prehitel. on je v tistem trenutku zavil se bolj levo, da mi ja nebi slucajno prislo na misel, da bi ga sel prehitevat. ok... pac ga ne bom prehitel... pol ko smo zapeljali nekaj metrov naprej, je prisel mozakar cisto na levi pas (s prikolico vred) in na desnem pasu je bil prostor za en avto, ki sem ga zelel izkoristit. tedaj je vrli tovornjakar spredvidel mojo potezo in naglo zavil na desno, seveda, da bi mi spet odvzel prostor. po nekaj metrih je luknjo na levi zapazil kolega, ki je ze zacel s prehitevanjem, ampak je tovornjak ze zavijal cisto v levi del, pri tem se je prislonil na ogledalo na kolegovem kombiju in mu ga s prikolico obrnil naprej. men totalno nic vec ni blo jasno.. ta tip je biu tako sebicen, da ni hotel dati nobenemu moznost za prehitevanje in s tem namerno povzrocil dotik dveh vozil. js sm reku.. okej.. ti si kolega zaprl.. ampak grem js mimo.. pa sm zavil ze skoraj na odstavni pas... takrat je sleperistu strgalo pa je zavil desno... kolega ga je prehitel, in se preden se je sleperistu uspelo premakniti na odstavni pas, sem tudi jaz bil ze mimo... do zozanja je bilo se kaksnih 10 metrov.. torej smo mel cca 30 metrov takele izpade... no.. ko sm se koncno postavil predenj je hotu bit nek jaki frajer pa me je blo videt, ko da me bo od zadi nabil... men je blo pa popolnoma ravno, kr itak sm biu pred njim in ce me on pokne, bo sou njegov kuponcek... kolega si je pa hvalabugu prepisal registrsko pa podatke o firmi (je bla pa to ena rdeca scania).
ja... taki egocentricni sleperisti mi grejo res na dolocen organ. vem da moja poteza prehitevanja po odstavnem pasu ni ravno hvalevredna, ampak to, da lahko sleperisti zasedejo dva pasu samo zato ker so se navelicali, da jih prehitevajo, je se malce bolj pod castjo. kolega je itak reku da bo v ponedeljek klical na tisto firmo pa povedal to prigodo.
pa ravno zadnc sm se z enim drugim pogovarjal, da je edino v sloveniji kultura voznje sleperistov tako na psu, za kaj takega v italiji baje takoj izpit vzamejo.
ok.. sm mogu mal duso izlit... zdj grem pa enga gta:nfs z mod_sleperist spilat.