Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Tram na cesti!

Napisal/-a zlabon So jul 09, 2005 12:07 pm

Pa to ne morš verjet kaj se mi je včeri zgodil no :shock:
smo šli na pjačo, pa grem dam z kolesom ob ene 10h. Frend ki je bil z skutrom se je že prej odpeljal in je šel verjetn po glavni cesti. Jaz pa po cesti skozi vas. Se pelem s kolesom in ob ene 10.05 vidm sredi ceste nekaj...a prov vidm? a je res tram? je ja!
so se po tleh že vidle žlajfe od avtov, pa travnik je bil zvožen k je folk mim vozu. Noben ga ni umaknu.
Jaz se ga spravim nazaj not tlačit se mi je pa na drugem koncu zakajlu in nisem mogu nč. Sem si reku, bojo ja kšni drugi v avtu tok pamtni da ga umaknejo. In grem naprej.
50m naprej na ovinku srečam fotrovega kolega na Ducatiju, brez čelade. Si mislm:"Dost si upa ponoč brez čelade!" Pa ga mal natiši ven iz ovinka, v tistem se pa spomnm na tram... O fak! Sam zaropotal je motor pa do konca gas laufu. sem fuknu kolo pa laufu tja, pridm ke un na tleh leži, hitr ugasnem motor. Vidm da ma model prebito glavo. Ga nism pustu vstat, dokler ni mal k seb pršou da je znau povedat svoj ime pa priimk. Uglavnem NA SREČO nič hujšga, očitno sam lažji pretres možganov, kasnej je šou na urgenco.

Pol je šel model dam po čelado (to je blo 100m od njegovga doma stran) pa je poklicu kapse, so poslikal in rekl da zavarovalnca nej bi povrnla škodo motorja zarad neznanega povzročitelja nesreče al neki tazga... Škode ja pa kr dost, vse plastike po desni strani, ogledal, žmigovc, auspuh popraskan, rezervoar popraskan, lučka za olje svet (senzor verjetn sfukan ker je na desni strani), da ne govorim o feltni ki je vdrta vsaj ene 3-4cm, guma je tud verjetn v kurcu...
Zdej če zavarovalnca ne prizna, lohk sam fajn v žep seže in začne znova. Motor je namreč za to sezono zrihtu na nov(vse prebarvu)

Sam WTF????
Kva folku ni jasn? Kdo je tok prf*uknen v glavo da gre na sredo ceste povlečt tram???
Sej ne rečem, model je zajebu k je bil brez čelade, sam še vseen, kva folku ni jasn?
Je mel pa res srečo, saj je zgrešu štango javne razsvetljave za manj kot pol metra.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in So jul 09, 2005 12:09 pm

ja tud ti bi lahko poklicu na 113 pa reku daj tram sred ceste? :) kaj pravš? :) dobr da ni blo hujšga ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So jul 09, 2005 12:20 pm

ma ja sej vem, sej pol sem se ful krivga počutu, pa sva šla s fotrom pol tja da sva se zasigurala da bo šel k dohtarju...
sej vem, tud lih 113 nebiblo treba klicat, sam kšnga soseda bi mugu zbudit... pa nevem kva sem mislu...če bi blo še enkrat taka situacija bi sigurn drugač urgeru, sam jebiga, brezveze zdej razpravlat kaj bi lohk pa kaj ne, itak ne bo nč drgač :P

drugač pa res, sreča da ni blo hujšga...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 12:35 pm

Se najdejo norci...
Sej pr nas je tud kak let nazaj ena pjana mularija hodila ob cesti ponoč, pol so pa pr sosedi pobral okrasne skalce(cca 15-20centimetrske), pa jih na cesto nosil! :? Parim je ratal obvozit, par jih je kr lepo nasedl, pol se je pa vendar en ustavu, pa jih šou umikat, pa bi ga medtem skor en nažgan nasprot z avtom podrl... :?
Najhujš je pa to, da je bil med unimi k so zapel tud en polcaj, pa se je sam naprej odpelu brez da bi se ustavu! :P

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So jul 09, 2005 12:40 pm

Mah folk je čadlali bolj odtrgan...

Zdele sem mal razmišlu, če bi jaz koga še poklicu za tist tram umaknt in bi tam za cesto čaku, bi se model še vseen skantu, še jaz bi mogu stran skakat :D

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jul 09, 2005 1:59 pm

Jaz nism glih na tram naletu ampak neki večjega.Grem enkrat marca ob cca 10 zvečer na rojstni dan in se počas pelem po cesti s kratkimi lučmi.Kr naenkrat zagledam pred sabo na cesti eno veliko temno senco sam nism nč vidu kaj je blo ker sem bil predelč in sm mel kratke luči.Začnem žlajfat in pol vidm da en traktor vleče polno prikolico drv ki je bla tolk naložena da luči na traktorju sploh ni blo vidt ker je blo vse skupi višje in širše od traktorja in na prikolici sploh ni blo nobene luči odsevnika al table rdeče cunje al karkoli.Da bi šel mal hitreje in bil mal bolj nepozoren pa bi se zabil pod prikolico in bi mi glavo utrgalo,proklet b**** kaj si upa. :evil: :twisted: Pol sm ga prehitel in mu potrobu sam ne vem če je štekal kaj sm hotu,nism pa vidu kdo je bil,verjetno kšn butast kmet ki mu je vse dobro.Sej če bi se zabil bi bil verjetno jaz bolj kriv kot on itak :?: Enkrat sm tudi plastično kanto metal s ceste ki jo je nek zidar zgubu na ravnini kjer avti hitro šibajo mimo.Neodgovorno in malomarno obnašanje. :!:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jul 11, 2005 8:37 pm

Ja res lepo, da si tram pustu kar lepo na cesti. Še manj odgovoren si bil kot tisti, ki ga je zgubil, ker tega najbrž sploh ni opazil ... Po toči zvoniti je prepozno. Zavarovalnica pa bo škodo plačala samo v primeru, če ima kasko zavarovanega Ducatija. Nevem kaj naj bi mu sicer zavarovalnica priznala?!?!

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI To jul 12, 2005 10:07 am

Strokovnjak je napisal/-a:Ja res lepo, da si tram pustu kar lepo na cesti. Še manj odgovoren si bil kot tisti, ki ga je zgubil, ker tega najbrž sploh ni opazil ... Po toči zvoniti je prepozno. Zavarovalnica pa bo škodo plačala samo v primeru, če ima kasko zavarovanega Ducatija. Nevem kaj naj bi mu sicer zavarovalnica priznala?!?!

A si prepričan, da gre za "IZGUBLJEN" tram, ki naj bi še po naključju kar počez na cesto padel ?? Glede na to, da je govora o vasi, pa o tišanju na motorju je mogoče komu prekipelo in kar niso uredili policaji je uredil nekdo drug. Skoz to vas najbrž ne bo noben več tišal, pa še kje drugje tud verjetn ne.

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To jul 12, 2005 10:41 am

Strokovnjak je napisal/-a:Ja res lepo, da si tram pustu kar lepo na cesti. Še manj odgovoren si bil kot tisti, ki ga je zgubil, ker tega najbrž sploh ni opazil ... Po toči zvoniti je prepozno. Zavarovalnica pa bo škodo plačala samo v primeru, če ima kasko zavarovanega Ducatija. Nevem kaj naj bi mu sicer zavarovalnica priznala?!?!

Sej ti je lepo napisu da ga je probu stran zvlečt pa ga ni mogu.
Drgač pa lohk bi res poklicu 113,..

Jst sm enkrat na avtocesti skor prletu v razfukano gumo od kamiona, k je ležala sred avtoceste. Skor štala. Ja, klicu kapse. Sej oni pol to urgirajo pr cestnih službah in so ponavadi ekspresno hitro tam.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon To jul 12, 2005 3:01 pm

ni šlo za izgubljen tram in tud ne za kšno jezo zarad tiščanja. po celi vasi so bile pizdarije, pri nas na konc ulce špegu obrnen, tam tram, mal naprej baje odkrit pokrov jaška za kanalizacijo, nek so zbil leseno ograjo...uglavnem enim je dogajal.

druga stvar: tram je bil povlečen iz skladovnice in se je nekak zakajlu, pomoje jih je mogl kr ene par bit da so ga ven potegnl...dolg je pa 6m pa še mal zravn...

tretja stvar: res bi lohka koga poklicu in tam počaku. sam pol sem mal razmuišlu. če model ni opazu trama, pol bi se še tolk bl zagledu vame, on nebi bil skoncentriran na vožnjo (že tko ni bil), jaz bi mu mahu z roko on bi pa mislu da ga pozdravlam :D uglavnem še večja pizdarija, ker bi mogu jaz stran skakat, če bi sploh taprav čas odskoču....

je pa pol model šel k dohtarju in so ga obdržali na opazvanju. baje preventivno. je pa bil včeri še zmer noter, pomoje je dons tud še...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jul 12, 2005 8:52 pm

just_in je napisal/-a:ja tud ti bi lahko poklicu na 113 pa reku daj tram sred ceste? :) kaj pravš? :) dobr da ni blo hujšga ;)

LP

In kaj bi policija nardila ?

Sem se peljal par dni nazaj v mb in kaj vidim na cesti en kos lesa kakih 30cm ki leži na špuri in v tem trenutku se mimo pripeljejo policaji in kaj naredijo ?
nič odpeljejo se dalje bo že kdo drug pospravil in ta kos lesa je ležal ravno na ovinku tko da si ga prepozno opazil če si bil prehitr.
Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Sr jul 13, 2005 8:58 am

ja ponavad je tko da pokličejo cestno službo da umaknejo? vsaj če so normalni? ;) zgleda da si glih na ene naletu k tega pač niso naredil... nemorš pol kr na use posploševat? ani tko no?
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jul 13, 2005 5:40 pm

just_in je napisal/-a:ja ponavad je tko da pokličejo cestno službo da umaknejo? vsaj če so normalni? ;) zgleda da si glih na ene naletu k tega pač niso naredil... nemorš pol kr na use posploševat? ani tko no?

Hja mogoče sta bli izjemi ampak vseeno mislim da bi alhko vklopli modre lučke pa odstranli oviro se ti ne zdi ?
Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Sr jul 13, 2005 6:05 pm

ja... ;)
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr nov 09, 2005 11:28 am

no ja, po točno 4 mescih sem dobil pošto z okrajnega sodišča, oddelek za prekrške, in sicer VABILO PRIČI.
zdej pa tega znanca bremenijo po členu 30/5, kar pa je člen o hitrosti vožnje:

(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

(5) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.

torej očitno ga bremenijo člena 30/1, ki se ga pa kaznuje z 30/5, torej z 50jurji in 4 kazenske točke...

zdej pa mene zanima, če ima kdo kake pravne nasete, kako naj temu znancu pomagam z kakšno pametno izjavo :D :D v slogu da se ni videlo itd. lahko vam tudi poslikam kraj dogajanja in precenite...
Hvala za nasvete...

LP, zlabo

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr nov 09, 2005 11:40 am

Ti lahko čist lepo poveš da je bila ovira zelo slabo vidna in da to tut ni ovira ki bi jo bilo logično pričakovati kjerkoli na cesti. Če bi človk v vsakem trenutku gledal in merkal da ne bo kje tram čez cesto res nevem z kakšno hitrostjo bi se mogu pelat.

Poveš lahko tut da se je vidlo že nekaj sledi zaviranja in da očitno ni edini ki ovire ni pričakoval ter videl. Vglavnem probi ga rešit take idiotske kazni. Pol se zamislš če se sploh še splača kje policaje klicat.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr nov 09, 2005 11:53 am

andrej777 je napisal/-a:Ti lahko čist lepo poveš da je bila ovira zelo slabo vidna in da to tut ni ovira ki bi jo bilo logično pričakovati kjerkoli na cesti. Če bi človk v vsakem trenutku gledal in merkal da ne bo kje tram čez cesto res nevem z kakšno hitrostjo bi se mogu pelat.

Poveš lahko tut da se je vidlo že nekaj sledi zaviranja in da očitno ni edini ki ovire ni pričakoval ter videl. Vglavnem probi ga rešit take idiotske kazni. Pol se zamislš če se sploh še splača kje policaje klicat.

ja sej kaj takega sem tudi jaz mislu da bi rekel. je pa res idiotsko tole, sej mislm da je neki dnarja dobil od zavarovalnice, majo prov sklad za take primere. ampak pomoje se mu ni splačal... če bo dubu kazen, pol ga bo verjetn še dražji pršlo kokr pa če bi bil tih, al pa ravn ene tolk kot je dubu od zavarovalnce. sej ga morm poklicat pa vprašat kako je s to zadevo zdej...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr nov 09, 2005 12:46 pm

kriza tole kar slišim, da se dogaja :? glede na to, da je blo to ob 10-ih zvečer in da človek v domačem kraju pač ni navajen, da bodo tramovi ležali vsevprek čez cesto, se lahka na to po moje kaj izgovorita, ker je res mal smešno, da bi zdaj mogu še kazen plačevat, ko se je ves zlomu :roll:
imamo pa pr nas tudi take paciente, ki so "zgradili" cel zid čez cesto iz opeke, ki je bila namenjena za gradnjo ene hiše in pač zložena ob cesti :roll: opeko na opeko so zložili do višine 1,5m in to ponoči :evil: prvi, ki je šel v službo je imel veliko srečo, da ni naložu vsega, je bil pa vsaj tolk prijazen, da je vse pospravu :nae
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Sr nov 09, 2005 12:57 pm

Sam pri pričanju pazi, da ne bojo na koncu še teb obesili kake kazni, ker si vedel za oviro pa je nisi označil al pa odstranil(ker je pač nisi niti mogel) al pa kej podobnega-pač taka zna bit njihova logika... ;)

CST™jerko
El prezidente CST™

Napisal/-a CST™jerko Sr nov 09, 2005 1:22 pm

vidm da je v okolici domžal postal nacionalni šport postavljanje ovir na cesto :shock: moja izkušnja v noči iz sobote na nedeljo (oB 2 zjutraj) se peljem proti domu, nakar na sredi naše ulice zagledam stop znak položen čez cesto, malo naprej pa od sosede čoln tudi na sredi ceste. Nato lepo zapeljal kombi na sredo ceste prižgal vse štiri žmigavce in poklical policiste da so pomagal čoln spravt nazaj na dvorišče, znak sem pa odstranil sam. noro kaj dogaja folku :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov