Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

rabim pomoč pri zakonodaji glede meglenk

Napisal/-a RegY So jul 09, 2005 9:55 pm

kupujem dodatne meglenke, ki so kombinirane z dodatnimi dolgimi lučmi (dvo-fokusne)
na avtu so že meglenke

sedaj me pa zanima, če je dovoljeno zvezati obojne (originalne in dodatne) meglenke tako, da ko se prižgejo dolge luči, da bi se prižgale tudi meglenke, dodatne dolge se bodo seveda prižigale, ko se bodo prižgale navadne dolge luči

logično, da ko se nekdo pripelje nasproti moraš dolge izklopit, kot tudi sam to delam, ampak včasih ponoči pride taka zadevica čist lepo prav. recimo da bi se nardil ta priklop tako, da bi ga lahko kontroliral preko kakega stikala na armaturki.

kaj bi rekli na to na tehničnem/policaji, ko bi opazili to vezavo? kaj pravi na to zakon o vozilih (vem, da prometni zakon tega ne opisuje posebej, razen kdaj se lahko uporabljajo in kdaj ne...)

hvala za pomoč v naprej. LP

p.s.: kaj menite, kam je najbolje take kombinirane dolge/meglenke montirati? nižje (pri original meglenkah), ali višje, kot nekje na maski med original lučmi?
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 10:02 pm

Na streno si jih privijaci! :P

Ne salo na stran!Zakaj pa sploh potrebujes to,ne reci da za tiste ki te zaslepijo iz nasproti vozece smeri... ;)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne jul 10, 2005 10:15 am

Regy, žal tole ne bo šlo. Sicer se kar strinjam, da je zadeva precej uporabna ampak meglenke so le meglenke in pogoje za uporabo poznaš. Če boš to naredil 100% ne boš naredil tehničnega.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Ne jul 10, 2005 10:28 am

aha... ok

torej če pa obojne meglenke zvežem skupaj, da se istočasno z istim stikalom prižigajo, pa bo ql, ne? (saj vem, da boste mislili, da bom kr na isto stikalo priklopil, ampak ga nočem originalnega preobremenjevat in bom dal na rele...)

da se pač vklapljajo vsake posebej, kot original.

to bi pa šlo po moje, kajne?

in ne, ne mislim oslepljevat nasprotivozečih, ampak samo boljše videt cesto v kakem kotičku, ki ga sedaj ne.
Slika

Uporabniški avatar
junior50
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a junior50 Ne jul 10, 2005 10:42 am

Z meglenkam loh itak max. 50 km/h peleš pa še to če je vidljivost res majhna pa itak kmečko zgleda.K vidm ene k se 24/7 siljo met meglenke pržgane in hočjo s tem drugim pokazat da jih majo oz. kok dobr avto majo :huh: :P jea .Pa kazni so visoke ob napačni uporabi(čist prou).Jst ti to odsvetujem.Raj kup xsenonke(taprave) če hočš bolšo vidljivost :shock: :)

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne jul 10, 2005 11:14 am

Da ne bom odpiral nove teme, ko je tle glih govora o meglenkah.
Mene zanima, ali so lahko meglenke rumene barve?
Slika

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Ne jul 10, 2005 11:32 am

seveda....zakaj pa ne?
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne jul 10, 2005 2:25 pm

Coleman je napisal/-a:seveda....zakaj pa ne?

Mogoče sem se malo nerodno izrazil. Meglenke lahko svetijo rumeno? :?: Vem, da morajo ostale luči spredaj svetit belo...
Slika

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne jul 10, 2005 4:00 pm

Sej tastari clioti kolikor vem so tud imeli rumene meglenke spredaj. Torej verjetno ja.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 10, 2005 4:04 pm

Tut Favoritke so ene imele rumene meglenke.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Ne jul 10, 2005 6:22 pm

no, jaz sem včasih ob določenih trenutkih nezadovoljen s svetilnostjo original kombinacije dolge+meglenke in mislim malo navzven usmerit te dodatne... ampak res komaj opazno na testih navzven, da dom lahko z dolgimi fural rally ovinke :D zdaj mi gre rahlo na živce, če hočem kak ovinek hitro odpeljat, da morem preklapljat med dolgimi pa kratkimi

meglenke pa vedno uporabljam itaq samo ponoči, pa ko je prazna cesta... jih sočasno z dogimi izklopim, če kdo pride nasproti

torej, je dovoljeno, ni potrebno nikjer nič vpisovat pa nič, ne? hvala
Slika

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr jul 13, 2005 9:08 am

Pa sej meglenke nobenega ne motijo ponoči, itak v tla svetijo, tko da ne vem zakaj eni komplicirate če ima kdo meglenke prižgane. Če je že tko bolj motijo modre parkirne in druga navlaka ki je kot novoletna jelka...

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Sr jul 13, 2005 9:33 am

Pozdrav! Kar se spomnem iz casov ko sem si na terencu montiral dolge luci na streho, naj bi bilo v zakonu nekako tako , da ce se dodatne dolge luci montira v liniji obstojecih (originalnih) ali pod njo ni problema (velja pa seveda da jih izklapljas kot vavadne dolge ob srecanjih v naseljih,.....) Ce bi jih namrec montiral visje, (bi preden bi opazil nasproti vozecega) bi le te zaslepile.
Pa sem jih kljob temu imel na strehi pa nisem nikoli imel problemov.

Kar se tice rumenih meglenk pa naj bi jih lahko imeli samo tisti francozi(tej so imeli vcasih original rumene) ki so jih imeli original. (ce je so se keri avti jih meli ne vem glede francozov pa vem za sigurno).

L.P.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr jul 13, 2005 12:30 pm

Regy predlagam da te rally ovinke spelješ počasi pa boš prišparal pri lučeh, homologaciji, kaznih in pri kleparju ;)

Srečno vožnjo!

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov