Debate, ki niso vezane na ostala področja...

cronus
Nov uporabnik

Izguba potrdila in čip tuning

Napisal/-a cronus Ne jul 17, 2005 10:32 am

Zanima me sledeče:
1. Izgubil sem potrdilo o tehnični brezhibnosti vozila (malo belo potrdilo enake velikosti kot prometno dovoljenje). Zanima me, če lahko naredim tehnični pregled vozila in registracijo brez tega dokumenta?
2. Kako ravnati, če imaš avto čipan in greš na pooblaščen servis (avto je v garanciji, dodatnih konjev nimaš legaliziranih)? Prav tako me zanima, če v primeru okvare vozila v času garancije lahko sam odstraniš čip in se nič ne vidi pri ugotavljanu napake, da je bil avto čipan?

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne jul 17, 2005 10:46 am

Če nimaš na avtu nobenih predelav, te po tem belem dokumentu(Homologacijski knjižici) tud uprašal ne bojo.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Po jul 18, 2005 9:12 pm

Nisem tolk ziher, da ne. Mene so, ko sem peljal službenega Passata... pa je imel radkape gor, pa čist original. Edino prevleke je mel druge... :lol:
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To jul 19, 2005 6:16 am

Homologacijski kartonček moraš imet s sabo za vsak novejši avto (mislim da '98 in naprej).

Če si bil na čip tuningu, bojo to na servisu verjetno vedl, ker jim njihov računalnik javi, daje prišlo do posega v elektroniko. Če je tako, je garancija gotova.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 19, 2005 7:02 am

Fiat Tipo je napisal/-a:Če nimaš na avtu nobenih predelav, te po tem belem dokumentu(Homologacijski knjižici) tud uprašal ne bojo.

če je avto bil kupljen z homologacijskim kartončkom vred potem avta brez tega kartončka ne moreš registrirat.

Če se te usmilijo ti ga mogoče še uspe registrirat ampak se boš namatral, kot sem se jaz :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To jul 19, 2005 7:52 am

Cronus: Meni so oca rekli: "Glej, da ne zgubis homologacije. Ce pa... si v peezdi."
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR To jul 19, 2005 7:58 am

Sej ni tak problem, boš pač nov homo kartonček plačal.

Novega lahko dobiš ali pri uvozniku, ali pa na LPP-ju ob registraciji.

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ To jul 19, 2005 8:57 am

Plačaš nekaj Prešernov in že imaš novega !
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To jul 19, 2005 1:13 pm

JohnyR je napisal/-a:Če si bil na čip tuningu, bojo to na servisu verjetno vedl, ker jim njihov računalnik javi, daje prišlo do posega v elektroniko. Če je tako, je garancija gotova.

Bullshit.

/jan

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr jul 20, 2005 6:15 am

1.8T je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:Če si bil na čip tuningu, bojo to na servisu verjetno vedl, ker jim njihov računalnik javi, daje prišlo do posega v elektroniko. Če je tako, je garancija gotova.

Bullshit.

/jan

Če jim na servisu paše, bojo prekinl garancijo za vsak poseg, ki spreminja karakteristike vozila.

Primer. Če si ti dal avto nižat, neglede na to če imaš homologirano ali ne, ti škode v primeru okvare podvozja nihče ne bo kril pa čeprav je verjetno tovarniška napaka.

Proizvajalec da garancijo na svoj proizvod, ne pa na tvoje predelave, tko da mu ni treba upoštevat garancije. Če ti jo, hvala bogu, ampak večina jih ne bo, ker je tisti denar delno iz njegovega žepa.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Sr jul 20, 2005 7:01 am

JohnyR je napisal/-a:Če jim na servisu paše, bojo prekinl garancijo za vsak poseg, ki spreminja karakteristike vozila.

Primer. Če si ti dal avto nižat, neglede na to če imaš homologirano ali ne, ti škode v primeru okvare podvozja nihče ne bo kril pa čeprav je verjetno tovarniška napaka.

Proizvajalec da garancijo na svoj proizvod, ne pa na tvoje predelave, tko da mu ni treba upoštevat garancije. Če ti jo, hvala bogu, ampak večina jih ne bo, ker je tisti denar delno iz njegovega žepa.

Govorimo o remapu ECU-ja. S servisnim/diagnosticnim racunalnikom ne morejo dostopati do map, katere so spremenjene (VAG), pa tudi drugace je v ECU-ju cez 3000 map in le majhen del teh je spremenjenih. Ce bi hoteli dokazati, da je bil avto "chipan", bi se morali zelo zelo poglobiti in delati direktno primerjavo map, tam kjer imajo dostop...

To ni kar tako, da se med error kodami pojavi: "ECU was remapped, warranty void."

Zaradi tega pa pri citroenu in podobnih enostavno na servisu vsakic znova nalozijo originalne mape (kao upgrade), potem pa gres ti do RSR-a in ti on ponovno nalozi svoje mape. Pri VAG-u se pa to ne da preko OBDII porta.

/jan

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr jul 20, 2005 7:25 am

Ti bom verjel, ker se nisem nikoli toliko poglobil v te zadeve oz. nisem nikoli bil na "čip" tuningu avta.

Še vedno pa drži, da če serviser ve za poseg, mu ni treba upoštevati garancije

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Sr jul 20, 2005 8:54 am

JohnyR je napisal/-a:Ti bom verjel, ker se nisem nikoli toliko poglobil v te zadeve oz. nisem nikoli bil na "čip" tuningu avta.

Še vedno pa drži, da če serviser ve za poseg, mu ni treba upoštevati garancije

Ce je serviser pameten, bo tiho ali pa bo izgubil stranko. Saj je za vogalom se polno uradnih servisov za isti tip vozila...

/jan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov