Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Uvoz avtomobila iz USA

Napisal/-a Pudgar Uroš So jul 23, 2005 3:19 pm

Pozdravljeni!

Možno da je ta tema že bila kdaj obravnavana, potem se opravičujem.
Potrebujem informacije o uvozu avtomobila iz USA. Konkretno gre za 40 let star avto v nevoznem stanju. Avto je potreben kokretne predelave preden bo lahko šel na cesto. Sprašujem, kam naj se obrnem za konkretne infoemacije, kako sam uvoz zgleda, ladja, letalo,... Ali obstajajo kakšne import-export družbe. Kaj to pomeni s stroškovnega vidika. Kaj je potrebno urediti pri nas. Avto se po uvozu ne bo registriral, ampak pride sem na konkretno prenovo, nato sledi tehnični in registracija.

Mi lahko kdo pomaga? Hvala!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So jul 23, 2005 3:24 pm

www.dhl.si tu se da morda kej zmenit,sam recimo da je avto težak 1tono te to košta več k 2 miljona sit - ampak mislm da se da to individualno zmenit. Sam poceni pa ne bo....pa ladja bo zihr ceneje kot letalo,sam bo tudi pošiljka potovala juhuhu cajta....

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jul 23, 2005 3:38 pm

Mislim da so boljše rešitve. Če bi se povezal z nekom, ki dela ali ureja prevoze iz zda v slovenijo, ampak v poštev ti pridejo le ro-ro ladje (trajekti) ali pa kontejnerske ladje. Če ti poiščejo nekoga, ki ima delno zapolnjen kontejner, lahko vanj stlačiš tudi osebni avto. Glede na količino kontejnerjev, ki jih pripelje ladja, se ti prevoz občutno poceni.
Druga možnost so pa trajekti. Nekatere evropske tovarne delajo avtomobile le v zda (BMW X5, mercedes ML...) in če bi našel nekoga iz tovarne, ti lahko stlačijo tudi tisto vozilo na trajekt. Malo popvprašat in se pozanimat.

LP
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

mlinaric matjaz
Nov uporabnik

odgovor na uvoz iz zda

Napisal/-a mlinaric matjaz So jul 23, 2005 9:05 pm

poznam enega kolega ki uvaza avtomobile iz zda.iz katerega mesta bi rabo transport?

mlinaric matjaz
Nov uporabnik

Napisal/-a mlinaric matjaz So jul 23, 2005 9:25 pm

sam sem ze uvozil avto iz zda,cena prevoza je odvisna od mesta od koder avto gre in kam gre.na veliko se z uvozi iz zda ukvarja moj kolega.za potrebne informacije vam bom dal mob. 031 534 222.lep pozdrav

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Sr jul 27, 2005 10:29 pm

mlinaric matjaz je napisal/-a:sam sem ze uvozil avto iz zda,cena prevoza je odvisna od mesta od koder avto gre in kam gre.na veliko se z uvozi iz zda ukvarja moj kolega.za potrebne informacije vam bom dal mob. 031 534 222.lep pozdrav

Mene pa zanima katere papirje si dobil iz ZDA od bivšega lastnika. Sam sem kupil avto od Američana, ki je nekaj časa živel v SLO in se nato vrnil, avto pa pustil tu. Zdaj urejam papirje ... pa me zanima katere original papirje rabim iz ZDA.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če jul 28, 2005 8:54 am

Pa je sploh možno registrirati te avtomobile, ki niti EURO 2 standarda ne zadostijo?

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če jul 28, 2005 9:39 am

mah to je bl tko vse skp....vsak neki ve al pa ne ve...vsak ma drgačne informacije
js npr. sm slišu da je zdej en prodal enga oldtimerja (mislm da je biu opel kadet) v ameriko in da prevoz iz kopra do amerike (ne vem pa kam).pršu koštat prbližn 2000 USD
..pa še neki za uvoz iz amerike v slo....baje, BAJE...da se ne da uvozt kergakol avtomobila...so ene omejitve okol tega...naj bi se lahko uvozilo do 5 let star avto al pa oldtimerje...ne vem pa kako je z oldtimerji v ameriki (letnice pa to)

tolk od mene ..bo pa še kdo kej povedal ker mene tut zanima
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov