Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Kje lahko ustavljajo policaji?

Napisal/-a Shebo Ne jul 24, 2005 7:03 pm

Velikokrat zasledim, da policaji ustavljajo na avtobusnih postajališčih (kjer tudi preverjajo hitrost z radarjem), sredi križišč (kjer so me enkrat tudi osebno ustavili) in na raznih nemogočih lokacijah. Tako da me zanima, kje sploh je dovoljeno ustavljati policajem promet?
Sedaj pa hipotetična predpostavka: če jim ni dovoljeno ustavljati na avtobusnih postajališčih, potem se lahko vsak pritoži, če je peljal prehitro. Imam prav?

Uporabil sem iskanje in mi je ven vrglo preko 500 zadetkov... Tako da se opravičujem, če je tema že bila.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 24, 2005 7:08 pm

mislim da je tema že bila....kaj naj rečem...mislim da so lahko na javnih mestih (torej avtobusne postaje,križišča itd.)

itak pa tko je in pika :) nimamo kaj :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jul 24, 2005 7:08 pm

po domace povedano te lahko ustavijo tam, kjer jim pase.....kot so mene 1x....so mi v vinogradu vn iz trt skocli :shock: in mi zacne mahat z liziko a js komaj da sem se premikal, ker je bla cesta bolna lukenj......
LP ;)

carter
Nov uporabnik

Napisal/-a carter Ne jul 24, 2005 7:10 pm

eh, policaji se pač ustavljajo kir njim paše. sam je pa res da se je včasih bolš furat po glavni cesti

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jul 24, 2005 7:15 pm

sori sam mene da ustavijo recmo tam kjer je 20 cm visok pločnik pa da mi reče da naj gor zapeljem lepo rečem da tega ne bom naredil in da naj me ustavljajo tam, kjer se lahko primerno izločim izprometa ne pa tam kjer še s terencem nasedem. in preden kdor reče da na takih mestih ne ustavljajo naj se lepo pelje od letališke proti bauhausu ko ustavljajo in naj pogleda višino robnika...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Ne jul 24, 2005 7:15 pm

Ka lahko prosim nekdo da link kje je ta tema že bila?
Pa zanima kje bi se dalo dobiti ta pravilnik?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne jul 24, 2005 7:15 pm

Ne nemorejo kjer želijo. Recimo če maš pred hišo plac nemorejo kr tam začet vstavljat prometa. Se je že zgodilo nekajkrat in je tip popizdu in so lepo mogli spokat.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Ne jul 24, 2005 8:44 pm

salesky je napisal/-a:Ne nemorejo kjer želijo. Recimo če maš pred hišo plac nemorejo kr tam začet vstavljat prometa. Se je že zgodilo nekajkrat in je tip popizdu in so lepo mogli spokat.

LP

To pa tudi jaz poznam tule pri nas en prostor, kjer so ustavljali pred eno hišo pa jih je pol enkrat lastnik poteral, od takrat jih pa ni bilo več tam, pa še pred eno hišo so ustavljali, ker lastnika ni skor nikoli bilo doma, ker stanuje v Nemčiji, zdaj je pa en kupil hišo jih pa ni več tam. Tak da te ne morejo ustaviti kjer se jim zazdi, večinoma pa te ustavijo kjer se jim zazdi, mene so enkrat kar na sred ceste ustavli, ni mogel noben mimo na oni strani je bil policijski avto na drugi pa jaz, ustavil je pa pred mano enega z modrimi lučmi in ko ga je izpustil naprej sem se jaz pripeljal do njih in je še mene ustavil, sem pač obstal kar na sred ceste, sem mislil če on lahko stoji pol še lahko jaz in je bila zaprta cesta, policaj pa tudi ni nič rekel zakaj nisem zapeljal z ceste.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne jul 24, 2005 8:47 pm

Ja folk treba se bo sprjaznt s tem, oni te bodo ustavl tam kjer oni hocejo. Da se pa na lep nacin povedat, da tle pac ne morjo ustavlat, sam kak bodo oni odregirali na to prosnjo oz. zahtevo bos pa sam vidu.

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Po jul 25, 2005 10:06 am

Ma jaz se nič ne sekiram, tam kjer me ustavi tam parkiram če se da če ne pa parkiram kar na sred ceste, pa do zdaj mi še ni noben policaj nič rekel zakaj nisem zapeljal z ceste.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po jul 25, 2005 10:17 am

Na avtobusnih postajliščih res ni dovoljeno ustavljati, toda potem pride v veljavo tisto kar velja za parkiranje:"Parkiranje je vsaka prekinitev vožnje, ki traja več kot 15 minut, razen če se ravnamo po prometnih znakih ali navodilih policaja." - torej je v tem primeru dovoljeno zapeljati na avtobusno postajo ter se ustaviti.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jul 25, 2005 10:18 am

Po moje morjo ustavljat tam in tako, da ustavljena vozila ne ovirajo ali kako drugače ogrožajo ostela udeležence prometa. Sam še nisem bil neprimerno ustavljen. Vedno, kadar so me ustavili, je bilo dovolj prostora zame in vsaj še za enega nesrečneža.

Če te pa urgentno ustavi, npr. da si bežal, te pa po mojem lahko kjerkoli mu to uspe.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po jul 25, 2005 12:00 pm

Naj te ne bi ustavljali na privatnih zemljiščih, čeprav kdaj pa kdaj stojijo pred bajtami ipd. Če si pač prekoračil hitrost mu itak nimaš kej - ti tud ne smeš prehitro vozit. Mogoče bi Bimmer kaj več povedal?

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Po jul 25, 2005 5:57 pm

Mene je že ustavil tako, da sem v celoti zaprl celo dovozno cesto v križišče. Pač, nimaš druge, kot da ga ubogaš. Potem se je nabrala gužva, folk je začel trobit in me je spustu 8)
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Po jul 25, 2005 6:25 pm

Evo, da ne bo preveč dileme, tle je napisan strokovn odgovor in tudi zakonska podlaga:

http://www.varnostvprometu.org/index.php?nStran=ps&nPod=odg&nSvet=sb&id=1033

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Po jul 25, 2005 6:39 pm

anonimus je napisal/-a:Evo, da ne bo preveč dileme, tle je napisan strokovn odgovor in tudi zakonska podlaga:

Najlepša ti dala za tale odgovor!

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert Po jul 25, 2005 7:07 pm

anonimus je napisal/-a:Evo, da ne bo preveč dileme, tle je napisan strokovn odgovor in tudi zakonska podlaga:

kontrola prometa z privat dovoza ni problem, če lasnik to dovoli.

lahko ti iz prve roke povem, da dnevno občani prosijo, da se kontrolira promet v njihovem kraju, ter vsi ti tudi "ponujajo" da so policisti lahko na njihovi zemlji oz. dovozu.. jaz osebno nisem še nikoli naletel na človeka, ki bi mi prepovedal, da postavil službeni avto na njegov dovoz (no, po pravici sem večkrat tud dobil kak deci limonade, k je žgalo zunej :oops: :lol: ), je pa res, da sem najprej za to vprašal in šele nato začel z kontrolo... če bi pa rekel ne, bi pač šel drugam...
to sem jaz

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jul 26, 2005 7:55 pm

Kot je bilo že rečeno, vozila se lahko ustavlja na vseh javnih površinah oz. na zasebnih zemljiščih v kolikor to lastnik dovoli. Obstaja tudi pravna dilema pojmovanja zasebnega zemljišča, ki ni vidno ograjeno, ampak o tem nebi razglabljali tule po forumu.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jul 27, 2005 8:46 am

BiMMER je napisal/-a:Kot je bilo že rečeno, vozila se lahko ustavlja na vseh javnih površinah oz. na zasebnih zemljiščih v kolikor to lastnik dovoli. Obstaja tudi pravna dilema pojmovanja zasebnega zemljišča, ki ni vidno ograjeno, ampak o tem nebi razglabljali tule po forumu.

zasebno zemljisce je samo tisto ki je ograjeno in na katerega ne vidis..hahah..se pravi ograja nad 2,xx metra...lol hah hah :lol:

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Sr jul 27, 2005 9:00 am

Raptor je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:Kot je bilo že rečeno, vozila se lahko ustavlja na vseh javnih površinah oz. na zasebnih zemljiščih v kolikor to lastnik dovoli. Obstaja tudi pravna dilema pojmovanja zasebnega zemljišča, ki ni vidno ograjeno, ampak o tem nebi razglabljali tule po forumu.

zasebno zemljisce je samo tisto ki je ograjeno in na katerega ne vidis..hahah..se pravi ograja nad 2,xx metra...lol hah hah :lol:

:roll: a se ti ne zdi, da "vidno ograjeno" in "ograjeno, da čez ne vidiš" ni vseeno?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov