Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Problematična zamenjava akumulatorja

Napisal/-a Mumbley Če jul 28, 2005 9:44 am

Pri katerih vozilih lahko pride do problemov ko zamenjamo akumulator?
Nekatera vozila po zamenjavi več ne vžgejo in jih morajo "resetirati" na servisu ali pa lahko pride do tega da jim skuri računalnik in ga je potrebno zamenjati.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jul 28, 2005 10:29 am

V tem primeru, da se izogneš problemom, greš akumulator zamenjat na servis, itak nimaš kaj doma šraufat 8) No, ker pa vse to stane, akumulator lahko zamenjamo tudi doma, ki pa kmalu ne bo več mogoče, zaradi ekologije :? sranje, pač, kaj se vse izmišljujejo.
Da se računalniku ne zmede v glavi, ko odklopiš akumulator, lahko v cigaretno vtičnico vštekaš en prenosni akumulator, ki je namenjen za te zadeve. Seveda pa moraš paziti, da pri odklapljanju klem ne narediš stika, ker je potem vse pod napetostjo tudi ko akumulator odklopiš. Tako prakticirajo na marsikaterem servisu, da se izognejo morebitnim nevšečnostim.

Prenosni akumulator, lahko uporabiš kar tistega iz interdiskont, ki ima vgrajen akumulator, polnilec in kompresor... nisem si ga še natančno ogledal ker menda stane 17ksit, vendar si ga bom, ko bodo naslednjič v načem kraju. Sej ne more bit tko grozn zanč ta stvar, ali pač :?
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Če jul 28, 2005 10:33 am

Pri meni če odklopim akumulator in priklopim ponovno samo z daljincom sinhorniziram blokado motorja tako da ga z daljincem 2x zaklenem in odklenem
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 28, 2005 10:38 am

reber je napisal/-a:Prenosni akumulator, lahko uporabiš kar tistega iz interdiskont, ki ima vgrajen akumulator, polnilec in kompresor... nisem si ga še natančno ogledal ker menda stane 17ksit, vendar si ga bom, ko bodo naslednjič v načem kraju. Sej ne more bit tko grozn zanč ta stvar, ali pač :?

Men je pa prav žal, da ga v italiji nisem kupu - samo 39 eurov je bil.
Old subarus never die, they just get faster!

1jaka
Nov uporabnik

moč akumulatorja

Napisal/-a 1jaka To avg 02, 2005 5:21 pm

Mene pa zanima na kaj moraš pazit ko menjavaš akumulator z drugim.

Konkretno: Kupil sem nov akumulator in po nakupu ugotovil, da je stari 570 amperski novi pa 420 amperski. A je lahko kaj zelo narobe?

LP

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To avg 02, 2005 5:42 pm

Nč ne bo narobe, tista amperaža je menda le podatek o zagonski moči, zato se mi zdi, da je skoraj bolj pomembna kapaciteta ki pa je nekje od 40do 75Ah odvisno od avta in v končni fazi je skoraj vseeno kakšen je akumulator. Če si ga kupu v trgovini in povedal za kateri avto in kakšne kapacitete naj bo akumulator, potem nima kej bit narobe, če ne pa zamenjaj.
Napiši podatke iz akumulatorja ki je bil not do zdaj in še podatke z novega ... pa ti bomo povedali ali je vredu

1jaka
Nov uporabnik

Napisal/-a 1jaka To avg 02, 2005 6:08 pm

Stari akumulator
-SAE(amps) 570
-RC(mins)100
-Type 027 12V
- podatka o (Ah) ni!!
Lucas Yuasa (to je firma al kaj)

Novi Akumulator
-Vesna Starter
- 55Ah
- 12V/420A

Sicer pa sem ga kupil na črpalki na Hrvaškem, tako da menjava ni najbol zaželjene. V znanje prodajalca pa tudi najbolj nisem zaupal.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To avg 02, 2005 8:00 pm

Ja no, čudno, podatek o ampernih urah bi pa le moral biti. Sicer pa, kateri avto točno in pa tip motorja, ali sta akumulatorja po dimenzijah enaka, podobna, drugače pa, akumulator ki si ga kupil je čisto v redu nek povprečen akumulator po moči, po kvaliteti pa je tudi dober, nekateri ga zelo pohvalijo, sam pa nimam izkušenj z njim, saj mi ga v avtu še ni bilo treba menjat, sem ga 1x in sem not dal Bosch in še zdej dobr dela, po 6 ali celo 7 letih, ne vem točno, mogoče še več, sem ga pa vzel ven iz formana ko sem ga prodal in dal v felicio, v octavii pa je Varta in naj bi bil še nekaj let mir.
In zakaj si menjal, ti je nepričakovano crknil?

1jaka
Nov uporabnik

Napisal/-a 1jaka To avg 02, 2005 8:29 pm

Avto - Nissan Primera 1.6, l.99.
Novi akumulator je malo (3-4cm) ožji od starega. Sem ga že "vgradil" in ni problema. Glede menjave pa: vse se je začelo ko mi je crknil upor ventilatorja, tako da je le-ta delal samo na 4 stopnji in kot kaže precej obremenil stari akumulator, ki več ni bil v najboljši formi. (korozija zaradi kisline že odkar sem ga kupil pred enim letom) Tako, da je avto nehal vžigat, oziroma vedni ni hotu vžgat. Največji hec pa je da sem kupu akumulator na Hrvaškem, se pripeljal z njim v Slo in ga šele doma zmontiral - nisem imel primernega orodja (atični ključ s podaljškom), da bi ga lahko zamenjal, pa tudi z malo pazljivosti je stari opravljal svojo funkcijo.

No zdaj čakam na popravilo ventilatorja in upam, da je bil to vzrok vsem težavam.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To avg 02, 2005 9:01 pm

Zna bit, novi akumulator je vsekakor pravi za ta avto. Drugače pa, p0 6 letih crkne marsikateri akumulator, je pa čisto možno, da če si ventilator gnal v tej vročini do konca, akumulator ni bil vedno napolnjen, če pa si pazil in ventilator ugasnil nekaj minut prej kot ugasnil motor, potem je bilo najbrž bolje, vnder vročina naredi svoje in brez ventilatorja je bolj težko, no ja, okna lahko odpreš ... 8) Pa upam da si pri menjavi akumulatorja dobro očistil kleme pa čez namazal z mastjo, da vlaga težje pride zraven..

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 02, 2005 10:04 pm

Jaz mam not vesno 75AH že 4 leta in sem kr zadovoljen....... neštetokrat sem ga že spraznil do nule ( muzika) pa še ni blo blemov z njim

Tist glede kratkostičnega toka....... tist je mal bolj pomemben kot ste napisal...... ker tist je pomembno za štarter..... tok toka ko potegne štarter ob zagonu tok more zagotovit akumulator...... če tega ni avtek ne bo vžigal.Ali pa bo akku preveč obremenjen in bo držal krepko manj časa kot bi moral.

Ampak če praviš da dela zdej ql potem bo že tko.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr avg 03, 2005 8:01 am

Vsi akumulatorji, ki so namenjeni oziroma izdelani kot startni akumulatorji ustrezajo namenu in ni bojazni da ne bi bilo v redu. Sicer pa, akumulator 55Ah ne spada več med ta male akumulatorje za v avto, ker se ta mali začnejo nekje pri 35Ah, tiste za tovornjake od 100Ah dalje ne štejem zraven. Za avte gredo nekje do 75Ah oziroma največ do 100Ah, mogoče obstajajo tudi izjeme.
Za običajni namen je dober običajni akumulator, za ekstremne namene pa je treba izbrati temu primeren akumulator.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če avg 04, 2005 6:16 pm

1jaka je napisal/-a:Avto - Nissan Primera 1.6, l.99.

A teb tut crkujejo akuji? :? Na očetovi primeri smo zamenjal že vsaj 3, pa avto ni star 5 let. Res da se avto ne vozi tolk kot bi se po moje moral pa vseeno.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 04, 2005 9:36 pm

To je pa zato ker ne dajejo več Panasonicovih noter. Tisti so zdržali še pa još.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

1jaka
Nov uporabnik

Napisal/-a 1jaka Pe avg 05, 2005 9:53 am

Sicer je to bil po mojem prvi akumulator tako, da se preveč ne sekiram. Bomo vidli kaj bo naprej. Moram preverit alternator, ker mi je pozimi voda iz cevi hladilnika (popustila je objemka) kapljala nanj in mu to po mojem ni ravno koristlo. Upam, da ni trajne škode.

Sicer pa - kaj se da z alternatorjem naredit če dela slabo?, Se ga da obnovit?

LP J

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To avg 09, 2005 12:02 am

da
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov