Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

golf III & golf II engine swap

Napisal/-a Voith Sr avg 31, 2005 10:46 pm

js mam v prihodnosti v glavi en projekt in sicer v golfa III 1.6 namontirat masino iz golfa II 1.6 diesel.

kokr sm ze nekje neki brau, nej bi motor pasu srauf na srauf, zdj me pa zanima kok je to res, pa ce menjalnik golfa III pase na masino 1.6D, ker ma ta masina v originalu zravn menjalnik na 4 gange.

ma pa trojka tut servo volan, in z njim servo pumpo, ki jo bom probu nekak dogradit na dizl masino, ce nebo slo, bom pa kr komplet volanski mehanizem zamenu in dal gor navadnga.

aja pa se kako se pol to kj s papirji uredi? sj ni predrago ce spremenis avto iz bencinarja v dizla ne?

uglavnem rabu bi cimvec koristnih informacij okol tega, da si prihranm zivcne zlome pol pri samem posegu. :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 31, 2005 10:55 pm

Iz izkušenj....... se ti ne splača.....
Jaz sem kaki dve leti nazaj hotu u petko 1.1 bencinarja dat not motor od petke 1.6D
Komplet vse bi pobral iz dizl petke in namontiru u bencinarko.......

Na koncu sem raj kr petko 1.6D kupu...... pa me je prišlo cenej kot pa če bi premontiru in delu homologacijo.......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr avg 31, 2005 10:56 pm

Povprašaj glede tega na http://forum.vw-audi-club.si

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 31, 2005 11:12 pm

ce masina pase not, pol bom itak vse vn pometu in dal not dizla in cao, to ni prevec zakompliciran, sam ce pa ne gre lepo not je pa kwrtz.

drgac pa se mi zdi tezje v tem primeru ce bi hotu iz dizla v bencinarja narest, sploh ce bi hotu kksn pol masina pol pc motor not dt.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr avg 31, 2005 11:51 pm

Ce je karoserija gut pa da dobis gut masino se splaca kako da ne. Povprecna poraba dizl masin je med 5 in 5.5l. Zadevo moras zamenjati z menjalnikom vse skupaj. Starter mora biti tudi od dizla. Kar se tice elektrice napeljave se zrihta v ene urci. Polosovine, nosilci servo pumpa vse pase srauf na srauf. Ker bloki so isti le z to razliko da je nad vodno pumpo dograjena se bosch pumpa. Ce te se kaj zanima povej :D ti avti so moje redne stranke :) mam pa kolega ki jih pozna v mali detajl. Sraufa pa tudi ce te zanima ti lahko vse to jaz in on zrihtava.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 12:14 am

PiLLLe je napisal/-a:Ce je karoserija gut pa da dobis gut masino se splaca kako da ne. Povprecna poraba dizl masin je med 5 in 5.5l. Zadevo moras zamenjati z menjalnikom vse skupaj. Starter mora biti tudi od dizla. Kar se tice elektrice napeljave se zrihta v ene urci. Polosovine, nosilci servo pumpa vse pase srauf na srauf. Ker bloki so isti le z to razliko da je nad vodno pumpo dograjena se bosch pumpa. Ce te se kaj zanima povej :D ti avti so moje redne stranke :) mam pa kolega ki jih pozna v mali detajl. Sraufa pa tudi ce te zanima ti lahko vse to jaz in on zrihtava.

:D

enga tazga sm rabu :)

ne, rihtu bom sicer sam, ker mam vse kar rabm in tut vsaka sola je dobrodosla, sam rabm pa tkole mal tehnicnega know-how a, ker nism lih se swapal doticnih masin ane :)

a menjalnik pa ne gre od 1.6 bencinca od trojke na 1.6D od dvojke? fajn bi blo ker dizelica ma sam 4 prestave.

kako je pa pol s prepisom? a rabm od masine prometno al ne? pa kok je kj kesa to?

drgac pa lahk vi2 prideta kj pogledat in kksn nasvet potalat ko bom delu to, sicer vaju nam nc placu, ker bo ze tko kriza s kesem, sam pera bo pa zadost pomoje ;)

aja sam morta se zjasnt al zelen al rdec(per) :P
Zadnjič spremenil Voith, dne Če sep 01, 2005 12:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 12:20 am

aja btw:

dizl masina iz dvojke je totalno generalno obnovljena, vse je novo not, se niti ulaufana ni tko kot treba, karoserija trojke je pa licarsko mal bol v kurcu(ne gnila, sam obslajsana ene parkrat), sam ko pride iz moje delavnce se bojo tepl za tega golfa. :D

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Če sep 01, 2005 8:22 am

Menjalnik nepase ker ni prestavno razmerje isto. Zdej kako bos naredu atest nevem ker dovoljujejo samo swape iz isih avtov. Torej pustijo le tisto kar je bilo v tovarni noter dajano. Pac zanima jih prometna avta iz katerega si vzel motor. Pol pa ni problemov gres na tehnicnega poves kako in kaj das jim prometno, oni to pregledajo in mas odobreno. Sicer pa tudi ce se vozis pa ce te ustavijo mas 1 teden casa da prijavis spremembe na vozilu tako da se nekako se da ''svercat'' to pa vem zato ker se jaz in fotr voziva na tak nacin ze skoraj da dve leti :) pa so naju ze parkat ustavili in noben ni nic vprasal :mrgreen:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 1:10 pm

sranje. morm pol se nekje dobit menjalnik s peto brzino. misls da bi se dal kako zobnike pete iz bencinarjevega menjalnika dt v tega dizlovga?

kva pa recimo ce masina nima papirjev, a ni blo se pred neki cajta tko da je biu motor kao nadomestni del? sicer papirje mam od masine, sam so od golfa2 in to bi mi verjetn kompliciral zarad tega.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 1:31 pm

:) zdele sm se pogovarju z nekom po telefonu glede tega in baje da se da v 4 brzinski menjalnik brez vecjih problemov vgradit se en zobnik, in dobis se peto. ta zobnik nej bi se dobu pa v a-netu po ne pretirani ceni, tko da bom po vsej verjetnosti kr se menjalnik od dvojke predelu da bo meu se peto in pol to vseskp not zapakiru :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 01, 2005 5:59 pm

kupi pol raje 1,9sdi. bo ceneje ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 6:42 pm

monster_d je napisal/-a:kupi pol raje 1,9sdi. bo ceneje ;)

nebo nebo ;)

sploh pa taki trahtarji so iskana roba, tko da bo sel pol itak naprej.

sm pa js ljubitelj bencinarjev, za dizle me boli falus, to je sam hobi/biznis pac.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Če sep 01, 2005 7:37 pm

Mam jst tako masino pr kolegu :) guess what's the price tag on it :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 8:27 pm

povej. mogoce jo pa js kupm. :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 01, 2005 10:43 pm

PiLLLe je napisal/-a:

Mam jst tako masino pr kolegu :) guess what's the price tag on it :)

Zrihaj mu raje ono od tamica, bo zihr dalje sla :lol:

EdgE
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a EdgE Če sep 01, 2005 11:03 pm

Jaz imam v golfu II od pasata motor TD s 75KM in tisti ki je men to rihtu je daju u II od golfa III TDI mašine z 90 konji in vse skupi spravu skoz homologacijo.
Tko da tuki nebi smeu bit problem.

Glede menjalnika pa ne vem kakšno je razmerje med bencinarjem in dizlom. Če boš mel avto za mirno vožnjo lahko probaš od bencinarja pol boš pa videl kakšna je končna. Drugače pa maš iste menjalnike na pasatu, avdiju, golfu III in celo od Golfa IV baje paše. Verjetno je dost takih zaribanih mašin ki imajo menjalnik še dober in se bi ga dalo dobit po zmerni ceni. Kolega je imel v golfu III 1.6 TD motor iz II dokler mu ni zaribal, prejšni teden je dal not iz golfa I 1.6 d. Lahko ga vprašam kaj je naredil z zaribanim motorjem, če ima slučajno še menjalnik.

Lahko tudi izračunaš oziroma se pelješ z 1.6B v peti prestavi z 4500 obrati in potem boš videl kakšna je hitrost. Takšna bi mogla bit potem pri dizlu končna saj se vrti max. z okoli 4500 obrati.

LP, Pero.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov