radar je napisal/-a:ziv.
Sem nekaj razmisljal (podobne teme nisem nasel) in me zanima--sedaj ko grejo cene naftnih derivatov navzgor (na zalost nič ne kaze obratno), kako je če bi v dci motor tankal kurilno olje ali pa ga mesal z nafto (recimo 50/50). Nekateri pravijo, da je kurilno olje samo obarvana nafta in nic drugega. Zato me zanima, ce je to res, ali je kvaliteta kurilnega olja res toliko slabsa (smeti...). Kako bi vse skupaj to vplivalo na motor, šobe...To ne bi delal cez zimo. Pa tudi osebnih vozil ne kontrolirajo kaj tankas, vsaj osebnih ne...Ali to ze kdo pocne in ali je imel kaksne probleme?

50/50 se ti ne splača nikol... al tankaj cviček al ga pa ne tankat... enkrat eno enkrat drugo se nikakor ne splača....
osebna vozila zelo pogosto preverjajo... če bi se kdo kej kle po dolenjskem vozu... kjer je cviček doma... bi vedel, de so cariniki pogosti....
če kej vpliva na avto...? poznam ljudi, ki tankajo cvička v 530d l'04/05, 3.0TDI najnovejših letnikov... in razna motorizacija starejših letnikov... noben od teh ke jih poznam ni imel problemov zarad samga cvička... res pa de so vsi na termin enega servisnega obdobja dvakrat menal naftne filtre... iz preventive...
kazen? na istrabenzu so mi rekli, de je za fizično osebo 50k ko te prvič dobijo... nato se kazen stopnuje... za delavca, ki ti dovoli cvička v avto tankat je kazen 300k... za pravne osebe... pomnoži x10 in dobil boš lepe cifre...
navkljub vsemu se še enkrat vprašaj... se spljoh splača? če se ti ne.. pol niti ne sanjej o 50/50, ker če te carina ustavi, bodo zaznali vsebnost cvička...
obstaja pa tut brezbarven cviček ... barva enaka nafti... po ceni... malenkost dražje od cvička samega
zdej pa še ena moralna, malo za hec, malo zares.... sebi privoščiš cviček? zakaj ga nebi tudi avtu?
lp
Prosko