Uff, še zdaj ne morem verjeti svojim očem. Včeraj ponoči sem iz službe skočil na petrol po malico in se ob enih zjutraj peljem iz smeri dolgega mosta proti centru. Lepo umirjeno, malo muzike in to, pa smo šli

. Ko pa pridem do tistega dela, kjer prečkaš avtocesto, mi iz "goščave" ob cesti skoči pred avto medved. Da, medo. Jst sem peljal sigurno ene 60, 70km/h in ko mi je stvor skočil pred avto, sem se na polno obesil na bremzo, da me je malo kar zaneslo, bil pa sem tako šokiran, da sem začel stvoru blendat z dolgimi lučmi, šele čez sekundo, dve mi je kapnilo in sem se raje obesil na hupo. Nekaj metrov je še tekel pred avtom, potem se je pa usmeril nazaj v goščavo. Pridem na petrol, tresočiš se rok, grem v en oddaljen kotiček in najprej potegnem ven en Marlboro, da se pomirim. Namen topica pa ni nič drugega, kot samo to, da nikdar ne bi verjel, da bom srečal medveda na cesti praktično sredi Ljubljane. Seveda, ko sem o srečanju potem povedal kolegom, so me prepričevali, da sem videl vse, samo medveda ne. Pa dobro vem, mater, kaj je medved in kaj ni. No, ko pa skoraj pokadim cigareto, pa se mimo pripelje kot zanalašč še patrulja, odpre okno in reče: Gospod, je kakšen problem? Kaj se pa tako tresete? Pa mu rečem, ne nič ni, samo par minut nazaj sem tamle gor skoraj medveda podrl, ko mi je skočil na cesto. Najraje bi šel nazaj, pogledat če je tam, pa ga poiskat. Pa policaj nazaj: aha, potem ga pa ga lepo iščite še naprej. Najverjetneje sta mislila, da sem nor, samo jst prisežem, da je bil medved in to kar orng mrcina.