Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koliko te slepijo meglenke?

samo sprednje - skoraj vedno
6
4%
samo zadnje - skoraj vedno
26
19%
sprednje in zadnje - skoraj vedno
44
32%
samo sprednje in samo v dežju
10
7%
samo zadnje in samo v dežju
1
1%
sprednje in zadnje in samo v dežju
28
20%
redko
16
12%
nikoli
8
6%

Skupaj glasov : 139

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

vožnja z meglenkami (anketa - koliko motijo!)

Napisal/-a radar Pe sep 16, 2005 7:22 am

Ziv.
Da tole pisem je vzrok, da se vsako jutro najde nekdo z z prizganimi zadnjimi meglenkami (in to vozimo v koloni po avtocesti, mestu, pa tud megle ni več...), in jest mu danes v dobrem namenu poblendam in i**** zacne mahat in bremzat.... :!:
Zato upam, da med vami ni takih idiotov, ali pa da ko vas nekdo opozori malo pogledate po armaturi in zakapirate, da cesa nimate/ali pa imate prevec prizganega...
Kaj to človeka raz....... :evil:
Pa se neki....a obstajajo kazni zato?
lp

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe sep 16, 2005 7:31 am

Se zgodi...
Zadnje meglenke imaš lahko prižgane, ko je vidljivost pod 50 m in ko voziš zadnji v koloni.
Tudi kazni obstajajo za to. Kazen je pa nekje med 10 in 20k SIT.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe sep 16, 2005 7:53 am

90% voznikov nima pojma, kako se uporablja zadnjo meglenko.

SAMO TAKRAT, KO NI NIKOGAR ZA TABO!

To pa zato, da tisti ki v megli pripelje za tabo, vidi, da je pred njim avto. Ko te opazi, meglenka ni več potrebna, ker so navadne rdeče luči dovolj vidne. Meglenka je celo zelo moteča! Po mojih izkušnjah pa večina voznikov to ne upošteva. Sem tud že blendal, pa prehitel in mu mižikal z meglenko, pa ga spet spustil naprej, ampak bik ni dojel.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 16, 2005 8:12 am

svadreb je napisal/-a:90% voznikov nima pojma, kako se uporablja zadnjo meglenko.

To pa zato, da tisti ki v megli pripelje za tabo, vidi, da je pred njim avto. Ko te opazi, meglenka ni več potrebna, ker so navadne rdeče luči dovolj vidne. Meglenka je celo zelo moteča! Po mojih izkušnjah pa večina voznikov to ne upošteva. Sem tud že blendal, pa prehitel in mu mižikal z meglenko, pa ga spet spustil naprej, ampak bik ni dojel.

Men grejo taki full na živce in tisti, ki vozijo nasproti v koloni, pa imajo meglenke prižhane, samo za vse take imam zdravilo. Ker po predpisih meglenke ne smejo bit višje kot so običajne luči na avtu, sem svoje meglenke namontiral malo pod normalne luči, ker pa je avto terenec, so pa te luči skor 1m od tal in ko ma kdo prižgano zadnjo meglenko, lepo počasi zapeljem zanjega in mu vklopim svoje meglenke - lih lepo mu svetijo skozi zadnjo šipo notr tok, da ga zaslepijo - ko ene parkrat tko poblendaš tipček hitro ugasne zadnjo meglenko. Za tiste ponoči, ko vozijo nasproti z meglenkami ali pa dolgimi lučmi je pa to tudi zdravilo - ko vklopim meglenke prov hitr vsi ugasnejo dolge luči ali meglenke.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe sep 16, 2005 8:15 am

sej zalostno je, da se nekateri obnasajo kot, da ima to samo njihov avto....
Bi bilo dobr si zadaj montirat en reflektor....panaj bo se pol frajer, al bo zakapiru zakaj sem mu rdece sonce v glavo sveti ali pa bo klical na 113, da je vidu NLP :evil:

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe sep 16, 2005 8:32 am

Mogoče se pa eni sam folirajo. K dostkrat vidm sred bela dneva meglenke pržgane pa tipa v avtu k misl da je enga za j***a prjel. Še boljša pa je meglenke pa pržgane pozicije po možnosti une z barvnim kapcam :? :?

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe sep 16, 2005 8:43 am

MALIJOHN je napisal/-a:Mogoče se pa eni sam folirajo. K dostkrat vidm sred bela dneva meglenke pržgane pa tipa v avtu k misl da je enga za j***a prjel. Še boljša pa je meglenke pa pržgane pozicije po možnosti une z barvnim kapcam :? :?

Ampak to je res.Se posebej na kakih kupejih ma folk ponoc kr skus meglenke przgane d kao bol sportno zgleda....to sm ze velikrt opazu.
Lp
:)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe sep 16, 2005 8:54 am

nebivedu je napisal/-a:
svadreb je napisal/-a:90% voznikov nima pojma, kako se uporablja zadnjo meglenko.

Men grejo taki full na živce in tisti, ki vozijo nasproti v koloni, pa imajo meglenke prižhane, samo za vse take imam zdravilo. Ker po predpisih meglenke ne smejo bit višje kot so običajne luči na avtu, sem svoje meglenke namontiral malo pod normalne luči, ker pa je avto terenec, so pa te luči skor 1m od tal in ko ma kdo prižgano zadnjo meglenko, lepo počasi zapeljem zanjega in mu vklopim svoje meglenke - lih lepo mu svetijo skozi zadnjo šipo notr tok, da ga zaslepijo - ko ene parkrat tko poblendaš tipček hitro ugasne zadnjo meglenko. Za tiste ponoči, ko vozijo nasproti z meglenkami ali pa dolgimi lučmi je pa to tudi zdravilo - ko vklopim meglenke prov hitr vsi ugasnejo dolge luči ali meglenke.

:clapclap :bow :clapclap :bow :clapclap :bow :clapclap :bow

Uporabniški avatar
makgajver
Nov uporabnik

Napisal/-a makgajver Pe sep 16, 2005 9:08 am

ej,sam res eni se tok folirajo z meglenkami da je kar joj.

men se je ekrat zgodil k je sredi belga dneva mela ena piška prižgane meglenke zadaj,pol sem ji pa začel blendat in opozarjat ne j**e ona
Na križišču pa stopim ven in ji lepo kulturno povem da če lahko ugasne meglenka ker so moteče in ona me... pazi to pljune v faco in reče da naj jo ne nadlegujem :shock: :shock: :shock: ...mislim jaz sem bil totalno brez sape nisem vedi kaj naj naredim. :shock: :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 16, 2005 9:21 am

Makgajver ponavadi žensk ne tepem, ampak takale bi dobila tak šamar da bi se z avtom vred ene 3x okol svoje osi zavrtela. Po možnosti bi ji še zadnja meglenka počla.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe sep 16, 2005 10:03 am

Ponavad se ob belem dnevu z zadnjimi meglenkami vozijo dedki s hitrostjo 36km/h, ker verjamejo v varnost in dobro vidljivost :evil:

Se pa skoz vozjo s pržganimi spredimi meglenkami frajerčki in, da ne bo kregarije, ampak najpogosteje s kkšnimi BMW 3 ta starimi. Mislm in mu pol nakažeš itd ampak valda da bo on car še naprej

:evil:

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

EURO
Nov uporabnik

Napisal/-a EURO Pe sep 16, 2005 10:28 am

makgajver je napisal/-a:ej,sam res eni se tok folirajo z meglenkami da je kar joj.

men se je ekrat zgodil k je sredi belga dneva mela ena piška prižgane meglenke zadaj,pol sem ji pa začel blendat in opozarjat ne j**e ona
Na križišču pa stopim ven in ji lepo kulturno povem da če lahko ugasne meglenka ker so moteče in ona me... pazi to pljune v faco in reče da naj jo ne nadlegujem :shock: :shock: :shock: ...mislim jaz sem bil totalno brez sape nisem vedi kaj naj naredim. :shock: :shock: :shock: :shock:

Ko bo ti vedu, kolk sem se nasmejal, ko sem bral tole :rofl

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe sep 16, 2005 10:42 am

makgajver je napisal/-a:ej,sam res eni se tok folirajo z meglenkami da je kar joj.

ijooo ta bi tak šamar fasala da bi ji meglenka u glavi še 10 dni svetila
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Pe sep 16, 2005 11:17 am

Ja sm zadnč peljaj nono, teto pa strica na neko romarsko pot. Pa ulovim eno Corso in se peljemo lepo ene 36 km/h (gozdna cesta, ni za prehitevat). Pa se pripeljejo za nami še ene trije in se lepo peljemo v koloni. Nakar zapeljemo v meglo in una mona pred mano veselo prižge zadnjo meglenko. Jaz upičim dolge in jih pustim dokler ne ugasne meglenke. Ko ugasne, ugasnem tudi jaz. Čez minutko, dve pa spet užge meglenko. Pa kaj ti je b****r zahojen, če ti vozim 5m za ritjo te pa ja vidim, PTM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa sm spet dolge upiču dokler ni ugasnu, pol smo mel pa mir

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 16, 2005 11:23 am

Blazz jst takmu pol kr pustim dolge, dokler ne zapelje na rob ceste, pa me naprej ne spusti, ker se mi ne da ukvarjat z njim.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe sep 16, 2005 11:30 am

no se nekaj iz CPP

Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. O tem, ali bo voznik uporabljal meglenke, ob manjši vidljivosti, je prepuščeno vozniku, torej ni predpisana obvezna uporaba.
Policist, tako kot ostali vozniki, oceni ali je vidljivost (megla, dež, sneg…) manjša od 50 m in s tem dovoljena uporaba meglenk. Uporaba meglenk, ob manjši vidljivosti, na sprednji strani vozila se mi ne zdi problematična, razen pri tistih, ki uporabljajo meglenke, čeprav sploh ni megle oz. zmanjšane vidljivosti. Bistveno bolj moteča je uporaba meglenk na zadnji strani vozila, zlasti takrat, ko vozimo za takim vozilom. Novela ZVCP, ki je v postopku sprejemanja, bo prepovedovala uporabo zadnjih meglenk na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

zelo zanimiv je zadnji stavek..
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Pe sep 16, 2005 11:52 am

Ponoči te prve meglenke ne morijo motiti če jih ima nasproti vozeče vozilo prižgane, saj svetijo k tlom in ne v oči voznika. Tukaj nekateri preradi komplicirate zaradi tega. Zadnja je pa res ZELO!!! moteča. Ponoči se dostikrat poslužujem prednjih meglenk ko se po raznih cestah brez javne razsvetljave vozim, saj zelo dobro osvetljijo rob ceste. Še posebej če je na obeh koncih ceste gozd.....

LP

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe sep 16, 2005 12:13 pm

MacTron je napisal/-a:no se nekaj iz CPP

Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. O tem, ali bo voznik uporabljal meglenke, ob manjši vidljivosti, je prepuščeno vozniku, torej ni predpisana obvezna uporaba.
Policist, tako kot ostali vozniki, oceni ali je vidljivost (megla, dež, sneg…) manjša od 50 m in s tem dovoljena uporaba meglenk. Uporaba meglenk, ob manjši vidljivosti, na sprednji strani vozila se mi ne zdi problematična, razen pri tistih, ki uporabljajo meglenke, čeprav sploh ni megle oz. zmanjšane vidljivosti. Bistveno bolj moteča je uporaba meglenk na zadnji strani vozila, zlasti takrat, ko vozimo za takim vozilom. Novela ZVCP, ki je v postopku sprejemanja, bo prepovedovala uporabo zadnjih meglenk na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

zelo zanimiv je zadnji stavek..

zalostno...res zalostno....sej ko bom mogu kako stvar plačat bom tud napisal namesto zneska.... :P znesek je v placevanju

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe sep 16, 2005 12:28 pm

Alfist je napisal/-a:Ponoči te prve meglenke ne morijo motiti če jih ima nasproti vozeče vozilo prižgane, saj svetijo k tlom in ne v oči voznika. Tukaj nekateri preradi komplicirate zaradi tega. Zadnja je pa res ZELO!!! moteča. Ponoči se dostikrat poslužujem prednjih meglenk ko se po raznih cestah brez javne razsvetljave vozim, saj zelo dobro osvetljijo rob ceste. Še posebej če je na obeh koncih ceste gozd.....

LP

Dokler nimaš sprednjih meglenk obrnjenih v nebo ali pa po dežju
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe sep 16, 2005 12:42 pm

obstajajo frajerčki, obstajajo pa tudi takšni, ki dejansko ne vedo za kaj imajo gumbe na armaturi, ter za kaj bi se nekaterih izmed njih sploh uporabljali ;) poznam primere, ki švedrajo po celi cesti, ko želijo recimo preusmerit ventilacijo ali kaj podobnega :roll: :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov