Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pingi
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

PUNTO+ABS+Brembo MAX?

Napisal/-a pingi Pe sep 16, 2005 7:00 pm

Mene pa zanima če ma kdo kaj izkušenj z ABS-som sem dal na punta 2002 Brembo MAX in zdaj se mi abs vedno vklopi tud v najmanjšem zaviranju mi trokira in se čez nekaj časa vklopi lučka da se je izklopo.
Mislite da preveč drastično prime brembo za abs al kaj?
Prosim za mnenja in kaj se lahko naredi?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon So sep 17, 2005 5:40 pm

Je možno da si pri montaži diskov kaj poškodoval senzor za ABS? Ker v tem primeru se mu lahko fuzla.
Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ So sep 17, 2005 6:14 pm

Mogoče se bo tole slišal neumno...ampak ABS a, za moje pojme ne rabiš...no saj jst ga ne...sploh pri takih bremzah bi blo kr fino če si narediš ABS na vklop/izklop, na stikalo.

L.p. Bistri...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 17, 2005 6:18 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Mogoče se bo tole slišal neumno...ampak ABS a, za moje pojme ne rabiš...no saj jst ga ne...sploh pri takih bremzah bi blo kr fino če si narediš ABS na vklop/izklop, na stikalo.

L.p. Bistri...

ABS je zelo dobrodošel, ko se pelješ domov, zjeban od šihta, pada dež in je pomožnosti še jesensko listje ob robu ceste... ;) In se ti ne ljubi vozit na 110% zmogljivosti sebe in vozila ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ So sep 17, 2005 6:25 pm

Slide je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Mogoče se bo tole slišal neumno...ampak ABS a, za moje pojme ne rabiš...no saj jst ga ne...sploh pri takih bremzah bi blo kr fino če si narediš ABS na vklop/izklop, na stikalo.

L.p. Bistri...

ABS je zelo dobrodošel, ko se pelješ domov, zjeban od šihta, pada dež in je pomožnosti še jesensko listje ob robu ceste... ;) In se ti ne ljubi vozit na 110% zmogljivosti sebe in vozila ;)

Ja to je res, sej zato je pa fino imet to na stikalo narejen, pa za take primere ga pa uklopiš...

L.p. Bistri...

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Ne sep 18, 2005 10:33 am

lenivec je napisal/-a:in zakaj ti nerabiš absa? si še edn izmed tistih čarovnikov ki mu noga hitreje pumpa kot računalnik?

Kot da se boš ubil če nimaš ABS-a. Kdor zna bremzat se lahko hitreje ustavi kot tisti z ABS-om; se pa strinjam s citatom "Wink In se ti ne ljubi vozit na 110% zmogljivosti sebe in vozila Wink"

Še vedno pa ne vemo kakšen vpliv ima zamenjava diskov oz. ploščic na samo zaviranje z ABS-om.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po sep 19, 2005 7:52 am

Po neki zdravi logiki ga nebi smelo imeti? Ucinka namrec. ABS senzor odcitava rotacijo kolesa oz bokiranje. Kar pomeni ko kolo blokira, takoj spusti pritisk na doticno zavoro. Kako in kaj tocno pa na ta senzor upliva oz kako senzor sam odcitava movement kolesa pa ne vem.

LP, Klemen

PS: imam tudi samo brembo max, z lucas plosicami ampak nimam ABSa.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po sep 19, 2005 8:09 am

joj še ena debilna debata o tem kaj je bolše abs ali brez absa...pejte si eno šolo varne vožnje pogledat pa bote pol povedal kaj je boljše brez česa ali s čim se da narediti veliko sranja...popoldan sledijo filmčki kaj se zgodi če maš abs al pa če ga nimaš....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 19, 2005 9:29 am

Miholl je napisal/-a:joj še ena debilna debata o tem kaj je bolše abs ali brez absa...pejte si eno šolo varne vožnje pogledat pa bote pol povedal kaj je boljše brez česa ali s čim se da narediti veliko sranja...popoldan sledijo filmčki kaj se zgodi če maš abs al pa če ga nimaš....

Se strinjam :lol: :lol: :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 11:01 am

Miholl je napisal/-a:joj še ena debilna debata o tem kaj je bolše abs ali brez absa...pejte si eno šolo varne vožnje pogledat pa bote pol povedal kaj je boljše brez česa ali s čim se da narediti veliko sranja...popoldan sledijo filmčki kaj se zgodi če maš abs al pa če ga nimaš....

Tako je, ABS je bolj VARNA rešitev, zato tudi šola VARNE vožnje...in to je na cesti v prometu najbolj pomembno!
Glede izjave da se pa nekateri vseeno prej ustavijo brez ABS kot z njim...se da! Ampak takšno početje sodi bolj na dirkališče, poleg tega jih pa še vedno ostaja tukaj le peščica ki se ustavi prej brez ABS kot z njim :) In vsaj približno nadzorovano ;)
Žal bo še kdo moral spoznati bridko resnico da mu noga ne zmore v kritični situaciji tako hitro trzati kot izklaplja ABS...NIKJER nisem rekel da se brez ABS-a kar spi*kaš, ampak je pa zato večja možnost...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po sep 19, 2005 11:44 am

lenivec je napisal/-a:kul me veseli da mamo slovenci še enga super voznika

Thenks stari :bonk

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Po sep 19, 2005 5:27 pm

lenivec je napisal/-a:
subi92 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:in zakaj ti nerabiš absa? si še edn izmed tistih čarovnikov ki mu noga hitreje pumpa kot računalnik?

Kot da se boš ubil če nimaš ABS-a. Kdor zna bremzat se lahko hitreje ustavi kot tisti z ABS-om; se pa strinjam s citatom "Wink In se ti ne ljubi vozit na 110% zmogljivosti sebe in vozila Wink"

Še vedno pa ne vemo kakšen vpliv ima zamenjava diskov oz. ploščic na samo zaviranje z ABS-om.

kul me veseli da mamo slovenci še enga super voznika ki mu noga bolše deluje kot računalnik, sam spet se pojavi vprašanje, zakaj nisi svetovno znan dirkač al pa kaj če maš take super sposobnosti?

Mislm, da mal pretiravaš z temile izjavami o super voznikih...

Hja...svetovno znan dirkač??? boš dal kej zraven??? EUR mislm...

Ne gre se za super sposobnosti ;) Sicer pa brezveze...ABS je uredu...za tiste ki ga potrebujejo/potrebujete...Jst ga ne rabim...

L,p, Bistri...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 8:45 pm

... kaj zdaj ste že ugotovili, če brembo max tako dobro blokira proti originalu ali še vedno nimate pojma,... osebno sem vozil green stuff in turbo groove, pa mi ni kaj bolj blokiralo pri malih hitrostih...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr sep 21, 2005 12:14 am

mah abs ali ne abs, isti falus. vse je v glavi. lih dons k je mastna cesta sm se mal igral z in brez abs-a. tut pr abs-u se da zajebat situacijo lepo. brez pa isto, tko da vse je se vseen v rokah uporabnika, tut abs ni i**** resistant.

se pa strinjam da je po mokri podlagi fajn abs. na suhi, ga pa sploh nebi pogresal.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 21, 2005 10:21 am

Joj, ej.

Dejte si najprej mal teorije prebrat. :roll:

http://auto.howstuffworks.com/anti-lock-brake.htm

Jest ga pa nimam pa ga pogrešam. :?
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 21, 2005 10:23 am

Poleg tega tukaj človek sprašuje za pomoč, torej je že tema ves čas v napačnem podforumu (morala bi biti v "okvarah in nasvetih", or smthn). :roll

A si dal preverit ABS senzor kot sem ti svetoval?
Slika

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr sep 21, 2005 12:01 pm

lenivec je napisal/-a:tak praviš, ko te bo pa abs rešo boš pa drugaće mislo

Ti sploh ne rabiš avta z ABS-om ampak ABS z avtom :vrum :___o

Jest ga pa nimam pa ga pogrešam. :?

Tudi jaz ga nimam pa ga zaenkrat čisto nič ne pogrešam, ko pa v primeru naslednjega avta bo v njem pa toliko bolje :D . - To pa pravim zato ker sem na tvojem linku prebral da tud profesionalni dirkač ne more tako bremzat kot ABS :EE
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov