Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

V Velenju goljufajo???

Napisal/-a zupi13 So sep 24, 2005 5:58 pm

Danes tankam na OMV v Velenju avto in števec za litre na pumpi kar teče in teče, v rezervoar ki po tovarniških podatkih drži okol 55 litrov sem nalil 60.6 litra bencina?!?!? Ni mi jasno, kako je to mogoče, ker lučka še ni dolgo gorela in nekajkrat prej sem se vozil še kar nekaj kilometrov potem ko se mi je prižgala, pa pol nisem toliko nalil, največ do sedaj 58,31 litra?!?!
A ima še kdo take izkušnje iz Velenja ali pa od kod drugod?!?!?
Aja, pa to je bil prvič 100 oktanski, zgleda da se mal stisne v tanku, da ga gre več noter :lol:
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So sep 24, 2005 6:51 pm

na omv-ju v velenju :?: nvm, mogoče, js mam pri njih dobre izkušnje, kar pa za konkurenco ne bi mogu rečt :evil: dvomim sicer, da bi goljufali, ker je strogi nadzor s strani inšpekcijskih služb in ne vem, če bi si lahko to dovolili ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So sep 24, 2005 10:45 pm

vse je možno! 8)
[OO-(||||)(||||)-OO]

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET So sep 24, 2005 10:48 pm

in zakaj te ne-logike nisi vprašal kar takoj na licu mesta prodajalca ali pa šefa pumpe :?:

dvomim da bi te kar odslovil :roll:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So sep 24, 2005 11:26 pm

Men je tud že ratal v polota k ma kestl 47l natankat 53l in mi je tud žal da se takrat nism šou zbunit, sam se nism tolk sekiru k ni biu moj keš. Pa blo je isto na omv...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
vwmiki
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a vwmiki Ne sep 25, 2005 2:53 am

Jaz mislim, da je dejansko večji rezervoar za gorivo, kot je naveden v tehničnih podatkiv o vozilu, saj menim, da se nikoli ne sme natankati gorivo do konca, saj se gorivo krči in razteza glede na temperature in je to zgolj prostornina, ki jo je proizvajalec predpisal za gorivo. Meni tudi piše da imam rezervoar 50l + rezerva in sem uspel natankati 63l.
Takšno je pač moje mnenje

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne sep 25, 2005 3:04 am

po italiji so kar znane take goljufije...pri nas pa dvomim :roll:

Uporabniški avatar
vwmiki
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a vwmiki Ne sep 25, 2005 3:26 am

V Italiji je vse možno. Nekatere so prav po kavbojsko narejene, brez zaposlenih, pumpa je postavljena kr na pločniku pa si lahko natankaš. Mislim, da je avtomat, kjer vložiš denar in za tankaš za določeno vsoto.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Ne sep 25, 2005 8:01 am

Edina varjanta je da bi se števc pokvaril, drugače pa so (saj na petrolu) redne kontrole teh števcev, pa še zaplombirani so, torej svinčene plombe, tako da prodajalci ne morejo preko tega. V avto pa se da sigurno natočit več kot je v tovarniških podatkih. Sem na večih mestih videl tolko različnih tovarniških podatkov da se nebi čudil....Sicer pa če imaš račun kar na omv in podaj reklamacijo, potem bodo pa že pri njih to uredili, saj se bojijo bit izpostavljeni medijem....

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne sep 25, 2005 9:33 am

dejan84 je napisal/-a:Men je tud že ratal v polota k ma kestl 47l natankat 53l in mi je tud žal da se takrat nism šou zbunit, sam se nism tolk sekiru k ni biu moj keš. Pa blo je isto na omv...

tut fotr je mojga polota 38+7 (rezerve po tov.papirjih) natanku z 54.5 litri...
ker pač tega ni mogu verjet, je rekel šefu na pumpi da preverita skupaj....
ko je "šefe" natankal točno liter, je v posebnem merku kazalo 1000mililitrov...tko da...pomoje NE goljufajo...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne sep 25, 2005 9:51 am

TommyGun je napisal/-a:po italiji so kar znane take goljufije...pri nas pa dvomim :roll:

eni smo tega navajeni! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne sep 25, 2005 5:50 pm

VET je napisal/-a:in zakaj te ne-logike nisi vprašal kar takoj na licu mesta prodajalca ali pa šefa pumpe :?:

dvomim da bi te kar odslovil :roll:

saj sem vprašal prodajalko, pa mi je z nasmeškom odgovorila, da se mi je verjetno kesl raztegnil :evil: ...
fora je samo v tem, da še nikol prej nism tolk natanku, prazen je pa že bil bolj... :?:
O.K., saj tja ne grem več...
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 26, 2005 8:56 am

Tud jst sem že v fabio k ma 45 litrski tank natoču 53 litrov. Kam je šlo še 8 litrov pa nimam pojma :shock:

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Po sep 26, 2005 9:28 am

A si preveril, če je bil števec na nuli? Če je pred tabo nekdo tankal kakšen moped ipd in ni plačal, je možno da si samo nadaljeval s tankanjem in se je malo preveč nabralo na števcu

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po sep 26, 2005 9:31 am

STABI je napisal/-a:A si preveril, če je bil števec na nuli? Če je pred tabo nekdo tankal kakšen moped ipd in ni plačal, je možno da si samo nadaljeval s tankanjem in se je malo preveč nabralo na števcu

ne gre
takoj ko pistolo odlozis, blokira
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Po sep 26, 2005 9:35 am

Pomoje je pa tak, da ga lahk tudi v to dotočno cev nekaj gre. Saj je kesl lahk 40, 50, 60 Literski, pa če ga natankaš, da že bencin ven gleda, še ga kr nekaj gre v to cev, ki tudi ni tako ozka. Tak da na to noben ne pomisli. Ane.
Seveda lahk se pa zgodi, da bi goljufali.
Tako kot je že eden navedel. Napolni si eno 5-10l kanto, kjer bo natančno kazalo količino za odčitavanje in če bo manj se lahko pritožiš. če pa več, pa tiho ane.

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Po sep 26, 2005 9:38 am

Tudi to je treba upoštevat, da kjer počasnej teče, se lepo sproti toči v kesl, kjer pa hitro, se pa te pene delajo in ti tudi prej blokira, češ da je polno. Ko pa še dolivaš počasi ga še pa kr dost noter spraviš.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po sep 26, 2005 11:19 am

v čem je tuki zdej problem.Natankal si toliko kolikor ti je števec pokazal.Očitno tovarniški podatki nedržijo kar so tudi drugi povedali.Zastopu bi da si natankal 5 l plačal pa 12l. To kar ti šiše v servisni knjigi za rezervoar očitno nedrži. Tudi za mojga cliota nedrži da ima 45 l tank, če pa sem tudi že 50l natankal noter.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To sep 27, 2005 1:44 am

alesy je napisal/-a:Pomoje je pa tak, da ga lahk tudi v to dotočno cev nekaj gre. Saj je kesl lahk 40, 50, 60 Literski, pa če ga natankaš, da že bencin ven gleda, še ga kr nekaj gre v to cev, ki tudi ni tako ozka. Tak da na to noben ne pomisli. Ane.
Seveda lahk se pa zgodi, da bi goljufali.
Tako kot je že eden navedel. Napolni si eno 5-10l kanto, kjer bo natančno kazalo količino za odčitavanje in če bo manj se lahko pritožiš. če pa več, pa tiho ane.
eh to ni šans ko ti benz vn pumpa ne more notr, potem se ročka zskoči in ti vn potegneš nč benza ne prteče. jst mam tank 62 litrski ponavad grem tankat ko mi zasvet rezerva in tankam okol 54 litrov. tko da kr točn vseskupi kaže.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 27, 2005 6:51 am

Mi smo enkrat u mini morisa namontiral 200 litrski sod, ga pokril, da se ni vidlo in šli z avtom potem tankat na nesamopostrežno pumpo - kok nas je un tip klel, ko je tankal več kot pol ure bencin v avto, mi smo pa crkaval od smega.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov