Kako je pravilno pri avtu št. vrat.
Ali je moja trditev pravilna.
Avto, ki ima dve sprednji in eno zadnjo s šipo se šteje 3 vratni avto,če ima avto dve spredaj dve zadaj in prtljažnik, ki se šipa ne otpre 4 vrata,avto ki pa ima dve spredaj dve zadaj in en prtljažnik, ki se odpre s šipo se pa šteje še ena vrata to se prav 5 vratni.
Je to prov.
mislim da ni point v številu šip ki se odpirajo ampak samo v vratih.
ker bi potem ne bi bili tro vratni in 5 vratni avti ampak 3,5 "šipni" avtomobili...mal heca :P
3-vratni ima dve vrati spredaj in prtljažnik s katerim se odpira tudi zadnje steklo
4-vratni ima 4 vrata spredaj in s prtljažnikom se zadnje steklo ne odpira
5-vratni ima 4 vrata spredaj in prtljažnik s katerim se odpira tudi zadnje steklo...
Lej Nissan Sunny naprimer obstaja trivratni. Dvoja vrata sprerdaj in kufer, ki se odpira s šipo. Potem obstaja petvratni - štiri 'vhodna' vrata in kufer s šipo. Enako je s karavanom. Ter štirivratni pri katerem so samo 'vhodna' vrata, kufer pa se odpira brez šipe.
trivratni
petvratni
petvratni karavan
štirivratni
Obstajajo pa naprimer tudi samo dvovratni avti
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi. Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Je pa zanimivo da pri VW-u kar nekaj komplicirajo...oni kar naprej rečejo Golfu "štirivratni" Čist zmeraj me presenetijo kadar se pogovarjam z prodajalci, kar naprej imajo to filozofijo. Če se ne motim tudi v prospektih(reklamni materijal) imajo tko napisan