Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Karamboli na cestninskih postajah

Napisal/-a BBoss Po okt 10, 2005 10:49 pm

Tole pišem bolj kot opozorilo saj sem v zadnjih dveh mesecih videl kar pet primerov takih res butastih nesreč zato se mi zdi primerno, da opozorim nanje, še posebej zato, ker se jih ni težko enostavno izogniti.

Situacija: ABC steza ne spusti prehoda (ni tablice, ne prebere, itd) in z znakom signalizira, da mora voznik zaviti na neavtomatsko stezo. Seveda to vozniki storijo tako, da se v večini primerov malce zrinejo v kolono. Vse OK in prav dokler se ne poskušajo uriniti pred kamion. Problem je namreč, ker kamionar ne pričakuje in praktično ne vidi desno spodaj tik pred kamionom. Takega "urivača" zato nevede stisne ob ogrado in precejšnja škoda je tu.

Zato guys & guls dajte malo bolj pazit na take situacije in zraven glejte tudi zadevo iz drugih oči ne samo iz svojih, da ne bo pol spet stok in jok ob nepotrebno razbiti pločevini.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po okt 10, 2005 11:58 pm

za karambol iz tvoje situacije morata bit pa oba precej smotana :roll:

je pa treba vedet še nekaj .... tist ki se umika iz hitre steze ima prednost pred unimi ki že stojijo na "navadni" stezi ;)

bi pa dal j.e.b.a.t tiste ki nimajo ABC ali vedo da je njihova ABC prazna in se tako vrivajo al pa čakajo na naivkota za sabo da jim odpre rampo in potegnejo đabe špuro .... in potem zvisi pred zaprto rampo tapošten ... :evil:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To okt 11, 2005 11:09 am

VET je napisal/-a:je pa treba vedet še nekaj .... tist ki se umika iz hitre steze ima prednost pred unimi ki že stojijo na "navadni" stezi ;)

to bi pa rad videl v praksi lol kje bo kak pšenek vedo kaj je abc, pa te zaradi tega not spustil, ne se sexat :D
Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET To okt 11, 2005 11:45 am

vsak :vc mora vedet kaj je "desno pravilo" :P

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To okt 11, 2005 1:41 pm

Joj to se meni zadnjič zgodilo.

Pridivjam v ABC.. eto ne prebere kartice (neki blo narobe) hitro na šlajf... zadi je pa že cvililo, tok da me ni en golf nasadil.

Pazte mal na varnostne razdalje.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To okt 11, 2005 1:50 pm

Ares je napisal/-a:Joj to se meni zadnjič zgodilo.

Pridivjam v ABC.. eto ne prebere kartice (neki blo narobe) hitro na šlajf... zadi je pa že cvililo, tok da me ni en golf nasadil.

Pazte mal na varnostne razdalje.

ja ni kar tako 40 omejitev tam :)

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To okt 11, 2005 2:17 pm

Ja to vsi vedo...sam saj veš kako je s povprečnih 150 na avtocesti iti na 40, se ti zdi da greš skor vrikvrc :D .

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To okt 11, 2005 2:35 pm

evo nekaj kar ni najlepše da se ti zgodi:

In Buffalo, New York, two cars were racing to a toll booth
...they both lost.
Priponke
pic26500.jpg
pic06334.jpg

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To okt 11, 2005 2:51 pm

VET je napisal/-a:bi pa dal j.e.b.a.t tiste ki nimajo ABC ali vedo da je njihova ABC prazna in se tako vrivajo al pa čakajo na naivkota za sabo da jim odpre rampo in potegnejo đabe špuro .... in potem zvisi pred zaprto rampo tapošten ... :evil:

to ni mogoče ker se rampa kolikor je meni znano ne odpre dokler ni tisto vozilo šlo na stran. mogoče se motim ampak sem že videl tako situacijo ko ne spusti rampa skoz...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To okt 11, 2005 3:47 pm

se spomne mo me je en ¨KMET NA MOTORJU¨ prpelu kr prdirku z čoperjem in pol gasa pred nas(mi placal) on pa free naprej.ko se je fotr ustavlu je seveda zadel rampo ki je bla pol nasreco ne cist zlomlena ampak malo ukrivljena autu pa tudi nasreco nic! samo pol po posnetkih so ugotovil da nismo ktivi!
motoristi so na ABC jih najvecji problem ker se urivajo in ce je kolona se napicijo u enga k gre na abc in free cez!

VET
Novinec

Napisal/-a VET To okt 11, 2005 3:51 pm

Templar je napisal/-a:
VET je napisal/-a:bi pa dal j.e.b.a.t tiste ki nimajo ABC ali vedo da je njihova ABC prazna in se tako vrivajo al pa čakajo na naivkota za sabo da jim odpre rampo in potegnejo đabe špuro .... in potem zvisi pred zaprto rampo tapošten ... :evil:

to ni mogoče ker se rampa kolikor je meni znano ne odpre dokler ni tisto vozilo šlo na stran. mogoče se motim ampak sem že videl tako situacijo ko ne spusti rampa skoz...

je mogoče ker me je eden dobil na to finto .... se samo mal umakne pol pa gasa :evil:

od takrat čakam dokler ne zavije tok na levo da se ne more vrnit brez rikverca .... zakar pa potem ni več časa ;)

LUN
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LUN To okt 11, 2005 5:08 pm

VET desno pravilo velja v križiščih to je pa škarjasto vklučevanje kukr takrat k gresta dve koloni v eno :[]
VW TDI

VET
Novinec

Napisal/-a VET To okt 11, 2005 7:47 pm

LUN je napisal/-a:VET desno pravilo velja v križiščih to je pa škarjasto vklučevanje kukr takrat k gresta dve koloni v eno :[]

kakor gledaš na stvar :) sistem "zadrge" se v tem slučaju sliši mal čudn ... 1 avto proti 10tim

meni je to in tako povedal šef cestninske postaje ob prisotnosti modrih .... sem jim naredu mal štale zarad zanič kartice in so se bli celo pripravljen pogovarjat s stranko :twisted:

Uporabniški avatar
BarT
Nov uporabnik

Napisal/-a BarT To okt 11, 2005 8:27 pm

Če bi bilo malo več kulture pri vožnji tega ne bi bilo. Ampak redno na tedenski bazi vidim "bistre glave" kako ga žjego na ABC, pa bog si ga vedi kaj pomeni tisti okrogel znak z rdečo obrobo in neko čudno cifro 40 sredi avtoceste.
Potem pa ko ni tablice, ker je pač elektronika ne zazana vrivanje v lev pas. Vmes pa če ima sreč ga ravno tovornjakar ne zagazi.
Druga brihtna je pa ta da, skoraj nihče ne upošteva varnostne razdaje na ABC, to je tisti drugi znak pod onim s čudno številko 40.
To o motoristih pa je tako ali tako druga zgodba, pa o tistih ki imajo "torpedo" stil vožnje skozi ABC. Ampak tudi za take obstaja rešitev :evil: :evil:
Lp
-------------------
P307 HDi FAP

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To okt 11, 2005 8:29 pm

Najboljš pa je da greš prvič na ABC in se takoj nalima na rit en štajerc z črimo golfom 4 in neveš kaj narediti, kaj pa v tem primeru?

Drugače si je pa najboljš omislit hondo NSX, ki gre pod rampo in ne rabiš več ABC

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 11, 2005 9:50 pm

Ares je napisal/-a:Ja to vsi vedo...sam saj veš kako je s povprečnih 150 na avtocesti iti na 40, se ti zdi da greš skor vrikvrc :D .

včasih bi bilo dobro, da bi se kdo peljal po predpisih! za varnost drugih, če že ne zase! :/:o:/
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To okt 11, 2005 10:16 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:Najboljš pa je da greš prvič na ABC in se takoj nalima na rit en štajerc z črimo golfom 4 in neveš kaj narediti, kaj pa v tem primeru?

Meni pa to zmeri LJ-ubiji delajo....

:roll:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 12, 2005 6:16 am

Jst mam zdravilo za take, ki se vrivajo - BULLBAR!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr okt 12, 2005 6:24 am

nebivedu je napisal/-a:Jst mam zdravilo za take, ki se vrivajo - BULLBAR!

ti s strani bolj mlao pomaga, razen, ce mas tud po pragovih cevi nasvasane
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 12, 2005 9:54 am

dobek je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Jst mam zdravilo za take, ki se vrivajo - BULLBAR!

ti s strani bolj mlao pomaga, razen, ce mas tud po pragovih cevi nasvasane

Debelostenska pohištvena cev 100X60. Debelina železa je okoli 5mm. A je to dost??? :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov