Zzooommm je napisal/-a:Jaz bi rekel da zaradi tega, ker so večji stroški izdelave in ker bi bil potem menjalnik težji.
Jaz sicer ful pogrešam šesto prestavo pa nimam nevem kaj močnega motorja. IMO bi šesta prestava morala biti šparovna - potovalna brzina za po AC. Prvih pet prestav bi bilo lahko istih kot sedaj (peta je pri meni preračunana za pospeške, končno dosežeš z blokado), šesta pa bi bila velika prestava, ki bi omogočala čim manjšo možno porabo pri cruisanju s 130km/h.
matcho je napisal/-a:Pomoje je še malo prehitro, da bi to dali vsem avtom že serijsko noter. Trenutno mislim da še imajo namen s tem kr fajn služit proti doplačilu seveda, dokler jih pač nebo konkurenca in trend povozla.
Isto je bilo pred leti z ABSom in servotom ter air bagom, čisto vse si mogo doplačat. Kaj takega dan danes niti slučajno ne pride več v poštev.
CupraR je napisal/-a:Pr 1.8T tut pr 100kmh ko maš v 6-ti kr lepo potegne![]()
![]()
Je pa zdej spet odvisno eni majo 6-to varčno (in ma isto max hitrost kot v 5-i) recimo tale 6 gang pr VAG-u ma pa 6-to tako da še bolj vleče![]()
![]()
Recimo pr Civicu mam pa max v 4-ti oz isto brzino v 5-i (pod bistevno nižjini obrati)![]()
mal glupo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov