Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Dirkalisce Northschleife (Grune hole)

Napisal/-a Tomo To apr 29, 2003 8:00 pm

Ste ze kdaj slisal za to stezo?
Lezi v S Nemčiji kolkr jst vem
Na njej lahka dirka vsak ki plača določeno vsoto za en krog.
En krog je dolg malo vec kot 20 km. Ce gledate Sport Auto TV na DSF ziher vete.
Kok se vam zdi? :mrgreen:

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson To apr 29, 2003 8:15 pm

Ta proga je ubijalska - dokler je ne bi dobro spoznal ga raje ne bi tiščal do podna. Ljukava ko lisjic :)
Je pa res huda - bi kar šu kdaj probat.
Se bo treba prijavt na Alfino Scuolo Sportiva.

fric
Novinec

Re: Dirkalisce Northschleife (Grune hole)

Napisal/-a fric To apr 29, 2003 8:43 pm

Tomekk je napisal/-a:Ste ze kdaj slisal za to stezo?
Lezi v S Nemčiji kolkr jst vem
Na njej lahka dirka vsak ki plača določeno vsoto za en krog.
En krog je dolg malo vec kot 20 km. Ce gledate Sport Auto TV na DSF ziher vete.
Kok se vam zdi? :mrgreen:

To je Nürburgring (vsaj kolikor jaz vem), gre pa za staro progo po kateri ne dirkajo več (vsaj z bolidi F1 ne). Mislim, da se je na tej progi ponesrečil (skoraj zgorel) Niki Lauda.
Del te "originalne" stare proge je vključen tudi v "današnji" Nürburgring (VN Europe v F1).

fric
Novinec

Napisal/-a fric To apr 29, 2003 8:51 pm

Še to...
http://www.nuerburgring.de/

Poglejte si kaj v tujini počnejo z dirkališči. Potem pa si poglejte naš Mobi Krog. Razen tistih nekaj dirk v celem letu je večinoma zaprt, plevel ob progi 1m visok, podrte hiše ob progi... Skratka za zjokat. V tujini pa je to velik biznis. Tisti, ki ste bolj za organizacijo pa to... Lahko bi organizirali kakšno srečanje v Cerkljah na "dirkališču" pa se po progi malo zapeljali... Samo predlagam.

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To apr 29, 2003 9:34 pm

Nekteri bomo mel srecanje/"dirkanje" na mobikrogu zlo kmal :D :D
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

fric
Novinec

Napisal/-a fric To apr 29, 2003 9:55 pm

Haby je napisal/-a:Nekteri bomo mel srecanje/"dirkanje" na mobikrogu zlo kmal :D :D

razloži!

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Sr apr 30, 2003 7:00 am

Samo opozorilo - Mobikrog je morilski za bremze in gume. Max 2 kroga naenkrat s polnim gasom.
En kolega je šel z meganom 2.0 in je naredu 5 krogov - rezultat: menjava komplet zavor in vseh 4 gum - imel je pa nove Dunlop 9000. Je reku, da gume po tej izkušnji sploh niso več držale ceste - v mokrem je blo pa k po ledu.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr apr 30, 2003 7:16 am

A ni fora, da za na tako stezo daš gor pač ene slick gume, ki jih dobiš pri kakšnem prodajalcu rally opreme v Sloveniji?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Sr apr 30, 2003 7:53 am

ice je napisal/-a:A ni fora, da za na tako stezo daš gor pač ene slick gume, ki jih dobiš pri kakšnem prodajalcu rally opreme v Sloveniji?

Dobr bi že blo - sam te zadevce niso tako pocen, pa tud nimajo vseh dimenzij. Kaj bi pa z bremzami naredu? Če jih jst skurm, mi gre kakih 40 čukov po gobe. Trenutno preveč.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr apr 30, 2003 9:41 am

rockson je napisal/-a:Samo opozorilo - Mobikrog je morilski za bremze in gume. Max 2 kroga naenkrat s polnim gasom.
En kolega je šel z meganom 2.0 in je naredu 5 krogov - rezultat: menjava komplet zavor in vseh 4 gum - imel je pa nove Dunlop 9000. Je reku, da gume po tej izkušnji sploh niso več držale ceste - v mokrem je blo pa k po ledu.

Tko hudi pa spet ni. Sem (smo) s kolegi naredu enih 20, 30 krogov (par razilčnih dost hitih avtov), pa se gumam ni zlo poznalo, bremzam pa tud ne.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr apr 30, 2003 10:20 am

fantje za tako progo moraš imeti znanje in primeren avtomobil. ni to tak enostavno kot zgleda po tv
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Sr apr 30, 2003 11:31 am

Kokikor sem na TV videl in slisal se mi zdi ta bo zdaj enkrat v prihodnjem mesecu ali pozneje na Nortschleife 24 ur Leman pa tudi del proge bo po Nuerburgringu pol bojo pa zavil na dolgo progo.
Ni kaj zlo zanimivo bo. Moje sanje so da bi enkrat sel to progo sprobat in odstel enih par eurov. To bi bil moj sanjski dan. Upam samo da bo kdaj v Sloveniji kaj podobnega, ker ta trenutek ni kaj dosti (nič) kher bi se lahko malo z avtom zdivjal! :roll:

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Sr apr 30, 2003 12:04 pm

jakaracman je napisal/-a:
rockson je napisal/-a:Samo opozorilo - Mobikrog je morilski za bremze in gume. Max 2 kroga naenkrat s polnim gasom.

Tko hudi pa spet ni. Sem (smo) s kolegi naredu enih 20, 30 krogov (par razilčnih dost hitih avtov), pa se gumam ni zlo poznalo, bremzam pa tud ne.

Pol pa močno dvomim, da ste ga tiščal do konca. Al pa avti niso tok močni, da bi mel kej pretirano veliko hitrost na koncu ravnin. Ne vem, no.
Nočem rečt da nakladaš, vendar je tale razlika prehuda.

Creed555
Novinec

Kraj: Posočje

Napisal/-a Creed555 Sr apr 30, 2003 12:23 pm

Ej a veste kje bi se dalo blizu nas na kaki progi mal pelat z svojim avtom? A je kje kako dirkalisce ki to omogoca?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Sr apr 30, 2003 10:03 pm

Bajt555 je napisal/-a:Ej a veste kje bi se dalo blizu nas na kaki progi mal pelat z svojim avtom? A je kje kako dirkalisce ki to omogoca?

Ja sj to je tist problem k tega pr nas ni sploh. Jst si ful zelim nek mal dirkat ampak v Sloveniji težko. S prjatlu sva ze studirala da bi sla na Hrvaško k majo enih par progic.
Sm gledu na HRT1 TV, k so dirkal, pa sploh nimajo slabih avtov ( npr. Ford Focus, Bmw 3,...) Res je neko dirkalisce v Slo. potrebno. Se vam ne zdi? :mrgreen:

Uporabniški avatar
Byrkus
Nov uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Byrkus Pe maj 02, 2003 2:41 pm

Bajt555 je napisal/-a:Ej a veste kje bi se dalo blizu nas na kaki progi mal pelat z svojim avtom? A je kje kako dirkalisce ki to omogoca?

Najbližji je še vedno A1-Ring v Zeltwegu. Ko sem se nazadnje pozanimal, so imeli na voljo tudi odprto dirkališče za vse, ki bi želeli voziti malo hitreje kot sicer.

Nordschleife pa je itak legenda od asfalta. To je še vedno eden mojih neuresničenih ciljev, da si enkrat na licu mesta ogledam tisti 20 kilometrski kos asfalta, ki pooseblja avtomobilsko dirkanje. Skok pri Flugplatzu, strmi spust in nato vzpon pri Lisičji luknji (Fuchsröhre), pa legendarni zavoj Karussell, kjer je notranja polovica zavoja nagnjena, pa seveda skoki proti Brünnchnu... 174 zavojev ima steza, in niti eden od njih ni enostaven. Razen tega se steza vseskozi dviga oz. spušča, višinska razlika med najnižjo (Ex-Mühle) in najvišjo točko (Hohe Acht) pa znaša 300 metrov...

Sedanji Nürburgring ni niti bleda senca Zelenega Pekla!
Žeja me je napadla - Pil sem v samoobrambi!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe maj 02, 2003 7:33 pm

Cerklje niso tako zelo "požrešne" kar se tiče gum in bremz - seveda material zelo trpi ampak v primerjavi z dirkališčem Grobnik (CRO) je zadeva še kolikor toliko prizanesljiva. Drgač se pa da tud na Grobniku "najet" pisto, samo kot rečeno tam pa material ful trpi :? .

Jah na dirkališčih so hitrosti ogrome čeprav voznik mogoče nima takega občutka zaradi širine proge in podobnega. Ko pa pogledaš na brzinomer si pa kar mal presenečen. No pol pa ni čudn, da se vse tako hitro obrabi.

Do sedaj sem se imel priložnost zapeljat po pisti Cerklje in Grobnik in moram rečt, da sem nad tisto na Grobniku navdušen. Upam, da bom kdaj lahko okusil še kakšno :wink: .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So maj 03, 2003 3:20 pm

Vceri sm si downloadu Grune Hole za igro F1 2002/GTR 2002, grafika ni boh ve kaj ampak je vseeno uzitek spilat! :mrgreen: :vrum

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Ne maj 04, 2003 10:16 am

fric je napisal/-a:
Haby je napisal/-a:Nekteri bomo mel srecanje/"dirkanje" na mobikrogu zlo kmal :D :D

razloži!

Tko k sm napisu, najel se je Mobikrog in zlo kmal gremo "dirkat" :twisted:
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne maj 04, 2003 10:32 am

Tomekk je napisal/-a:Vceri sm si downloadu Grune Hole za igro F1 2002/GTR 2002, grafika ni boh ve kaj ampak je vseeno uzitek spilat! :mrgreen: :vrum

Kaj pa NFS Hot Pursuite 2, to je pa men bomba od spila oz. kar vsem tukaj naokoli.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov