Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dolfe
Novinec

Vožnja brez sklopke

Napisal/-a dolfe Če maj 01, 2003 11:38 am

Danes sem z maminim 240D prevozil kakšnih 20 km brez sklopke :D Počila je gumijasta cevka, ki gre od rezervoarčka s hidravličnim oljem na hidravlični cilinderček na pedalu od sklopke.

In kako je bilo z vožnjo? Problem so bila speljevanja po ljubljani. Moral sem ugasniti motor, dati v prvo in vžgati motor, da je avto speljal. Bogi štarter :D Kako pa je bilo s šaltanjem v ostale prestave? S dajanjem vmesnega plina je šlo popolnoma enako kot če bi pritiskal sklopko. Brez kakršnega koli zatikanja, škrtanja, popolnoma gladko.

Očitno je s sinhroni še vse v redu, čeprav je avto že skoraj 20 let star.

Ja, ni kaj! Ni ga čez švabsko kvaliteto :D

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Če maj 01, 2003 12:08 pm

Ja ja, seveda. Če bi blo tako kvalitetno, ti ne bi blo treba vozit brez sklopke! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če maj 01, 2003 12:08 pm

lol :lol:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Če maj 01, 2003 12:24 pm

Če hočeš kvaliteto, kupi japonca :lol:
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

OneHalf
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a OneHalf Če maj 01, 2003 2:26 pm

LOL

Mislm, da nima svabska kvaliteta nc kej dost tuki zravn. Sej dejansko prestavljanje brez sklopke, ce znas sinhro ujet, ni nobena umetnost. Kolega je R5 GTI turbo ene 10 let star,ze neki let nazaj, od Idrije do Ljubljane brez sklopke prpelu.
----
lp, OneHalf

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 01, 2003 6:27 pm

ja jst kadar sem divjal z fotrovim avtom sem prestavljal navzgor kar brez sklopke. Pedalo za sklopko sem sicer stisnil za kak cm iz navade samo ta cm tako ali tako še sklopka ne spusti. Avto je bil Nisan micra 1.3 16V. Letnik 96.

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Če maj 01, 2003 7:02 pm

punto je napisal/-a:Ja ja, seveda. Če bi blo tako kvalitetno, ti ne bi blo treba vozit brez sklopke! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

G. Punto, upoštevajte prosim, da je avtomobil star 19 let. Ali morda pričakujete, da bo vsakemu Fiat Puntu, ko bo dosegel starost 19 let, sklopka delovala brezhibno? Močno dvomim. Veliki večini 19 let starih mercedesov pa sklopka resnično deluje brezhibno. Poleg tega, ste morda resnično prebrali moje sporočilo in ugotovili, kakšen je bil vzrok moje nezgode? Menim, da bi tudi pri Rolls-Royce težko našli inženirja, ki bi vam bi bil pripravljen zagotoviti, da bo gumijasta cevka za hidravlično olje na njihovih avtomobilih zdržala 19 let.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Pe maj 02, 2003 6:14 am

mene je "mal" razmetal (z aprilio futuro), pa sn se pol 25 km pelu brez sklopke (rocico mi je polomilo) pa po prazni zadnji gumi do doma... :roll: :D sj sn ga nazaj drzal, k bi kr rad letel, pa ga nisn spustu nad 150 km/h... :oops:

Uporabniški avatar
Byrkus
Nov uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Byrkus Pe maj 02, 2003 2:46 pm

Pred ca. 30 - 35 leti so vozniki F1 menjavali prestave brez sklopke - dejansko so jo imeli le za speljevanje. In tisti menjalniki niso bili niti sinhronizirani - pa so kljub vsemu pospeševali in zavirali povsem zvezno, brez nekih sunkov. :shock: V angleščini so tem menjalnikom namesto 'gearbox' rekli kar 'crashbox'... 8) :lol:

Enkrat pa je moj kolega poskusil to tehniko uporabit v razjahani škodi favorit. Z desno je stopil po plinu, z levo zaviral, menjaval pa brez sklopke. No, ko je prvič poskusil, je avto tako sunil, da je moje koleno zelo boleče udarilo v predal pred sopotnikovim sedežem... :roll: Potem je pa le ugotovil, da tega ne zna, in je prenehal. ;)
Žeja me je napadla - Pil sem v samoobrambi!

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Pe maj 02, 2003 5:47 pm

Byrkus :D že res da so včasih formula menjala brez sklopke samo je bil tudi menjalnik drugače narejen razlika je v zobih zobnikov in v sihronih ,tudi stari tovornjaki niso rabli kaj dosti sklopke in motorji krosi tudi ne potrebuje sklopko za menjat samo za speljavat :wink:

kar se pa tiče gumnjaste cevi nikoli več ne bo vzdržala tako dolgo kot je original mislim da je po 19 letih odslužla svojemu namenu :D res pa je da marsi kateri drug novejši avto sploh ne bo dočakal 19 let ne pa cevka :P
Fur immer CAPRI

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Pe maj 02, 2003 7:50 pm

Oče je vozil nekje od sežane pa do sarajeva z jugotom brez sklopke (razen speljevanje), paje reku, da je vredu šlo...

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Pe maj 02, 2003 8:09 pm

vsi sportni motorji (razen Buell XB9R - tt tanov, k je full lep) so narjeni tk d se gor lahk prestavla kdajkoli brez sklopke. dol pa tud, sam prihaja do sunkov, k pa men biti nicht gut.

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. So maj 03, 2003 10:14 pm

haha, ne se fu*at :)
dons sm probov vožnjo brez sklopke (brez štarta) in pretikanje (2, 3, 4..)gre z malo truda BREZ PROBLEMOV - isto kokr s sklopko :) sm kr mal debel gledov :shock: :P :lol: pa avto ni nemc ;) - JAPAN :con

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 15, 2005 2:11 pm

hmm, res da je tema že mal stara, sam to menjavanje brez sklopke, kuko to izvedeš, a pač sam prestavš pa ne stisneš sklopke, al je kkšn trik? :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če sep 15, 2005 2:16 pm

butn pa je, sploh na gor gre brez problemov...
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če sep 15, 2005 2:18 pm

moraš malo gas držat pa gre, pač loviš zobnike da se lepo ujamejo. jaz se npr dostikrap po prazni cesti ponoči ko se spuščam proti semaforju kr v ler dam brez sklopke, samo malo gas držim.
aja še to, avtorju: ne križiščih ne bi rebil ugaševat in potem matrat štarterja. prej ga daš v ler, pol pa samo v 2. sploh merđotu 240d nebi smel bit problem speljat v 2. :D
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 15, 2005 3:00 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:moraš malo gas držat pa gre, pač loviš zobnike da se lepo ujamejo. jaz se npr dostikrap po prazni cesti ponoči ko se spuščam proti semaforju kr v ler dam brez sklopke, samo malo gas držim.
aja še to, avtorju: ne križiščih ne bi rebil ugaševat in potem matrat štarterja. prej ga daš v ler, pol pa samo v 2. sploh merđotu 240d nebi smel bit problem speljat v 2. :D

A ko bi brez sklopke v drugo ruknu brez sklopke bi avto po tvoje kar speljal? :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če sep 15, 2005 3:05 pm

tale je bosa... zobnike polomu :?
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če sep 15, 2005 3:34 pm

Jooj. Niste mogli te teme par dni nazaj omenit? Sem dal avto rihtat ravno zarad sklopke, ki je že skoraj crknila. 42k je cena nove pras... :D
Pa bi se pol lahko kar brez sklopke vozil.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če sep 15, 2005 3:43 pm

Sh3bO je napisal/-a:Jooj. Niste mogli te teme par dni nazaj omenit? Sem dal avto rihtat ravno zarad sklopke, ki je že skoraj crknila. 42k je cena nove pras... :D
Pa bi se pol lahko kar brez sklopke vozil.

Hm iščem podoben primer v Japonskih, Korejskih, Italijanskih, Švedskih proizvajalkah avtomobilov pa ni duha in ne sledi o počeni cevki. :EE Ja, ni kaj! Ni ga čez švabsko kvaliteto Very Happy :bonk

p.s. pa se pelji brez enega kolesa z njim kot s citroenovim DS-om :roll:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov