lisko je napisal/-a:Ti poleti kuriš centralno zato ker je zunaj višja temparatura kot je željena?:) Mal smešen a ne

Zakaj bi avtek več pil in pa se bolj matral če to ni potrebno?:) Mislim da za rošenje šip je nekje drugje vzrok kot pa izklopljena klima..... zdej boš reku da stari avti so meli skoz zarošene šipe ker niso mel klime?

Mal smešn.... moja 15 let stara petka nima blemov z rošenjem šip ne pa bi mela Bora.....
Seveda, se strinjam s tabo, da pozimi med vožnjo ne rabiš klime. Pravim samo da je koristna v momentu ko se vsedeš v avto, ker si z dihanjem zarosiš vsa stekla. V tem primeru ti klima koristi tolko, ker ven butne hladen ampak suh zrak in ti odrosi stekla v par sekundah.
Če se pozimi ukvarjaš s kakšnim športom, potem je ta problem še tolko večji; Npr. ko se vračam s kakšne smučarije, in se segret in zadihan vsedem a avto je vse rosno in brez klime moraš počakat da se avto segreje, preden folgaš kaj skozi steklo videt. Stekla pa si rosiš, dokler se dobesedno ti ne umiriš. Jeba je to, sploh če se ti ne da čakat.
Ampak govora je o tem ali klima deluje pozimi ali ne. Meni deluje in tudi hočem da mi deluje. Da mi prodajalec avtomobila reče da ne deluje, ker je itak ne rabim, ga s prve pošljem nekam. Kaj pa je on za nekdo da pozna moje potrebe pozimi in da ve kaj rabim in kaj ne? Jaz klimo pozimi rabim, vsakič ko vžgem avto, ker sem razvajen in razvajen bom ostal. In vsak moj avto bo avto za razvajene ljudi, kjer vse dela ob vsakem času in ne maram da mi nekaj štrika kadar od njega zahtevam popolnost.