Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Egoizem na cesti

Napisal/-a enarf Po jul 01, 2002 7:03 am

Kar se mi je zgodil zanč še dons ne morem verjet! Vozim po stari cesti LJ-PO-KP in nekje na odseku okoli Postojne opazim radarsko kontrolo kako obdelujejo nekega možakarja. Po tem sem vsem v nasprotni smeri blendal še kake 3 kilometre, da bi jih ja nekako opozoril. Proti večeru sem se vračal po isti poti. In kar naenkrat opazim ob cesti spet radar kotrolo, tokrat (jasno)na moji strani in kakšni 5 kilometrov bliže kot prej. NITI EN falus MI NI POBLENDU!!!!!
Vozim dalje in okoli Vrhnike spet srečam kolege brzinomerilce. Stvar se je precej podobno ponovila. Edino kar je bilo drugače je, da je bilo bolj temno in zato sem bolj prepričan, da res ni nihče opozarjal. No, pa da ne načnem teme "o zahvalah z roko pri spuščanju drugih v kolono" ali kaj podobnega.Samo tolk, da veste kje živimo!
Žua d vivre...

vladek
Stalni uporabnik

Re: Egoizem na cesti

Napisal/-a vladek Po jul 01, 2002 8:21 am

jes sem jih tud videl na stari cesti ta vikend ... pa ni jih bilo malo
kar se pa tice spuscanja v kolono pa tujci nobene prometne kulture nimajo ... pri pravilu zadrge me je sele en slovenec spustil ...
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Po jul 01, 2002 10:50 am

Pri sistemu zadrge je pa tko, da mas folk ko prpici mim cele kolone pol se pa hoce tam na zacetku vkljucit u kolono in takga jst ne bom nikol spustu u kolono, ko je mel prej dost casa pa prostora da bi se vkljucu sam je useen sel do zacetka kolone.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po jul 01, 2002 10:54 am

fora je to, da bi vec folka mogl it na drugo stran da se porazdeli ...zato je sistem zadrge ...in tudi ce bi sel do konca ga ti moras spustit ker je po zakonu zadrga obvezna ...

samo to je ta fousarija ..."ce sem jaz cakal tolk casa bo pa on tud" ... narobe ...
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Po jul 01, 2002 11:12 am

za mene to ni fausija, ceprav je res kar si reku, da se ti zdi butast da cakas neki cajta pol pa pride edn pa se tam pred tabo vrine.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Po jul 01, 2002 3:14 pm

No, malo sta se oddaljila od tistega kar je razjezilo mene a sta še okviru naslova, zato naj še jaz dodam mnenje:

-Zadrga bo nefunkcionalna dokler bodo med nami butlji, ki se raje pogovarjajo po telefonu ali pa si popravljajo frizuro kot, da vskočijo takrat ko jim nekdo (...jaz?) odstopi prostor. Vsak dan se mi zgodi, da pred seboj spustim kakšnega, ki čaka na "luknjo" a kaj ko moram vsega presenečenega na koncu skorajda prosit naj že spelje.
Stvar se odvija nekako takole:
Poblendam - še ne ve, da obstajam. Se ustavim - gleda proč. Stojim - me opazi, pa ne ve kaj zdaj. Poblendam - "uf, a to on men blenda?". Blendam še enkrat - Neeeeee...kva pa je živčen?....ja, definitivno men blenda!". Ob temu moraš imet hudičevo fejst živce!!! Ponavadi se potem najde za tabo nekdo, ki mu je tvoje dejanje neverjetno tuje in nenavadno na kar te opozori z hupo, dolgim in kakšnim "piz.. mat...." zraven. Ljudje, ki pa odstopajo prednost takrat, ko za njimi ni daaaaleč nikogar, pa so itak že druga zgodba.

Za tiste, ki vskakujejo na koncu namesto na začetku kolone imata žal prav oba. Vladek: recimo, da to naredi eden, pa za njim še eden in potem še eden. Ti si v koloni nepremično že 15minut. In potem poskusi še eden in kar naenkrat je na tvoji desni (ali levi) kolona, ki se premika medtem, ko tvoja stoji. Ja morš bit pa res zadet, da boš vse skupi samo opazoval. Sam popuščam dokler se stvar totalno ne sprevrže. Spustiš enega, hočejo vsi naenkrat. Kar se pa tiče vskakovanja na mestu, ki to jasno še dovoljuje dam prav Vladku. Če nekdo zaradi zgoraj omenjenih tegob (telefon, šminka, sendvič, zanimivost v nosu...) zaspi bom valda vskoču pred njega. In potem bo jasno "kolega" spet streljal rafal v obliki decibelov in luksov...Konec.
Žua d vivre...

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Po jul 01, 2002 5:09 pm

jah ta problem je tudi pri vklučevanju s pospeševalnega pasu. zgleda da ne kateri ne vedu za kaj je pospešavalni pas, eni se lepo turistično pripeljejo do konca in se ustavijo šele na to gleda če je prosto. zarad takih ponavadi jest norim za volanom. kokrat se mi je ze zgodil da sm biu 4 u vrsti na pospešavlenmu pasu ampak se mi ni dal več čakat nesposobneža ki ne zna štartat in sm biu na voznem pasu prvi. ampak to so ponavadi stari ljudje, ki ne znajo uporabljati ogledal, se pa najdejo tudi kakšni mlajši (ponavadi ženske;)).
Slika

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po jul 01, 2002 6:20 pm

Ej sam pazmo da ne bomo postal isti k uni kekci k ti ne poblendajo.
Enkrat se jim bo ze mascevalo.
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jul 01, 2002 6:26 pm

Drgač te pa lahko baje kaznujejo če blendaš in s tem opozarjaš nasproti vozeče na radar. Mogoče se ljudje tega bojijo.

Ni mi pa jasn kako to v praksi laufa in se osebno niti prbližn ne držim tega predpisa, moram pa rečt, da mam kr srečo in me velikrat opozorijo z blendanjem :) , verjamem pa, da so tut taki k tega ne delajo :( .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Egoizem na cesti

Napisal/-a Sale Po jul 01, 2002 6:28 pm

enarf pravi:
Če nekdo zaradi zgoraj omenjenih tegob (telefon, šminka, sendvič, zanimivost v nosu...) zaspi bom valda vskoču pred njega. In potem bo jasno "kolega" spet streljal rafal v obliki decibelov in luksov...Konec.

:D :D :D :D
:D :D :D
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To jul 02, 2002 7:31 am

ma ce bi nekako vsi upostevali potem zadrga ne bi bila problem, eden spusti enega ... ampak res samo enega in bi slo nekako tekoce ... samo pri nas se zal kaznuje samo 5km/h prehitra voznja, prepocasno speljevanje, oviranje v kriziscu ipd (ki je tudi kaznivo) pa nikoli ...
Slika

Yariso
Nov uporabnik

Re: Re: Egoizem na cesti

Napisal/-a Yariso To jul 02, 2002 10:49 am

vladek pravi:
ma ce bi nekako vsi upostevali potem zadrga ne bi bila problem, eden spusti enega ... ampak res samo enega in bi slo nekako tekoce ... samo pri nas se zal kaznuje samo 5km/h prehitra voznja, prepocasno speljevanje, oviranje v kriziscu ipd (ki je tudi kaznivo) pa nikoli ...

pa pozabu si na kake nedeljske voznike!!!

lp, ;)

tex
Nov uporabnik

Napisal/-a tex Če jul 25, 2002 7:39 am

Ja enkrat so mi blendali ko sem sel proti KR Gori, in sem se ravno zgovarjal s punco, tako da sem zmanjsal, samo nisem toliko gledal, da je bilo 50. Ura je bila 0.30 in me je policaj ustavil (vozil sem 64 pri omejitvi 50). Res hud prekrsek na ravni cesti sred noci.

Bil sem popolnoma trezen in poj mi zacne utrujat ce sem kaksna mamila jemal. In poj ok recem da nisem pa me vprasa a poj nisi kaksne tablete pojedu in recem da ne rece a poj si preprican da nisi mal trave kadil. Cisto jebanje v glavo.

Videl sem da so tukaj eni policaji tut, samo sori kar je prevec je prevec. In ce bi takrat poj se gobec vrtu bi bilo pa se huje. Zanima me ce tezijo kaksnemu fotru ce je zadet.

No sej u drugo bom tut kej nazaj reku samo takrat sem imel gume s profilom 0.5 mm pa sem bil raj tiho :) Samo zdej mam nove.

No na koncu je seveda sledil obvezen epilog:
"Gospod x mandatna kazen za ta prekrsek je N tolarjev, ce placate v 8 dneh je kazen pol manjsa in sicer N/2 tolarjev. Srecno voznjo."

Samo je pa res da so eni policaji tut zakon. So mi ze znizal kazen tud za polovico. Zdej ne vem ali sem se jim zasmilu ali pa so lih dosegli dnevno kvoto.

Drugace pa blendam do onemoglosti ce se mem pelem. Ce sem enga resu kazni sem dost naredu. Tut zase bi rad isto.
Dominus et deus

G-4S

Napisal/-a G-4S Po jul 29, 2002 1:07 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov