Debate, ki niso vezane na ostala področja...

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

(ne)resni na lpp-ju!

Napisal/-a spektr Po maj 05, 2003 11:48 am

Na potrjen homo. kartoncek cakam en mesec, jih poklicem se nobeden ne oglasi ali pa se oglasi nek bolj ali manj hladen glas in rece cakaj bom prevezal, potem pa zvodni do onemoglosti...Mislim wtf?
lp dejan

pingi
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a pingi Po maj 05, 2003 11:53 am

Tudi meni se dogaja isto! Najprej sem klical tja in povedal, da se mi bliža registracija in nujno rabim homulgacijo. Neprijazna ženska me je poslala v 3 piz.. in rekla, da bi na to moral računati prej. No, rekla je še, da lahko pošljem prijavo na A4 formatu. Pa sem in nič... Potem sem poslal še obrazec za prijavo in spet... nič!!! Kličem in telefon je očitno crkno! Ful si privoščijo! Kaj naj zdaj?

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Po maj 05, 2003 1:16 pm

Ma ja to je kr neki vse skp, najbols je da gres kar osebno tja.
lp dejan

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po maj 05, 2003 1:22 pm

ja itak da pejt tja!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po maj 05, 2003 6:15 pm

jest sm su takoj po homologaciji gor.. in sm se zmenil za kartoncek naslednji dan... naslednji dan sm bil spet tam in dobil kartoncek...čpo telefonu se pa cist nic neda zment...
V8 POWER

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po maj 05, 2003 6:28 pm

Mi smo za homologacijo camperja čakal okol 2 mesca (naj bi oni mel rok 14 dni). Prijatli so tako rešil to, da so se zakempiral pred bajto k to delajo pa čakal da im dajo potrdilo o spremembi v camperja. V parih urah so že dubil :twisted:
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Po maj 05, 2003 7:02 pm

moja zgodba je pa (v kratkem) taka:

- cakam 2 tedna, enkrat klicala, pa so rekli da bo v petek (klicala na ponedeljek)
- po se 1 tednu (petek - ni blo nic) spet klicem, povejo, da preglednik se ni dal papirjev, mi da cifro od preglednika, le ta se ne javi (mobitel, nedosegljiv), klicem nazaj na lpp "ce me zezajo" in povejo, da bo dosegljiv cez 1 uro.
- cez eno uro res dosegljiv, a se mi ne javi
- klicem na lpp in hocem direktorja
- ga dobim, se zmeniva cez pol ure na LPPju, kjer mi razlozi, da so zgubili in da bo najkasneje do srede urejeno (bil pa je petek) (bli so ekstra prijazni oz. ko sem zvedla, da vsem nalozijo, da so zgubli paprije, mislim da so bli le osladni)
- v torek me je na posti res cakal HLK (tisti moj originalni, ne duplikat).

Majo pa verjetn res guzvo te dni (jaz sem sla zdaj se za plastiko k njim, pa me je ze na salterju vprasala: "a vas je tut policija ustavla, sami taki zdaj hodjo"), ampak.... mislim da se da dogovort, da ti kaj prej naredijo te reci...

Pa najbrz se ni pametno z njimi glih kregat (pol se te pa zapominjo... )

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po maj 05, 2003 9:42 pm

Pa kaj mamo res skor vsi podobne bleme s temi "NLP-jevci" :?: :!: :?:
Jz sem po homologaciji naknadno poslal kartoncek (pac nisem glih vsak dan v LJ...) - sem se zmenu z unim majstrom k "naj bi" zadevo pogledal in ma pisarno tm spodi zraven sprejemne in tu se je valda zacel... cakam tri tedne in nobene poste od LPP-ja... kva j dej to :evil: Grem naposled ke k njemu, sploh ni vedu za kaj se gre, me ni najdu v nobenem kupu vlog :noro , me poslje do direktorjeve tajnice, me dobi v enem tetjem kupu, se nc reseno valda :x no pol sm tko cist eno malenkost zasikal in sem le dobu v treh dneh...
Tko da tam je treba vse osebno...nc po tel. se ment, nc po posti posilat - RES PEJTE DIREKT KE :!: :!:

LP in pa kar se da varno :vrum

G-4S

Napisal/-a G-4S Po maj 05, 2003 9:54 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To maj 06, 2003 9:14 pm

Jest mam od LPP dobr mnenje, ok... mogoče ga malce pokvari to, da sem moral sam v dežju v beli srajci sraubat z avta feltno, da je potem gospod notri lahko prebral 6.5 x 15... papirje + homologacijski kartonček sem dobil v 14 dneh. Jih pa razumem, da je kriza... sam nej se kr pripravjo na naval, ker folk vedno več da na svoj avtomobil - tudi po zaslugi nas ;)

Drugač pa itak veste, da je vse skupaj samo molža $$$ ;) tist k ma dnar za predelave avtomobila, ma tut tistih 8-15k za homologiranje, kajne? ;) sam sem šel vse homologirat zato, ker bi v primeru da zletim s ceste pa imam v avtu nehomologirane vzmeti, lahko zavarovalnica z lahkoto rekla "brez homologacije tudi kaskota ni". S policijo imam tudi dobre izkušnje, ko sem imel homologacijski kartonček na LPPju ga pri ustavljanju tudi pogrešili niso, pač sreča...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

iguana
Nov uporabnik

Uradne ure

Napisal/-a iguana To maj 06, 2003 9:55 pm

Kakšne pa imajo na LPP uradne ure a mogoče kdo ve.Hvala.
Rabim da se ne bom zastonj peljal v Ljubljano.

Lp LK

Qwerty
Uporabnik

Re: Uradne ure

Napisal/-a Qwerty To maj 06, 2003 10:29 pm

iguana je napisal/-a:Kakšne pa imajo na LPP uradne ure a mogoče kdo ve.Hvala.

Lp LK

vprasi na: 01/58-22-700, pa upam da te ne bodo 5miljonjrat vezal... (se mi zdi da uni sefi gor za posamicno HL le od 7h do 13h, tehnicni pa skor cel dan... )

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To maj 06, 2003 11:59 pm

Še en ocvirk z LPP. Kličem dol in me zanima koliko pride delanje homologacije za feltne+širše gume (ki obeh dimenzij ni bilo v homolomo kartončku) in nižji avto (vzmeti)... una mi takoj odgovori, da okoli 15,000 sit :shock: :shock: jest jo vprašam, če je 100% pa še vedno zatrjuje... *gulp*... no, anyway, k sem dol pršu sem na blagajni plačal tako kot v ceniku, ki mi ga je Qwerty enkrat poslala in je tudi na www.avtomobilizem.com - torej 8000 sit... :)
IceBreakr

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr maj 07, 2003 12:02 am

ice je napisal/-a:Še en ocvirk z LPP. Kličem dol in me zanima koliko pride delanje homologacije za feltne+širše gume (ki obeh dimenzij ni bilo v homolomo kartončku) in nižji avto (vzmeti)... una mi takoj odgovori, da okoli 15,000 sit :shock: :shock: jest jo vprašam, če je 100% pa še vedno zatrjuje... *gulp*... no, anyway, k sem dol pršu sem na blagajni plačal tako kot v ceniku, ki mi ga je Qwerty enkrat poslala in je tudi na www.avtomobilizem.com - torej 8000 sit... :)

ampak tut tisti cenik je men mal cuden. jaz sem cist drugac placala kot pa je navedeno na ceniku (sicer manj, ampak...)

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Sr maj 07, 2003 6:36 am

Jaz sem za feltne + vzmeti placal 6500 SIT.
lp dejan

iguana
Nov uporabnik

Re: Uradne ure

Napisal/-a iguana Sr maj 07, 2003 7:07 am

Qwerty je napisal/-a:
iguana je napisal/-a:Kakšne pa imajo na LPP uradne ure a mogoče kdo ve.Hvala.

Lp LK

vprasi na: 01/58-22-700, pa upam da te ne bodo 5miljonjrat vezal... (se mi zdi da uni sefi gor za posamicno HL le od 7h do 13h, tehnicni pa skor cel dan... )

To številko sem jest tudi že miljonkrat klical pa se mi noben ne oglasi :?: očitno bo treba it res osebno dol. :(

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Sr maj 07, 2003 7:09 am

Probaj to stevilko:
01/5822702
lp dejan

iguana
Nov uporabnik

Vloga

Napisal/-a iguana Sr maj 07, 2003 7:28 am

Mene pa zanima če ima kdo to vlogo izpolnjno ker določenih stvari ne znam izpolnit, rabim pa nujno ker imam tehničnega 23.5.

Ne vem kje dobiti : - Tovarniška šifra
- številka izjave o ustreznosti vozila
- dokument za dokazilo lastništva

Ne vem kaj naj napišem pod Priloge, in kaj izpolniti pod :
Tehnični: - vrsta vozila
- oblika karoserije
- drugi tehnični podatki vozila pred predelavo

Hvala za odgovore.

L p LK

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Re: Vloga

Napisal/-a ice Sr maj 07, 2003 8:32 am

Iguana:
- tovarniško šifro imaš napisano v prometni ali kakšni vzdrževalni knjižici avtomobila
- številka izjave o ustreznosti vozila lohk pustiš prazn
- dokument za dokazilo lastništva je pač prometna na tvoje ime, oz. v primeru leasinga imej *za vsak slučaj* še pogodbo...

Pod priloge ti ni treba nič pisat, vloge tudi ne rabiš ampak lahko pošlješ enostavni dopis z osnovimi podatki avtomobila in kaj želiš homologirat...

Vloge lahko dobite tudi v formatu PDF na naslovu: http://www.avtomobilizem.com/vloga_lpp.pdf (261KB)

Če te še kaj muči, kar vprašaj...
IceBreakr

iguana
Nov uporabnik

Vloga

Napisal/-a iguana Sr maj 07, 2003 9:21 am

Še nekaj me zanima v Servisni knjižici sem samo zasledil :
- številka šasije
-tip vozila
- oznaka motorja/št. motorja/št.menjalnika

Nikjer pa ni tovarniške šifre , varianta in izvedenka