Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Spet ti vrli policaji

Napisal/-a Templar So nov 26, 2005 12:46 am

Ok, pridružujem se klubu kjer je najboljši prometni policaj takšen z rigor mortisom. :evil:

Gre za dogodek ki se je zgodil moji mami danes ob 23:30 v Celju. Ona, sestra in njena kolegica je peljejo iz kina po mariborski. Za njimi se zapelje marica in jih z utripajočimi lučmi ustavi na avtobusni.
Uradna oseba je nastopa precej osorno. Pregleda vozilo, gume, vse vse vse. Voznici da pihat(0.00) prvezane so bile, Tehnični je šel skoz BP.

Hmm kaj bi še lahko bilo narobe si misli naš mož postave? Že vem v snežnem metežu ob 23:30 ponoči so se vozile z ugasnjenimi lučmi po Celju, da prav to bom napisal! :bonk In tako je bilo. Pri protestu voznice da so bile luči prižgane pripomni, da jih je prižgala po tem ko jih je ustavil in da če bo to trdila da ji bo pobral tablice ker ima očitno neizpraven avtomobil da se ji luči ne prižigajo. :!:

Zdaj luči so zagotovo imele prižgane o tem ni dvoma. Vem da si lahko določeni pacienti ki v mislih dobijo z značko še par dodatnih jajčkov, da lahko delajo kar hočejo. Ampak povejte mi kaj lahko človek proti takemu moronu naredi. Ne mi govorit da so samo izjeme ker potem vsi ki jih poznam in tudi sam smo vsi naleteli verjetno na istega policaja...

Mislim ker pač ni našel ničesar drugega se je spravil na luči!
Lepo prosim Policista da malo pokometira tole ker očitno je postala praksa da nerazpoloženi prometniki ko že ustavijo koga morajo nekaj še napisat da upraviči tisti ustnik za flavto ki ti ga podari v spomin in doda položnico.
Ko pa razni fački delajo sranje nikoli nikogar blizu. Ko se dirka po naseljih ponoči mimo hiš s 110dcb, nikoli nikogar blizu. Očitno je da so tile ene navadne reve ki se potem v uniformi pač spravijo na tistega, ki ga je najlažje zajebavat, ki jim apriori nič noče oz. na tistega od katerega bodo najmanj verjetno dobili kontro.

Tu ne gre za tistih 15kSIT. Tu gre za čisto preprost princip zaupanja in sistema prava. Kako naj ljudje spoštujejo nekoga ki jim ga država vsili da bo delal red če ga to teslo na koncu krši in s tem ruši celoten sistem. Nemočnim državljanom ne katerim po krivem pišejo položnice za imaginarne prekrške na drugi strani pa velike ribe plavajo okoli in se še bolj redijo. Bolano je da si lahko privoščimo kaj takega.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So nov 26, 2005 1:08 am

pišuka use več je tega.policajov k so ˝high˝ oz wanna be drugače rečen,sm zto k ma pač značko in mora bit tko k on prav.vemo pač da se ni dobr prepirat z njimi ker dobr vemo kdo ga na konc nafuka :twisted: pol si lahko usak tak debilček u uniformi prvošč kej tazga ko se mu zapaše jebat folk...ob takm mi pa res živc poč :twisted: mah brezveze govort še kej,dvignu se mi je pritisk grem raj spat,še mal manka da mi začne utripat žilca na čelu...
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport So nov 26, 2005 9:05 am

Če daš človeku oblast se tega zelo hitro navadi in to izkorišča :evil: :ne .
Jst bi to kaznoval, takoj na cesto, k bi jih ostal ene par brez službe se bi tud ostali
zamislil, sam kaj k velika večina plavih drži skupaj.
Take je sam za :/:o:/
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So nov 26, 2005 11:02 am

nebi mi bilo treba takoj zjutraj tako pritisk nabit :D prva tema ki jo odpram ko pridem iz pojstle i evo :twisted:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So nov 26, 2005 11:13 am

Ja cse več je polcajev k so prou neumni ne morem druzga rečt misl da je boga za j***a prjev če ma uno značko :/:o:/
....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So nov 26, 2005 11:30 am

Take bi blo treba pimp-slapnt da jih mal strese realnost in domnevna "nedotakljivost državnega organa"
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ So nov 26, 2005 11:34 am

eh škoda besed. :roll:
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So nov 26, 2005 11:52 am

Moji kolegici je tut en pametvou. Sem mogu sred noči iz postle vstat in jit tja, ker me je klicala čist prestrašena.

Preprosto sm tipu povedou, da bom poklicou mojga odvetnika, pa naj se z njim pomeni, ker očitno niso na isti valovni dolžini in se z njo nima več kej pogovarjat. Čim sm prjel mobitel v roke (odvetnika bi dejansko poklicou ob 3h zjutrej), je dal prometno nazaj in reku naj vozi bolj previdno (ona ke voz skus 10 pod omejitvijo...).

Najdt moraš kkšnga odvetnika, pa je zadeva bolj kot ne rešena.

Je pa res da zmeraj obstajajo dve strani zgodbe, kakšno bi povedal policaj je pa druga. Ampk če maš dobrga odvetnika, tut policajeva beseda ni zadnja... ;)

In pa, žal res težijo ponavadi eni in isti policaji. Verjetno je kakšnih 20 odstotkov takih, ki misljo da so oh in sploh. Take ritarde se da na hitr na trdna tla spravt. Mene so že velikrat ustavl, kao pregled ipd... Pa ni noben nč težil niti nč hotu. Mogoče že videz in samo obnašanje vpljiva na to, kako bo policaj ravnal s tabo. Pr 190 in 110kg se očitno odloči za bolj miren pristop :P

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So nov 26, 2005 11:55 am

Pošlji pritožbo na pristojno Ministrstvo

eden od členov zakona o policiji ki je bil kršen je tudi ta:

70. člen

Po opravljenem izpitu iz 69. člena tega zakona mora policist dati prisego pred generalnim direktorjem policije.
Prisega se glasi:

"Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog policije vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine."

Prisego iz prejšnjega odstcvka dajo tudi pomožni policisti.

celoten zakon si lahko prebereš na http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200570&dhid=77463

Lp
Slika

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan So nov 26, 2005 5:00 pm

jst ti sam priporočam da napišete pritožbo. mislem da bote najceneje skos pršli.

drgač se mi pa ne lup šimfat čez policaje kr se tko ve kakšni idijoti dobijo poklic policaja. tistmu k se ne lup u šolo hodit reče: jst bom šou u vojsko al pa za policaja a je tko?
Priponke
policija.jpg
policija.jpg (3.86 KiB) Videno 1953 krat
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush So nov 26, 2005 5:49 pm

Pa smo pet tam........

jada jada jada jada jada jada.....

dejte prosim moderatorji že enkrat nardit posebno področje na forumu ko se bo pljuvalo po policiji.
Vsi tle ste res čist nedolžni kot ovčke.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So nov 26, 2005 6:23 pm

AIRbrush je napisal/-a:Pa smo pet tam........

dejte prosim moderatorji že enkrat nardit posebno področje na forumu ko se bo pljuvalo po policiji.

Tipicno razmilsljanje miličnika. Zato ker mi nismo nedolzni je tako obnasanje dopustno? nevem sploh kaj si hotu povedat?

PS: za policista so vsi nedolzni dokler jim ni nasprotno dokazano na sodiscu. :idea:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 26, 2005 6:36 pm

Mislem ja faaaak. Jest mam res sreco s temi zadevami. Sej v Celju so sli prasci pa lepo mimo kamiona, ko se mu je ustavilo na enem izmed krizisc. Kakopak, ko pa ne bi tam nic zasluzili. Cigan pa s pistolo maha naokol. Heh :lol: :P :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So nov 26, 2005 6:38 pm

To se dogaja zato ker so kriteriji za to, da postaneš polcaj močno padli odkar imamo svojo državo in zeveda zaradi potreb šengena. Čeprov morš predhodno imeti V stopnjo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So nov 26, 2005 6:56 pm

AuDi_ je napisal/-a:eh škoda besed. :roll:

Res je!
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush So nov 26, 2005 7:00 pm

HajdukS je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:Pa smo pet tam........

Tipicno razmilsljanje miličnika. Zato ker mi nismo nedolzni je tako obnasanje dopustno? nevem sploh kaj si hotu povedat?

PS: za policista so vsi nedolzni dokler jim ni nasprotno dokazano na sodiscu. :idea:

itak ja.

Te smem vprašat kaj si po poklicu oz. z čim se ukvarjaš v življenju?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So nov 26, 2005 7:16 pm

Pa dejte se mal umirit no. Vedno eno in isto. Živimo v pravni državi in če lahko dokažeš, da prekrška nisi storil se lahko ravnaš po mojem članku PRITOŽBA ZOPER POLICIJO

Če bi imel jst kej besede v tej državi pa bi zagotovo spremenil to, da bi moral človek, po neutemeljni pritožbi plačati 2x znesek kazni!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So nov 26, 2005 7:39 pm

BiMMER je napisal/-a:Pa dejte se mal umirit no. Vedno eno in isto. Živimo v pravni državi in če lahko dokažeš, da prekrška nisi storil se lahko ravnaš po mojem članku PRITOŽBA ZOPER POLICIJO

Če bi imel jst kej besede v tej državi pa bi zagotovo spremenil to, da bi moral človek, po neutemeljni pritožbi plačati 2x znesek kazni!

Podpis pod izjavo!

Lp venom

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So nov 26, 2005 7:43 pm

BiMMER

Ali bi veljalo enako za policijo?
Npr.: če "kršitelj" dokaže (kar pa je "naši" policiji nemogoče, ker so (ste) zaščiteni,
kot medvedje v Kočevskem rogu), da očitana kršitev ni resnična, bi jaz predlagal,
da bi policist moral dati odpoved, zaradi "krivega pričanja" (mislim, da je to uradni naziv).

Bodi realen. Ne govori takih traparij.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So nov 26, 2005 8:23 pm

Živimo v pravni državi in če lahko dokažeš, da prekrška nisi storil se lahko ravnaš po mojem članku PRITOŽBA ZOPER POLICIJO

zal so prisli casi, ko dokazovanje ni vec tako enostavno, ker si ta postopek marsikateri izmed nas enostavno ne more privosciti. Govorim na splosno, ne samo za konkretno debato. Tako da je na koncu vse zreducirano na to, da pozres krivico, ker bi te se drazje prislo, ce bi zelel dokazati pravico. Ce ti ne dajo place, pozres, ker nimas denarja, da bi jo iztozil. Problem tu vidim predvsem v tem, da je roka pravice tista, ki ji ne mores zaupati oz njeni predstavniki. In potem je tu se zakonodaja, ki ne sciti dovolj oskodovane, prej nasprotno. Zal so posamezniki tisti, ki tvorijo celoto in kot so posamezni policisti tisti, ki ne opravljajo dobro svojega dela, se to zrcali na celotno policijo. Ta pa zoper teh ne ukrepa, ampak jih sciti; in ravno tu se zalomi: na koncu oskodovani in tisti, ki smo prica oskodovancem izgubimo zaupanje v pravicno postopanje celotnega sistema.

Rect: ce ti kaj ni prou me pa toz je cist ameriska miselnost, drugace povedano, ce imas denar si nedolzen, ostali smo pa krivi.

Zal mi je Bimmer, ampak ne morem se strinjati s teboj.
Obey me. You'll be happier.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov