Zanima me kje, ce sploh, se pri nas da dobit tisto kvadratno folijo, ki jo nalepis na zadnjo sipo in pomaga pri parkiranju. Kako se temu sploh rece ops: .
Gre za Mondeota karavana, k ma v prtljazniku 2 pasja boksa, tako da ne vidim spodnjega roba sipe... Skratka, rad bi mel mal vec vidnega polja za nazaj.
sam sem razmišljal da bi razvil (malo za zabavo ) na ultrazvok, kar sploh ne bi blo težko, tako kot ima to večina avtomobilov narejeno. sicer je verjetno polno vezij po netu, samo je čist drug občutek če to sam nardiš
Montiraj raje park senzorje ne pa ene grde folije.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
jaz sem našel še eno podobno zadevo, ampak se dobi tam samo s kia in hyundai znakom...
gre namreč za ogledalo, ki se zmontira na vrh šipe in gledaš vanj, kot ga imajo tovornjaki (imam izpit za tovornjak pa vem kako je uporabno) na sovoznikovih vratih, da vidiš kolk si od robnika s kolesom... v tem primeru se pač zmontira na prtljažna vrata nad šipo in gledaš kolk še maš do odbijača.
tista folija je fresnelova leča.
ko se je navadiš, je zelo uporabna, kot pogleda ti ukrivi za recimo cca 45 stopinj navzdol. uporabljam jo že leta. je pa uporabna za karavane, oz. avtomobile brez zadkov.
to ogledalo pa je tudi ok, bo potrebno sprobati kakšnega univerzalnega.