nebivedu je napisal/-a:Brez ABS-a se definitivno prej ustaviš na grobem asfaltu in na ledu ter zbitem snegu, ABS pomaga samo v mokri cesti, da kolikor toliko zmanjšaš hitrost pred ovinkom in da se lahko zapelješ skozi ovinek.
sem gledal v ponedeljek se mi zdi ali pa v nedeljo na discovery chanel fifth gear(se mi zdi da je bla oddaja)
tam so testirali ABS na ledu
sistem proti zdrsavanju na poledenelem klancu
in sistem proti bočnemu zdrsavanju na ledu
test je bil opravljen z jaguarjem k-type
najprej test brez ABS bremzanje po bregu navzdol po ledu...
brez ABS se je avto samo odpeljal naprej svojo smer čeprav je voznik obrnil volan do konca v levo, avto je šel naprej
potem pa test z ABS, avto niti ni uspel prit do konca brega in se je že ustavil(tak da zdaj veste moje mnenje) :P
potem je bil test na poledenelem klancu, vzpon
najprej brez sistema, avto je zapeljal na led in se premaknil kakih 20cm po ledu in se speljal nazaj dol :P
potem pa z sistemom, kot da bi se peljal po čistem asfaltu
pa še bočni test
najprej brez sistema
vožnja 100km/h po ledu, in imitacija dveh ovir na avtocesti na desni in levi strani, na koncu pa še kao zid iz stiropola
prve ovire se je še ognil dokaj normalno, pri drugi je šlo že pošteno počez, v "zid" pa je butnil točno bočno
potem pa je prišel test z sistemom proti bočnemu zdrsavanju(ESP)
zapeljal je mimo vseh ovir kot da sploh nebi bilo leda
teste so opravljali na nekem zmržnjenem jezeru nevem točno kje
kaj hočem povedat...
vi hočete dokazat da ste bol sposobni kot računalnik? vi pravite da lahko v sekundi pritisnete zavore par stokrat in tudi spustite?
ni šans da je kerikoli človek bolši od računalnika, pa so pogoji kaki so
če pa se najde kateri taki pa naj pride pred mene in se mu vržem na kolena, poklonim on poljubim vseh 10 prstov na nogi