Napisal/-a mrtwelvetrees So dec 03, 2005 4:32 pm
Ok... doma mamo hyundai getza 1,6 16 (top-k ...vsa oprema, logično abs)
odkar spremljam je Getz zni od priližno leta 2002...
in vsi modeli mašine 1,1 .. 1,3 (12V), 1,6 (16V) ki so imeli ABS, so imeli na zadnih kolesih bobne ...
ok, pač Lantra in Elantra ki so večji avti z opremo ABS imajo VSI na zadnih kolesih diske, če nimajo ABSa, so bobni...
to ne velja za Accenta... v vseh primerih bobni na zadnih kolesih tudi če ma ABS.
in potem sem par dni videl v Ljublani zelenega Getza .. ki je imel na zadnih kolesih DISKE ! ( pozor ni bil ta najnovejši model ki je prišel zdaj ven )
zdej pa ne vem, ali je ta tip ko je naroču tak avto dal posebej gor diske...po naročilu ?
po opremi je bil avto najbrz Top-k ( ni pa imel potovalnnega računalnika - kar pa imajo skoraj vsi 1,6 mašine... se mi zdi)
neki sem ze bral na tem forumu, da imajo getzi neko napako na zadnih bobnih ... da začne pokat ko brezmzaš na zadnih kolesih... to se je dogajalo tudi na našem, pol so pa rekl na servisu da so smeti v bobnu... pa da so spuca... zdej se to ne dogaja več.
ali je mogoče da so začeli zdaj dajat na zadne kolesa diske da so rešili ta problem ...
oz. koliko bi bil strošek da ti dajo diske gor na uradnem servisu, če je to mogoče...
RegY: bi se dalo zmenit za hyundai članstvo v forumu ?