Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Hyundai Getz in pa diski za zadnih kolesih (abs)

Napisal/-a mrtwelvetrees So dec 03, 2005 4:32 pm

Ok... doma mamo hyundai getza 1,6 16 (top-k ...vsa oprema, logično abs)
odkar spremljam je Getz zni od priližno leta 2002...
in vsi modeli mašine 1,1 .. 1,3 (12V), 1,6 (16V) ki so imeli ABS, so imeli na zadnih kolesih bobne ...

ok, pač Lantra in Elantra ki so večji avti z opremo ABS imajo VSI na zadnih kolesih diske, če nimajo ABSa, so bobni...
to ne velja za Accenta... v vseh primerih bobni na zadnih kolesih tudi če ma ABS.

in potem sem par dni videl v Ljublani zelenega Getza .. ki je imel na zadnih kolesih DISKE ! ( pozor ni bil ta najnovejši model ki je prišel zdaj ven )

zdej pa ne vem, ali je ta tip ko je naroču tak avto dal posebej gor diske...po naročilu ?

po opremi je bil avto najbrz Top-k ( ni pa imel potovalnnega računalnika - kar pa imajo skoraj vsi 1,6 mašine... se mi zdi)

neki sem ze bral na tem forumu, da imajo getzi neko napako na zadnih bobnih ... da začne pokat ko brezmzaš na zadnih kolesih... to se je dogajalo tudi na našem, pol so pa rekl na servisu da so smeti v bobnu... pa da so spuca... zdej se to ne dogaja več.

ali je mogoče da so začeli zdaj dajat na zadne kolesa diske da so rešili ta problem ...
oz. koliko bi bil strošek da ti dajo diske gor na uradnem servisu, če je to mogoče...

RegY: bi se dalo zmenit za hyundai članstvo v forumu ?

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne dec 04, 2005 7:51 am

Getz ki si ga videl je bil CRDI, ker se zadnji diski dobijo samo s tem motorjem. Na montažo diskov (tudi če bi bila mogoča) pa najbolje, da pozabiš, ker bi bilo potrebno zamenjati veliko več stvari kot si predstavljaš. Če te skrbi pokanje v bobnih, se lahko pomiriš, ker gre za čisto nedolžno in lahko odpravljivo napako.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne dec 04, 2005 10:25 am

hmm... v čem je fora da ma crdi diske zadi... bencinar pa ne...
ne vidim logike...

bencinar bolj gre (sploh za mašino 1,6 16V) ...

praksa mi je pokazala, ko sem vozil z avtom ki je imel na zadnih kolesih diske (abs) ... se je avto lepše ustavil... sploh to če se voziš po klancu navzdol...
bobni ne opravljajo svojo nalogo najbolje (tudi z absom)... to je moje mnenje... :?:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Ne dec 04, 2005 10:34 am

mrtwelvetrees: Zakaj ma diske zadej? Verjetno zato, ker je zaradi dizelskega motorja avto težji. :D
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne dec 04, 2005 10:39 am

Dizli so na splošno kar precej težji od primerljivih bencinerjev - to je pomoje razlog za boljše bremze.
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne dec 04, 2005 10:48 am

hehe, se mi je svitalo v glavi... da bi bil to razlog.... in očitno je :P 8)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne dec 04, 2005 3:01 pm

Bobni na getzu bi zadostovali za povečano težo dieselskega motorja,saj niso dosti manjši kot na elantri in tudi meni ni jasno zakaj so jih dali samo na diesla.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne dec 04, 2005 3:08 pm

xyxyxy je napisal/-a:Bobni na getzu bi zadostovali za povečano težo dieselskega motorja,saj niso dosti manjši kot na elantri in tudi meni ni jasno zakaj so jih dali samo na diesla.

Ker je 1.5CRDI težji od 1.6 bencinarja in ima tudi za 90kg večjo dovoljeno težo kar je od oka 9% teže avtomobila je to kr na mestu...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov