Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sim
Novinec

Kraj: LJ

Pazi, Slovenec na cesti!

Napisal/-a sim Ne dec 04, 2005 6:43 pm

istvan
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne dec 04, 2005 6:48 pm

Nisem presenečen, saj je stanje v LJ ko je rush hour nemogoče. Ni kulture nobene.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne dec 04, 2005 6:50 pm

Preberte si spodaj komentarje ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne dec 04, 2005 6:50 pm

.... a naši zapadni susjedi Slovenci uvjerljivo najlošiji i najopasniji
Čuvaj se Slovenaca za volanom

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :con :yum :jy :wiihuu

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 04, 2005 7:00 pm

da večina slovencev sploh ne zna vozit je splošno znano dejstvo (žau je tako), ampak hrvatje niso popolnoma nič boljši

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne dec 04, 2005 7:03 pm

Mah ne vem no, vse skupej se mi zdi "kr neki" in kje so Švabi prou nas našli - seveda nismo nek "biser" ampak ne vem kam so pa Italijane npr. al pa preostale "mediterance" uvrstili (no Španci so omenjeni - vsekakor pa naj bi bili boljši kot mi ???) - skoraj vsak dan opazujem "mojstrovine" Italijanskih voznikov in lahko rečem, da smo Slovenci zanje na kratko profesorji.
In vsem, ki mislite, da je Ljubljana "strah in groza" ob konicah - dejte se enkrat ob konicah zapeljat skozi Venezio oz Mestre, Bologno, Milano .... - naša Ljubljana je proti omenjenim mestom, če malce pretiravam "raj na zemlji" - vsaj po mojih izkušnjah.

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 04, 2005 7:04 pm

mogoče so malo manj samozagledani v svoje vozniško znanje (tudi zato, ker imajo v povprečju slabše avte) in manj pretiravajo v prometu

sim
Novinec

Napisal/-a sim Ne dec 04, 2005 7:16 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Mah ne vem no, vse skupej se mi zdi "kr neki" in kje so Švabi prou nas našli - seveda nismo nek "biser" ampak ne vem kam so pa Italijane npr. al pa preostale "mediterance" uvrstili (no Španci so omenjeni - vsekakor pa naj bi bili boljši kot mi ???) - skoraj vsak dan opazujem "mojstrovine" Italijanskih voznikov in lahko rečem, da smo Slovenci zanje na kratko profesorji.
In vsem, ki mislite, da je Ljubljana "strah in groza" ob konicah - dejte se enkrat ob konicah zapeljat skozi Venezio oz Mestre, Bologno, Milano .... - naša Ljubljana je proti omenjenim mestom, če malce pretiravam "raj na zemlji" - vsaj po mojih izkušnjah.

LP

Moje izkušnje pa so povsem drugačne! Res je da vozijo divje in agresivno (temperamentno) a nikoli se mi še ni zgodilo, da me recimo nebi spustili predse po sistemu zadrge! Prav tako kot pešec v italijanskih velemestih (recimo Rim) sem vedno prišel čez cesto brez problema (prehod za pešče brez semaforja): takoj ko stopiš na cesto se ti ustavijo...v slo kaj takega še nikoli...rajši te 3x povozi, kot da bi ustavil na prehodu...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne dec 04, 2005 7:18 pm

sim je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Mah ne vem no, vse skupej se mi zdi "kr neki" in kje so Švabi prou nas našli - seveda nismo nek "biser" ampak ne vem kam so pa Italijane npr. al pa preostale "mediterance" uvrstili (no Španci so omenjeni - vsekakor pa naj bi bili boljši kot mi ???) - skoraj vsak dan opazujem "mojstrovine" Italijanskih voznikov in lahko rečem, da smo Slovenci zanje na kratko profesorji.

LP

Moje izkušnje pa so povsem drugačne! Res je da vozijo divje in agresivno (temperamentno) a nikoli se mi še ni zgodilo, da me recimo nebi spustili predse po sistemu zadrge! Prav tako kot pešec v italijanskih velemestih (recimo Rim) sem vedno prišel čez cesto brez problema (prehod za pešče brez semaforja): takoj ko stopiš na cesto se ti ustavijo...v slo kaj takega še nikoli...rajši te 3x povozi, kot da bi ustavil na prehodu...

tut v slo se kr ustavlajo.. jst grem zmer čez cesto tko da zahodm na cesto pa se ustavjo ljudje.. sam je pa res, da se skor ne bo zgodil ,da ko boš stal na prehodu, da bi se gdo ustavu.. sam pač k pa nardiš korak pa takoj ne..

lp
Slika

sim
Novinec

Napisal/-a sim Ne dec 04, 2005 7:24 pm

eclipse_R je napisal/-a:
sim je napisal/-a:

LP

tut v slo se kr ustavlajo.. jst grem zmer čez cesto tko da zahodm na cesto pa se ustavjo ljudje.. sam je pa res, da se skor ne bo zgodil ,da ko boš stal na prehodu, da bi se gdo ustavu.. sam pač k pa nardiš korak pa takoj ne..

lp

Ma nevem...jst mam vedno probleme ko pridem iz Italije v ljubljano in pozabm da sm že doma in kr zahodm v tistm pa kakšn avto priškripa do prehoda :D

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne dec 04, 2005 7:24 pm

LOL

Ko sem bil par let nazaj v Atenah, mi nikakor ni bilo jasno, kako so lahko uni đukci tam dol v Evropski uniji, ki je (takrat še) bila kao neko merilo za naprednost, urejenost,...
Največja ciganarija na svetu, kamorkoli si pogledal (nisem videl celega avta nikjer v Atenah, svinjarije povsod u iber, smrad za popizdit, mesnica kar na ulici - dobesedno je na uličnih stojnicah viselo na kavljih meso, kot pri nas v mesnicah, gor so se pasle muhe itd, mačke so se sprehajale v delikatesi po pultu, kjer so rezali kruh, salamo,...), ne bom več našteval..., PROMET PA JE BIL ZA POPIZDIT! Prehitevanje levo, desno, povsod, trobljenje non stop, prednost na cesti se tam določa po sistemu "KDOR IMA VEČJI AVTO IMA PREDNOST".
Ne mi pol govorit, da je lahko ena Grčija pred SLO, al pa Italija,....

Jao... :roll:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne dec 04, 2005 7:30 pm

Točno to bandit.
Kje je pa Grčija pa Italija? Se grem stavit da so tam vozniki (in še marsikaj drugega) veliko slabši.
Me prov zanima kako objektivna je ta raziskava.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne dec 04, 2005 7:46 pm

Te raziskave so izgleda narejene tak kot si edn mal zamisli da naj bi blo in pol to napiše. To je tak kot, da grem jaz delat članek o biciklistih po državah in pol sn enkrat slišal da je edn v avstriji z biciklom povozil mačka od tadrugega soseda da na kitajskem obvladajo bicikle in niso ni nevarni itd pol bom pa na podlagi tega napisal da so avstrijci najbolj nevarni kolesarji slovenci smo nekje v mes najboljši so pa kitajci-............

Te raziskave so glih tak kot da bi šel šlogarco poklicat na 090 pa vprašal a te bo kdo v ponedeljek povozil? Pa ti en a reče da ja druga pa ne ! Pol si boš pa itak zamislu mal po svoje al te bo al te ne bo.

Raziskava= bedarija :D

če bi hotu tole o voznikih res raziskavo napisat bi rabil vsaj eno leto pa v vsaki državi na različnih mestih delat točne raziskave na osebnih izkušnjah npr en teden za državo 24 ur/dan ne pa tak.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne dec 04, 2005 7:46 pm

Govorte kar hočete sam statistika pravis voje.Stestirali so ljudi in ti so padli potem pa anrdili neko oceno.Poglejte pa tudi statistične podatke in boste ugotovili da je v Italiji stanje boljše kokkr pri nas.Tak je.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne dec 04, 2005 7:56 pm

Ne rečem, da smo Slovenci nek biser, ampak res ne vem kaj imajo vprašanja na papirju vezo z dobrim voznikom :? Ta test je pokazal očitno - da ima pri nas veliko število ljudi pomanjkljivo znanje o CPP. Toda CPP je samo začetek, osnova. Sledijo mu še upoštevanje in strpnost do drugih udeležencev, dobro opazovanje dogajanja na cesti, in še in še. A so kaj od tega testirali?
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Ne dec 04, 2005 7:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne dec 04, 2005 7:57 pm

Evo nekaj podtakov iz moje diplomske naloge "Primerjava cestno prometnih nezgod med SLO in EU" do leta 2004 in vklujčno s prvimi petimi meseci leta 2005.

Po podatkih EUROSTATA, evropske statistične pisarne za 25 držav članic, ima država Latvija največ smrtnih žrtev v nesrečah med moškimi in ženskami. Z 43.2% moškimi in 11.1% ženskimi žrtvami na 100.000 prebivalcev v letu 2001 ima Baltiška državica največji problem cestno prometnih smrtnih žrtev v Europi.
Tudi druge Baltiške države, kot so Litva (40,1% moških in 9,9% ženskih žrtev) in Estonija ( 28,1% moških in 7,6% ženskih žrtev) imajo tudi veliko število smrtnih žrtev na svojih cestah, pridružijo pa se jim lahko še Grčija z ( 34,4% moških in 9,9% ženskih žrtev), Poljska (29,5% moških in 8,7% ženskih žrtev) in Luxmeburg z ( 25,9% moških in 8,7% ženskih žrtev).
Statistike nesreč v teh državah so krepko nad Europskim povprečjem ( 17,4% moških in 5,4% ženskih žrtev), čeprav so ti podatki za 15 »starih« članic, med tem ko pa se bo statistika nesreč za vseh 25 članic europske unije od vzhodne Europe ( Slovenija, Slovaška, Mađarska, Češka) in vse do mediteranskih držav ( Portugalska, Španija, Francija in Italija) krepko povečala.
Različna mentaliteta ljudi, strpnost in različna prometna kultura v severni in zahodni Europi pa je prispevala maloštevilno izgubo življenj v nesrečah. Boljše ceste v večini teh držav, predvsem v Skandinaviji igrajo pomembno vlogo pri zmanjševanju nesreč. Vseeno državica z zelo malim številom nesreč in smrtnih žrtev kot posledicsa le teh v Mediteranu je Malta z ( 6,4% moških in 1,7% ženskih žrtev). Glede na pomanjkanje cestno prometnih povezav na otoku je takšno število tudi pričakovati. Isto velja tudi za manj razširjen Ciper, ki ma ( 10,7% moških in 3,4% ženskih žrtev).
Vse druge države EU imajo povprečje pod 15% na 100.000 prebivalcev. Te države so prevsem iz severne in zahodne Europe: Anglija (8,7% moških in 2,9% ženskih žrtev), Nizozemska (9,6% moških in 3% ženskih žrtev), Švedska (10,4% moških in 3,3% ženskih žrtev), Nemčija ( 14,4% moških in 5% ženskih žrtev), Danska (14,9% moških in 4,5% ženskih žrtev), Finska (15,2% moških in 5% ženskih žrtev), Irska ( 15,7% moških in 5,6% ženskih žrtev) in Austrija ( 16,8% moških in 5,2% ženskih žrtev).

Odstotek smrtnih žrtev v državah EU na milijon prevoženih kilometrov
EU POVPREČJE 17.8% NEMČIJA 16.6%
GRČIJA 64.3% LUXEMBURG 16.3%
PORTUGAL 53.0% IRSKA 14.2%
ŠPANIJA 41.9% DANSKA 13.7%
BELGIJA 21.3% NIZOZEMSKA 12.0%
AUSTRIJA 21.0% FINSKA 11.5%
FRANCIJA 18.5% ŠVEDSKA 9.2%
ITALIJA 17.4% ANGLIJA 8.8%

Še vedno so najbolj nevarne države na vzhodu Europe ( Litva, Latvija, Estonija, Romunija, Mađarska, Poljska) pa tudi Grčija in Luxembrug. med tem ko pa so najbolj varne države po prometnih statistikah severne države (Švedska, Finska, Nizozemska, Danska, Irska, Anglija, Nemčija in Austrija.).
Slovenija še vedno ne spada v ekipo varnih držav po prometnih varnosti. Primerjava števila mrtvih na milijon prebivalcev kaže, da je v Sloveniji stanje izredno slabo in imamo bistveno več mrtvih kot v drugih evropskih državah. Prav tako je tudi veliko število poškodovanih udeležencev v nesrečah, kar ima za posledice tako fizične in psihične bolečine za ponesrečence kot tudi finančne za državo. Cilj Slovenije je, da do leta 2010 doseže 120 smrtnih žrtev (60 na milijon prebivalcev.) Tako bi se približala samemu vrhu po cestni varnosti.

Podatke za Hrvaško sploh nisem obravnaval ker ni v Evropski Uniji, sam prometno stanje pri njih ne cveti dobro.
Zadnjič spremenil darkdog24, dne Ne dec 04, 2005 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 04, 2005 7:57 pm

McLaren je napisal/-a:Točno to bandit.
Kje je pa Grčija pa Italija? Se grem stavit da so tam vozniki (in še marsikaj drugega) veliko slabši.
Me prov zanima kako objektivna je ta raziskava.

Nebi rekel. Pri nas velja pravilo "samo jaz sem najbolj pameten, samo jaz sem najpomenbnejši! Vsi drugi DOL s ceste"! Da ne govorim o zakonih, ki jih imamo samo v Slo. Se mi zdi, da se preveč napihnjeni za volanom.
Počasi bodo še žmigavce prenehal vgrajevat v avte za Slo tržišče, saj jih le malokdo še nuca.
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne dec 04, 2005 8:04 pm

slovenci imajo slabost...in to je CELJE...!!! v povezavi z vozniki mislim...lp
Here we go again - ne moremo iz svoje kože.
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Po dec 05, 2005 1:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Ne dec 04, 2005 8:04 pm

Ena o superiornih Avstrijcih:
Lansko leto sem se peljal iz primorske proti Ljubljani. Na levem pasu naletim na sharana avstrijske regisracije, seveda na desnem pasu ni bilo nikogar. Za njim se peljem pet minut, on pa nič. Pol se mu približam na zadn konc, on nič. Pol mu še blendam - nič. Po cca. 8 minutah popizdim in ga prehitim po desni. Ves ta čas na desnem pasu ni bilo nobenega avta. :?: :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov