Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Obvestilo voznici Twingota

Napisal/-a Zzooommm So dec 10, 2005 6:10 pm

Tole pišem voznici Twingota, ki bi danes na LJ obvoznici med izvozoma LJ-Sever in LJ-Brdo med 16:00 in 16:30 skoraj povzročila verižno trčenje. REGISTRSKE ŠTEVILKE za enkrat NE BOM objavil, ker najbrž nebi veliko dosegel. Kmalu po dogodku sem odšel tudi na policijsko postajo, da bi jih obvestil o dogodku, če (ko) bi ta voznica kdaj povzročila hujšo nesrečo, da bi se to štelo kot potencialna okoliščina, vendar mi je policist povedal to, kar sem pričakoval - da v tem ni pomena, kvečjem lahko tisti reče, da si se zlagal in potem nasankaš ti. Omenil mi je še, da še sam ne ve, kaj nekateri počnejo na cestah, ampak da pač stanje takšno je.

Ko ste se vključevali na obvoznico, ste sunkovito kot puščica zapeljali na vozni pas, sodeč po liniji vašega ovinka in hitrosti vožnje sklepam, da ne samo, da ste se slabo prepričali, če imate prostor -- sploh se niste. Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen. Če takšne sreče nebi bilo, si lahko samo predstavljam kaj bi se zgodilo.
Po tem dogodku ste se obnašali, kot da se ni zgodilo nič, kljub hupanju večih voznikov, kvečjem ste samo pospeševali kolikor je šlo in prehitevali vse. Ko ste me prehitevali, sem vam 3x pohupal in vam pomahal, če ste sploh normalni, ampak ste se delali, kot da me ne vidite. Ko smo prišli do območja del na cesti (omejitev 80, potem 60) ste vse to ignorirali in dokler ste še bili v mojem vidnem polju vozili zadnjemu v koloni na prehitevalnem pasu nesramno za ritjo.
S takšnim početjem kažete, da niste sposobni za na cesto, da se požvižgate na življenja drugih ljudi. To ni bil samo eden izmed lapsusov v življenju vsakega voznika, to je bila nepremišljena objestnost.
Na policijo sem šel z namenom, da se to zapiše, ker če boste tako nadaljevali boste nekoč povzročili resno nesrečo, kjer lahko nedolžna oseba ali več teh umre. Vendar pa ne moremo nič. V tej državi so precej resnejši problemi kot to, ščiti se mafijo in seveda je logično, da je kar se tiče prometa vse v razsulu.
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne So dec 10, 2005 7:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So dec 10, 2005 6:23 pm

Nič novega. Men se je nekrat zgodilo nekaj podobnega na ljubljanski obvoznici. Jaz sem bil v nizkem mimoletu mimo BTCja, v smeri recimo iz Fužin proti tomačevskem rondoju, ravno tam , kjer se na obvoznico priključi privoz iz šmartinke. Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa) in direktno pred mene iz dovoza iz šmartinke na prehitevalni pas skoči ena mala kantica (ne vem več, Subaru Justy ali nekaj v tem rangu). SPloh mi ni bilo jasno, zakaj je un tip zapeljal direkt na prehitevalni pas, uglavnem manjkalo je za žabji las, da sem se mu izognil po desni, ker če bi ga zadel, bi izgledalo podobno kot biljard... Pomoje bi unga vrglo na drugo stran obvoznice... :roll: :roll: :lol:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So dec 10, 2005 6:33 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Nič novega. Men se je nekrat zgodilo nekaj podobnega na ljubljanski obvoznici. Jaz sem bil v nizkem mimoletu mimo BTCja, v smeri recimo iz Fužin proti tomačevskem rondoju, ravno tam , kjer se na obvoznico priključi privoz iz šmartinke. Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa) in direktno pred mene iz dovoza iz šmartinke na prehitevalni pas skoči ena mala kantica (ne vem več, Subaru Justy ali nekaj v tem rangu). SPloh mi ni bilo jasno, zakaj je un tip zapeljal direkt na prehitevalni pas, uglavnem manjkalo je za žabji las, da sem se mu izognil po desni, ker če bi ga zadel, bi izgledalo podobno kot biljard... Pomoje bi unga vrglo na drugo stran obvoznice... :roll: :roll: :lol:

In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So dec 10, 2005 6:54 pm

@Zoom: Iz tvojega posta lahko razberem le to, da si kot norc pridivjal po obvoznici in skoraj nabasal eno ničhudega slutečo voznico twingota, ki se je vključevala.

Le koliko je tam maksimalna dovoljena hitrost ... :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 10, 2005 6:56 pm

Imam izkušnjo primerljivega reševanja nesreče - za "nagrado" sm bil mesec dni ob vozniški izpit. Ampak moja nagrada je bilo rešeno življenje, za kar sm rade volje tudi leto dni brez vozniškega. Pa čeprav se na koncu počutiš b****, i**** ali kakorkoli se že poimenuješ.
Pamet" zakona je namreč sledeča - primer morebitnega verižnega trčenja in kdo bi bil krivec
Najprej dejstvo : voznik, ki se je omenjeni voznici umikal verjetno ravno ravno tako ni pogledal oz se prepričal ali je prehitevalni pas prazen, še manj verjetnosti je, da je svoj manever ustrezo nakazal s smerokazom, ampak je avtomatsko oz podzavestno zavil na levo (kot bi večina od nas).
V najslabšem primeru bi bil na prehitevalnem pasu nek trtji avto, ki bi ga dohiteval oz prehiteval in bi omenjen voznik pri tem trčil vanj. Po mojem prepirčanju bi krivdo, pripisali vozniku ("reševalcu nesreče"), ker se je nepravilno vključil na prehitevalni pas.
"Po črki zakona" bi moral omenjeni voznik voziti po svojem pasu, največ kar bi lahko stori je zaviranje, če pri tem trči s voznico TWINGA, ne bi bil po mojem prepričanju čisto nič kriv - pa čeprav, bi za posledico imelo v najslabšem primeru verižno trčenje - o posledicah katerega bolje, da niti ne razpravljamo.

Na kratko : po zakonu lahko iz lovca postaneš plen, pa čeprav hoče narediti zase in ostale udeležence najboljše.

LP

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So dec 10, 2005 6:59 pm

Drager je napisal/-a:In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?

Podobno se je meni zgodilo. Se vključujem na obvoznico, pogledam v špegu pa bočno. Avto na voznem pasu je bil 200 metrov za mano jaz pa 100 notr in grem na vozni pas. Nakar mimo mene prišviga tisti avto blenda piska (en star mercedes). Očitno je imel najmanj 150+ in to na voznem. Kriv bi bil pa najbrž jaz čeprav sem se prepričal, če je vse v redu. Po eni strani sem se počutil kriv ampak na njegovo hitrost sploh nisem bil pozoren saj sem šel čisto dovolj za vključitev. :roll:
Nič nimam proti, naj se pelje toliko ampak vsaj po prehitevalnem... Ker na tak način oviraš in ogrožaš ljudi, ki se poizkušajo vklučit na AC ali obvoznico. Sam ko vidim nekoga, ki se vključuje se mu lepo umaknem na prehitevalni pas pa ni problema pa magar če grem 130 ali pa 180...
Hitrost je res relativna. Včeraj se peljem proti Tomačevskem rondoju iz smeri Trzin. Šel sem kar nekaj čez omejitev in se tega tudi zavedal, gledal v špegu... In v 5ih sekundah, ko sem pogledal nazaj se mi na rit prlima Porš 911 4WS. 8) Prej ga sploh nisem opazil potem pa kar naenkrat za ritjo. Ker bedn občutek... :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a playa So dec 10, 2005 7:08 pm

Symon je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?

Podobno se je meni zgodilo. Se vključujem na obvoznico, pogledam v špegu pa bočno. Avto na voznem pasu je bil 200 metrov za mano jaz pa 100 notr in grem na vozni pas. Nakar mimo mene prišviga tisti avto blenda piska (en star mercedes). Očitno je imel najmanj 150+ in to na voznem. Kriv bi bil pa najbrž jaz čeprav sem se prepričal, če je vse v redu. Po eni strani sem se počutil kriv ampak na njegovo hitrost sploh nisem bil pozoren saj sem šel čisto dovolj za vključitev. :roll:
Nič nimam proti, naj se pelje toliko ampak vsaj po prehitevalnem... Ker na tak način oviraš in ogrožaš ljudi, ki se poizkušajo vklučit na AC ali obvoznico. Sam ko vidim nekoga, ki se vključuje se mu lepo umaknem na prehitevalni pas pa ni problema pa magar če grem 130 ali pa 180...
Hitrost je res relativna. Včeraj se peljem proti Tomačevskem rondoju iz smeri Trzin. Šel sem kar nekaj čez omejitev in se tega tudi zavedal, gledal v špegu... In v 5ih sekundah, ko sem pogledal nazaj se mi na rit prlima Porš 911 4WS. 8) Prej ga sploh nisem opazil potem pa kar naenkrat za ritjo. Ker bedn občutek... :roll:

ja, samo v Banditovem primeru je un iz dovoznega pasa zapeljal direktno na prehitevalnega
Calibra

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So dec 10, 2005 7:08 pm

Torej , ce vozim 200 po AC ,mi lahko po besedah nekaterih brihtnezev tu gor , vsak skoci na prihitevalni pas ,ne da bi se o tem dovolj dobro preprical ,ce je to dovolj varno.Ce pa vozim po omejitvah pa ne!!! :roll: :? Spet vem zakaj tolko nesrec! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm So dec 10, 2005 7:09 pm

milankregar je napisal/-a:@Zoom: Iz tvojega posta lahko razberem le to, da si kot norc pridivjal po obvoznici in skoraj nabasal eno ničhudega slutečo voznico twingota, ki se je vključevala.

Le koliko je tam maksimalna dovoljena hitrost ... :roll:

Če bi znal malo bolje brati, potem nebi izjavljal takšnih bedarij. Pač, praksa a.com.
Jaz nisem vozil po voznem pasu. Na LJ-Sever sem se VKLJUČEVAL na obvoznico, za menoj je prišla voznica twingota. Ko sem se vključil na vozni pas in pogledal v vzvratno ogledalo, sem videl to voznico twingota, ko je iz izvoza zelo sunkovito! zavila na vozni pas in se skoraj zaletela v voznika, ki je bil takrat vzporedno z njo. V tisti mikrosekundi sem bil prepričan, da bo počilo, a se je k sreči stvar srečno iztekla zaradi dobrih refleksov voznika za menoj.
Dragi gospod KREGAR :roll:, jaz zase vem, da sem vozil po omejitvah, kaj si pa vi mislite mi je pa popolnoma vseeno :lol:
PS
Prepričan sem, da je tudi voznik za menoj vozil po omejitvi, ker ne vem kašno divjanje (sploh po voznem pasu!) že zaradi zasedenosti obvoznice ni bilo možno.
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne So dec 10, 2005 7:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So dec 10, 2005 7:11 pm

nea razumem zakaj to tu objavlas. Verjetno bo res opazla to temo, ki bo tu na a.com prinesla samo kregarijo spet.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm So dec 10, 2005 7:17 pm

Bo imel folk vsaj kaj za počet. Naj se pa kregajo, če nimajo kaj boljšega za početi. Jaz se iz te teme umikam, razen če bo nekdo za spremembo napisal kaj pametnega. Tu pa to objavljam zato, da voznici sporočim, da je velika koklja, če bo SLUČAJNO to opazila.

Kaj pa veš, mogoče se bo pa javil voznik, kateremu je odvzela prednost in se je komaj izognil trčenju :wink:
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne So dec 10, 2005 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So dec 10, 2005 7:17 pm

Ja skoraj bo ona tole temo brala na A.com-u.
Za tak ulet na Ljubljansko obvoznico verjetno nima vse poštimano v glavi.

Naj tole nekdo zaklene, ker bo tole privedlo do splošne kregarije.

@Zzooommm -- vesel bodi da si spelu zadevo in nisi prbil kam v njo ali ona v tebe. Ko se to meni redno dogaja tega ne opisujem na netu ker itak nima smisla in lahko še enkrat pade a-com zarad količine dogodkov, ki se dnevno dogajajo na našem koncu.

LP
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So dec 10, 2005 7:27 pm

soso je napisal/-a:Torej , ce vozim 200 po AC ,mi lahko po besedah nekaterih brihtnezev tu gor , vsak skoci na prihitevalni pas ,ne da bi se o tem dovolj dobro preprical ,ce je to dovolj varno.Ce pa vozim po omejitvah pa ne!!! :roll: :? Spet vem zakaj tolko nesrec! LP

V bistu so resne posledice ravn v primerih, ko se na cesti srečate brihtneži, ki ga terate do konca kljub prometu (ne govort da to počnete ko ni avtomobilov na cesti, ker potem ne vem kako se vam lahko zgodijo primeri,da nekdo zapelje na levi pas če je pač prazna cesta... :roll: ) ter brihtneži, ki nimajo pojma o pomenu vzvratnih ogledal, smernikov ipd...žal ponavad nastrada nekdo tretji, ki takrat po predpisih pripelje... :?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So dec 10, 2005 7:31 pm

tema se ne bo zaklenila - le zakaj bi se?

Itak je stvar preprosta,kje pa piše da morate v vsaki temi ki je odprta nekaj komentirati,čeprav od vas pravzaprav ne zahteva komentarja! Lahko napišete,kaj se je vam kdaj podobnega pripetilo....če pa nimate česa za napisat,pa prosim ostanite tiho.

Torej kdor bo v tej (in ostalih) temah nakazoval oz. začel prepir,bo enostavno kaznovan po pravilniku!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So dec 10, 2005 7:31 pm

kr neki :roll: kok takih tem bi se lohk vsak dan odprlo. pač je slovenska kultura vožnje na takem nivoju kot je-big deal :? marsikje je še boljšsa in tud slabša brezveze odpirat take teme k ne boš nč spremenu. Mislš da bo tista voznica tole vidla hehehe, sj nima a.com 2mio članov k tole gledajo vsak dan :P

Vglavnem kr neki :?

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So dec 10, 2005 8:16 pm

no...sej smo že enkrat govoril o rdeči Alfi 156, pa o 4SENNI...
mislim, da je večina problemov res v LJ :P

zarad 4SENNE je moja bab zadnč skor moj avto skantala, ko se je tista ropotija prpelala za nama...
zarad alfe me je skor en drug skantu...

LJ pač

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So dec 10, 2005 8:21 pm

Drager je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a:Nič novega. Men se je nekrat zgodilo nekaj podobnega na ljubljanski obvoznici. Jaz sem bil v nizkem mimoletu mimo BTCja, v smeri recimo iz Fužin proti tomačevskem rondoju, ravno tam , kjer se na obvoznico priključi privoz iz šmartinke. Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa) in direktno pred mene iz dovoza iz šmartinke na prehitevalni pas skoči ena mala kantica (ne vem več, Subaru Justy ali nekaj v tem rangu). SPloh mi ni bilo jasno, zakaj je un tip zapeljal direkt na prehitevalni pas, uglavnem manjkalo je za žabji las, da sem se mu izognil po desni, ker če bi ga zadel, bi izgledalo podobno kot biljard... Pomoje bi unga vrglo na drugo stran obvoznice... :roll: :roll: :lol:

In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?

Zakaj ne??? saj pa oni bi mogo pogledat v ogledalo če je prehitevalni pas prosti

zastava
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a zastava So dec 10, 2005 8:25 pm

mogoče je bla pa mal kisla :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol:

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Napisal/-a elieforpp So dec 10, 2005 8:54 pm

misliš da voznica twinga to bere???
ne bi reko

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So dec 10, 2005 9:04 pm

sej ni važn, glavn da se boste kregal, zram pa še prezplodno nabijal poste, da se bo ta tema oddaljila od svojega orginalnega bistva za ene par svetlobnih let :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov