Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Umazano zadnje steklo

Napisal/-a BBoss Sr dec 14, 2005 1:20 pm

Ne vem če je bilo že kaj govora o tej težavi ampak v tem vlažnem vremenu in svinjskih cestah mi res najeda.

Namreč zadnja šipa se mi pri Golfu (hatchback) tako svinjsko maže, da porabim vso vodo za šipe v 500 kilometrih, če sploh želim uporabljati notranje vzvratno ogledalo.

Verjetno je rešitev v pravilno postavljenih spojlerjih. Golf V ima že serijski zgornji spojler nad zadnjo šipo in ne pomaga nič, ker zmeče večino svinjarije izpod dna avtomobila in jo zavrtinči nazaj na šipo.

A ima kdo izkušnje kako bi odpravil ta drek, a s spojlerjem tik pod šipo ali s kakšnimi podaljški na odbijaču oz. karkoli drugega samo, da ne bodo pripombe v stilu "zamenjaj avto" ;)

Isti problem vidim tudi pri drugih hatchih in pri karavanih/enoprostorcih med tem ko pa so limuzine v tem primeru res zakon saj svinjarije na zadnji šipi sploh ni.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr dec 14, 2005 1:48 pm

Ja, isto opažam pri ignisu, vse gre za strešni spojler in zmeče na zadnje steklo, ravno toliko spucam če se kdo zadej prpele, drugač pa ne rabm preveč :) potrp mal alpa vgrad večji tank za vitrex ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Sr dec 14, 2005 1:51 pm

Zavesice pomagajo. ;)

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 14, 2005 1:55 pm

zamenji avto ;) , ne, hecam se , mislim da se bos moral sprijaznit s tem pojavom, ker je tko pri vseh karavanih in hatcbackih ceprav je baje pri golfu to se posebaj izraženo. žal ne moreš pomagat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr dec 14, 2005 2:38 pm

Večkrat se ustavi na pumpi in ročno spucaj šipe. Vsi avti z majhnim naklonom stekla in kratkim previsom čez zadnjo os imajo te probleme. Zavesice pa res pomagajo - saj jih maš lahko samo pozimi gor.

Ali pa če voziš počasneje in se bo tudi šipa počasneje svinjala. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
none
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a none Sr dec 14, 2005 3:08 pm

Jaz mam enake problema na Mini Cooperju. Če se dalj časa vozim po umazani cesti moram na pumpi spucat zadnje luči in pa tablico, da me ljudje za mano sploh vidijo hehehe... Tako, kot so ti svetovali - edina rešitev so zavesice ;)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr dec 14, 2005 3:36 pm

Mam iste probleme kot ti, da je zadnja šipa res zelo umazana. Jaz je niti ne čistim ker bi res v hitrem času porabo tekočino za stekla. Pač doma umij šipo pa bo stvar rešena, drugače pa jaz ne vidim rešitve
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr dec 14, 2005 6:17 pm

tiste zavesce so grde k sam hudič...mam raj umazano šipo :)
Drgač nimam nč prot samaram al pa nivam, sam se mi zdi da edino na ta avta nekak pogojno pašejo :)
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Sr dec 14, 2005 8:19 pm

pomoje je najbl simpl verjanta da ta cajt pač na cesti enostavno pucaš na z vodo za šipe in pač dotankaš kadar je treba. verejtn bl finančno kulturno kokr pa gor neki monterat. al pa še najbl simpl, uzem cegu pa močno vrž u šajbo pa je vseh problemov konc :P
Supression!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 14, 2005 8:40 pm

najbolj ucinkovito je da das ven sipo. ;)

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr dec 14, 2005 8:51 pm

sam pomojm bi pa pomagal č bi dav spojler pod zadnjo šipo d ti zrak nižje zavrtinč in ti pol umazanije ne odzigne do vrha,sam bi mogu bit pomojm kr dost veilk spojler pa še prov oblikvan,sam tep je še luštn lohk saj med vožno uperš kadar ti sede men je pa pumpa za vodo crknla :?
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr dec 14, 2005 9:00 pm

Spidojc je napisal/-a:sam pomojm bi pa pomagal č bi dav spojler pod zadnjo šipo d ti zrak nižje zavrtinč in ti pol umazanije ne odzigne do vrha,sam bi mogu bit pomojm kr dost veilk spojler pa še prov oblikvan,sam tep je še luštn lohk saj med vožno uperš kadar ti sede men je pa pumpa za vodo crknla :?

ALU wing :D

joke, joke
Slika

Uporabniški avatar
Sajmon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Sajmon Po dec 19, 2005 6:49 pm

Mal pozno, a vseeno. Ne se smejat, ampak gretje zadnje šipe občutno pomaga pri zmanjšanju pacanja zadnje šipe. Preverjeno na večih avtomobilih. ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po dec 19, 2005 7:51 pm

Hvala za predloge, tudi za tista dva - cegu v šipo al pa šipo ven - me prav zanima kako bi zgledala zadajsedeča po ene 100km vožnji :lol:

Zavesice so zanimiva ideja samo kakor se mi zdi ni ves problem zgolj pri metanju svinjarije pod preostrim kotom navzgor (če bi bil samo to vzrok potem karavani z dolgim previsom zadaj sploh ne bi smeli imeti problemov) ampak predvsem zaradi zračnih tokov, ki se tako čudno zvrtinčijo nazaj proti šipi. Tako na to nesrečno šipo oz. na celo zadnjo stran prleti vse, tudi tisto izpod prednjih koles saj ko enkrat kolesa dvignejo svinjarijo jo zračni tok pod avtomobilom zagrabi in zavrtinči navzgor. Tudi zavesice na prednjih kolesih po moje ne bi veliko zalegle.

Tudi hitrost vožnje ne vpliva kaj dosti saj se ravno tako maže tud pri 60km/h. Pucanjem na bencinskih je brez pravega haska saj je zadnja šipa spet čisto zasvinjana že prej kot v dveh kilometrih.

Če ma kdo še kakšno idejo, kar na plano z njo. Aja, pa če je kdo poskusil z zavesicami in je opazil drastično razliko naj pove, če je res velika razlika.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 20, 2005 8:18 am

Pozdravljeni!

Se mi zdi da ne bo neke popolne rešitve..pač to se dogaja vsem HB, karavanom, kombijem..
Popolna rešitev (vsaj za moje pojme): limuzina + vključeno gretje zadnje šipe - med vožnjo bo zadnja šipa čista in suha tudi z zunanje strani, tudi če pada dež...do neke mere :D
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To dec 20, 2005 9:04 am

maniaxxx je napisal/-a:zamenji avto ;) , ne, hecam se , mislim da se bos moral sprijaznit s tem pojavom, ker je tko pri vseh karavanih in hatcbackih ceprav je baje pri golfu to se posebaj izraženo. žal ne moreš pomagat.

Tako je. To je tudi razlog da tej avti sploh imajo zadnji brisalec. Čeprav ga jaz na svoji limuzini tudi pogrešam na momente, pa vseeno, ko se led odtali oziroma voda odteče je šipa čista. Mam pa zato rit avta enako umazano kot vi cel zadnji del.
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w To dec 20, 2005 9:34 am

Pr Polotu sm mel učas zavesce gor, spredi in zadej, pa se je šipa svinjala samo pri hitrostih nad 100 km/h zaradi vrtinčenja, pol sm jih pa dol pobral, in zdej se mi svinja nad 10 km/h, pr 100 km/h pa še trikrat bl k prej. Kombinacija zavesic in spojlerja bi bla po moje najvec kar lahko nardis.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov