Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali ste zato, da se voznike, ki vozijo pijani, javno objavi?

DA
143
79%
NE
37
21%

Skupaj glasov : 180

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Javna objava vinjenih voznikov

Napisal/-a lublancan Po jan 02, 2006 3:22 pm

Pijani vozniki razkrinkani Sydney | 2.1.2006 | STA

V avstralski državi Queensland bodo javno objavljali imena pijanih voznikov, tako naj bi jih 'streznili'.

Po novem predlogu prometnega zakona, katerega cilj je zmanjšanje števila prometnih nesreč, bodo v avstralski državi Queensland javno v tisku objavljali imena pijanih voznikov. Kljub izobraževalnim kampanjam se nekateri vozniki po uživanju alkohola ne obotavljajo sesti za volan, je izjavil premier Queenslanda Peter Beattie."Moramo spremeniti kulturo, saj nekateri ljudje še vedno ne razmišljajo, ko sedejo za volan," je poudaril premier. Časopisi bodo objavljali imena voznikov, ki jih policija zaloti z več kot dovoljenih 0,5 promila alkohola v krvi, je dodal."To je dober način, da se spravi ljudi v zadrego, iz tega pa lahko sledi tudi sprememba obnašanja," je še dodal. Ceste v Queenslandu so med božičnimi prazniki terjale devet življenj, 31 oseb pa je umrlo v ostalih avstralskih državah. Najmanj ena prometna nesreča v Queenslandu se je zgodila zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

vir: http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/za ... 067153.php

ste za to, da se podobno kaznovanje uvede tudi v Sloveniji?
Kazen bi namreč prizadela tako bogate kot revne kršitelje...
podpis

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po jan 02, 2006 3:24 pm

Jst sm takoj za! :twisted:
The MAN

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po jan 02, 2006 3:26 pm

sem za :)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po jan 02, 2006 3:33 pm

itaq da sem za... si predstavljate en ful direktor, pa zapisano javno, da se vozi pijan? sramota da ni večje...
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 02, 2006 3:35 pm

men je pa to bedarija....sj kakšen norc se bo pa najdu da bo v časopisu al kjer koli bo to objavljeno,da bo šel čekirat vsa imena ter priimke. To zame sploh ni nobena kazen oz. či bi se postavil v vlogo pijanega voznika,bi mi bilo čisto vseeno za to.

Naj rajši še kazni povišajo....če se pa dobi kršitelja ko je npr. zarad alkohola bil kaznovan že ene parkrat se mu pa avtomatsko vzame izpit za neki časa,še bolje za zmer.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po jan 02, 2006 3:46 pm

jst sm se že peljal pijan....povem to javno...so what...hu kers, šou mast gou!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po jan 02, 2006 3:47 pm

šmeks je napisal/-a:men je pa to bedarija....sj kakšen norc se bo pa najdu da bo v časopisu al kjer koli bo to objavljeno,da bo šel čekirat vsa imena ter priimke. To zame sploh ni nobena kazen oz. či bi se postavil v vlogo pijanega voznika,bi mi bilo čisto vseeno za to.

Naj rajši še kazni povišajo....če se pa dobi kršitelja ko je npr. zarad alkohola bil kaznovan že ene parkrat se mu pa avtomatsko vzame izpit za neki časa,še bolje za zmer.

Malo narobe to razumeš. To bi bila samo dodatna kazen in nebi bla v časopisu, ampak nekje permanent zapisano (tudi na internetu). Tako bi potem lahko vsak vpisal neko ime in pogledal ali je že bil pijan in vozil.

Razumeš tuki ni bistvo da ne dobiš kazni....bistvo je da vsi vedo da si vozil pijan+denarna kazen (ali celo odvzem).

LP
The MAN

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 02, 2006 3:55 pm

itak da sem razumu,preberi še enkrat kjer sem napisu,da bi mi bilo vseeno če bi se pijan vozil in bilo to potem tudi objavljeno. Res pa je da sem pisal zraven o kazni,ampak to sem samo spotoma napisu.

Saj se je pred časom tudi Jelenčič neki pijan okol vozu pa ne vem kaj delu ene pi*** pa je blo po časopisih,TV itd. in a misliš da je bila to zanj zadrega...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po jan 02, 2006 4:01 pm

Glej dandanes je zaradi pritiskov glede pitja, kajenja zelo neugodno za nekoga če ga javno označijo za eno, pa še da je to prepovedano. Mogoče za nekega normalnega človeka ki ni neki posebnega nič ne pomeni, ampak v višjih službah kjer je večja odgovornost pa nevem kolk bodo toleriral take stvari. Nesmeš samo iz tvoje perspektive gledat, glej malo še iz drugih.

Sej pa ta stvar je tako, nebi nič več koštala državo, niti tebe. Če pa bi zaradi tega vsaj 1enega odvrnile od pitja in vožnje je bolje kot do zdej!

LP
The MAN

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po jan 02, 2006 4:06 pm

Šmeks ni blo tko. En primorc pa štajerc sta ga s ceste zrinala, pa veš ktera dva, ti povem. Cviček pa teran. Onmu je res čist vseen kva se govori isto bo pa v avstraliji. In kva pol če bo javno, sej zadnje čase je že itaq vse javn tko da bol javn kot je ne more bit. :P

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po jan 02, 2006 4:10 pm

lahko je velik bol javno vrjem :P
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jan 02, 2006 4:16 pm

Walker_P je napisal/-a:Šmeks ni blo tko. En primorc pa štajerc sta ga s ceste zrinala, pa veš ktera dva, ti povem. Cviček pa teran. Onmu je res čist vseen kva se govori isto bo pa v avstraliji. In kva pol če bo javno, sej zadnje čase je že itaq vse javn tko da bol javn kot je ne more bit. :P

Cvičk pa res ni štajerski. 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po jan 02, 2006 4:23 pm

Lol pa res :D :D :D
The MAN

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 02, 2006 4:28 pm

Moj glas gre ZA objavo vinjenih voznikov.

Samo močno dvomim, da bodo kako bi rekel recimo nepristranski oz pošteni ti podatki oz objave.
Da bodo na tej recimo ji tabeli, listi al kakor koli jo že imenuješ zapisana imena znanih politikov, direktorjev oz drugih pomembnejših osebe so samo pobožne želje navadnih smrtnikov.
Poznam primer, ko je policist ustavil vidno vinjenega, v javnosti dokaj znanega direktorja, mu posledično na podlagi alkotesta odvzel vozniško. Direktor mu je smeje odvrnil " Prinesel mi jo boš nazaj, in to še danes. "
In ko je prinesel njegovo vozniško do komandirja, se je ta začel dret nanj, ga nadrl kot bi storil največji prkeršek .... končalo pa se je s tem, da je ta policist omenjenemu direktorju res prinesel na dom in se mu po nalogu komandirja še opravičil.

LP

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po jan 02, 2006 4:34 pm

OK tega uradno ni! :P

Ja to je pa problem vez in poznanstev. To lahko tudi navaden smrtnik naredi, če pozna nadrejene. ;)
The MAN

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Po jan 02, 2006 4:41 pm

Meni je v bistvu vseeno.
Je pa zanimivo da ima vse več lokalnih pijančkov avtomobile. Od kje jim izpit, in kako da nikoli ne dobijo kazni. Pod gasom so pa itak nonstop.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jan 02, 2006 5:13 pm

100% za! Plus seveda močno poostrit kazni za vinjene voznike(vse kar je nad 1promil po starem merskem sistemu it v ekstremne kazni!) in za uporabnike mobitelov v prometu!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po jan 02, 2006 5:19 pm

sem za! pa kazni še dvignit
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po jan 02, 2006 5:20 pm

Zmago bo verjetno proti :P
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jan 02, 2006 5:27 pm

Jst sm pa odločno proti. Pol bi take voznike javno medijsko linčal. Če ste za, pol bodte tut za javno objavo vaših izpitnih rezultatov na faxu, oz. na internetu, po možnosti pa še kolikokrat ste šli izpit delat, rezultat kolokvijev itd. Ne bi blo čist lahko pr srcu a? :twisted: Skratka... bedarija... jst sm za uporabo inicialk.... :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov