Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Nisssan MICRA v 10 dnevni uporabi :D

Napisal/-a kdk Pe maj 09, 2003 10:07 pm

Da se malo pohvalim 8) . Moja hčerka ( 10 let ) je bila izbrana kot avtorica najbolj izvirne risbe Nissan Micre na predstavitvah po Sloveniji. Za nagrado je dobila v 10 dnevno uporabo Micro 1,2 80PS. Ker je premlada :wink: , da bi sama vozila sem se takoj žrtvoval :P kot njen šofer in sva danes šla v Lj po Micro. No pot v MB je bila zanimiva , saj nama je na trojanah razneslo gumo ( 5cm razpoka na boku gume ), rezervna pa je samo zasilna. , tako da ni imelo smisla nadaljevati in sem se hotel obrniti , da bi šel po novo gumo v Lj. Po razgovoru s kontaktno osebo v Nissan Adria so mi samo rekli naj počakam na Trojanah in mi bodo gumo dostavili. No po enem sladoledu in času , da sem preletel navodila za uporabo je tudi intervencija Nissana prispela in stvar je bila rešena. Nad prijaznostjo in uslužnostjo sem pozitivno presenečen.
Toliko za sedaj , po nekaj dneh uporabe pa vam podam amatersko poročilo :-P o testu avtomobila, ki mimogrede kar privlači poglede ostalih udeležencev v prometu :P

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe maj 09, 2003 10:20 pm

saj fultipla ups... multipla je tud na začetku

in zakaj?

ker folk redko vidi ko se peljeta sva avta en na vrh drugega!

matr je grda... bljak!
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So maj 10, 2003 1:37 am

Čestitam tvoji hčerkici !!

Tebi pa tudi ne bo hudega, če boš njen šofer, hehe :lol:

Dej povej, kak je bil feeling, ko je raz**kalo gumo, a kej potegne v stran??

A je bla zadnja al prednja guma??

A pol z zasilno rezervo nisi vozu??

Mene zanima kak je feeling, mam jaz tud zasilno (polo), sam še nisem nikol rabil :)

Foter ma na golfu III tud zaslino, pa je reku da se pozna v ovinkih.

Že nestrpno čakam poročilo !!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So maj 10, 2003 8:50 am

no čestitke hčerki...
(pokaži sliko da jo bo dal ice v galerijo) :wink: :wink:

sej micra je posvoje zanimiva samo oblikovno mi j eše vedno micra cabrio bolj všeč...
je pa (predvidevam) kar poskočna glede na to da ima 800(najbrž)kg...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So maj 10, 2003 10:07 am

Maky: u wish :P
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c So maj 10, 2003 11:36 am

cestitam.
kdk pokazi sliko ce lahko :wink:
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex So maj 10, 2003 12:31 pm

Ma Slika Cestitke hcerki in soferju :!:
Evo tale je za nadarjeno hcerko --> Slika

Drgac pa vsi ze nestrpno cakamo sliko Slika

LP in pa kar se da varno :vrum

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So maj 10, 2003 8:45 pm

RedBaron je napisal/-a:Čestitam tvoji hčerkici !!
1-Tebi pa tudi ne bo hudega, če boš njen šofer, hehe :lol:
2-Dej povej, kak je bil feeling, ko je raz**kalo gumo, a kej potegne v stran??
3-A je bla zadnja al prednja guma??
4-A pol z zasilno rezervo nisi vozu??
5-Mene zanima kak je feeling, mam jaz tud zasilno (polo), sam še nisem nikol rabil :)
Foter ma na golfu III tud zaslino, pa je reku da se pozna v ovinkih.
Že nestrpno čakam poročilo !!

1- Strašno trpim :P
2- Na srečo smo vozili v koloni dol s Trojan ca 60km/h , tako da je dejansko samo začelo pošteno razbijat.
3-Zadnja
4-Če bi bil moj avto bi poiskal vulkanizerja in novo gumo , tako pa se do Maribora ni imelo smisla vozit z max 80km/h. Saj sem hotel obrnit pa nazaj do Lj pa so mi na Nissan-Adrii rekli naj počakam in pripeljali novo kolo.
5- Glede na to da je guma 105/70 in je 2,5cm nižja od originalne sem že tistih nekaj ovinkov čutil razliko ( poleg nezaupanja , ker izgleda kot za šajtrgo ( samokolnico ) :P
6-Se bom potrudil nekje naslednji vikend ( ko se bliža konec uporabe :D )

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So maj 10, 2003 8:50 pm

Glede slik pa je malo več dela . Nimam digitalca pa tudi skenerja ne ( sram me bodi ) tako da malo traja , razvijanje filma, pa službeni skener si domov nesem .... ( moram najprej cel film postrelat pa bo ). Ja na sliki je Hčerka z Micro ( Pa prosim prečitajte si kolko je hčerka stara , ker ste navalili na slike kot mutavi na telefon :P )

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So maj 10, 2003 8:57 pm

maky je napisal/-a:no čestitke hčerki...
(pokaži sliko da jo bo dal ice v galerijo) :wink: :wink:
sej micra je posvoje zanimiva samo oblikovno mi j eše vedno micra cabrio bolj všeč...
je pa (predvidevam) kar poskočna glede na to da ima 800(najbrž)kg...

Po obliki je res samosvoja ( pa saj je zdaj večina novih avtomobilov nekaj posebnega )
ampak za vozit je presenetljivo v redu. Malo se je treba navadit občutka progresivnega servo volana ( pa nič hujšega ) . Seveda je manjša od Focusa, tako da je tu zraven tudi nekaj občutka utesnjenost , ki pa hitro izgine.Za 1,2 motor v redu potegne (13,9s 0-100km/h , teža 980 kg ) Trenutna povprečna poraba ( nekaj mestne vožnje po Lj in MB in pa pot med njima ) 6,6l/100km ob stalno vklopljeni klimi.
OK več pa v poročilu :D

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po maj 12, 2003 1:50 pm

za 6,6l, si jo pa kr šparu? :wink:
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr maj 21, 2003 7:30 pm

Micro smo v brezhibnem stanju :D vrnili Nissanu. In kaj lahko rečem o samem avtomobilu.
Odličen za mesto v vseh pogledih . Majhen, okreten , lahko je uganiti zunanje mere , lepo vodljiv in varčen ( mestna vožnja 7,5l/100km ob vedno vklopljeni klimi – potovalni računalnik ) glede na to da ima 80 KM . Ker je Micra Visia plus tudi zelo dobro popremljena ( ABS , 2x airbag , elektro paket , klimatska naprava ,potovalni računalnik, radio s CD predvajalnikom, progresivni servo volan nastavljiv po višini, inastavljivi interval brisalcev , opozorilo za pripenjanje varnostnega pasa, zvočno opozorilo minimalnega nivoja goriva ….) ni bilo težav zaradi parkiranja na tesnem ali vročine. O sami obliki ne bom podajal mnenja , ker je to pač stvar okusa in s tem vsakega posameznika.
Na začetku se je treba navaditi servo volana . Ko avto stoji na mestu ali se le počasi premika sem imel občutek , kot da ga vrtim v prazno ( nobenega upora ) , z naraščanjem hitrosti se tudi upor povečuje. Volanski obroč je primerno velik z za moj okus preširokimi prečkami, ima pa integrirane kontrole za radio in potovalni računalnik. Instrumenti ( merilnik hitrosti in obratov motorja ) so manjše izvedbe ( primerno avtomobilu ) ampak lepo vidni.
Sam motor je 4 valjni 1240 kubični 16V z 59kW ( 80 KM )/ 5600 o/min in se rad zavrti v višje obrate ( rdeče polje pri 6500o/min), kar pa niti ni potrebno , ker je kar prožen oziroma so prestavna razmerja preračunana bolj za mesto ( kratki 1 in 2 prestava ). Poraba v čisti mestni vožnji znaša 7,5 L/100km – po potovalnem računalniku.
Avtoceste pa Micra ne mara. Glede na to da ima končno hitrost 167km/h – tovarniški podatki
Se najbolje počuti pri hitrosti 120-največ 130 km/h . Za več bi ga bilo treba kar priganjati. Zraven tega je zelo občutljiv na sunke vetra in hrup vetra okoli avtomobila je večiji kot pa pri Berlingotu ( kar me je precej presenetilo ). Poraba LJ –MB 6,6l /100km .
Kabina – voznik in sovoznik imata veliko prostora ( avto je znotraj precej večiji kot pa bi mu to presodil od zunaj ) , predali in mesta za odlaganje drobnarij vseposod , kljukica za vrečko ob srednji konzoli :D , zelo velik predal pred sovoznikom . Zadaj je dovolj prostora za kolena ob pogoju , da je klop potisnjena čisto nazaj ( možnost premika 20cm ), edino visoki ljudje bodo imeli željo po višji strehi . Prtljažnik od 251L do 371L ( odvisno od položaja klopi ) , se pa lahko še poveča z podiranjem po 1/3 deljivih sedežev . Vsekakor ne moreš pričakovati prostorski čudežev , za prevoz nakupa pa je več kot dovolj.
Kritika : - pri menjavi kolesa je potrebnega ogromno časa zaradi izvedbe dvigalke ( uporablja se ključ za odvijanje kolesa , ki pa je predolg da bi ga skozi vrtel in ga je treba pretikati ).
Rezervno kolo prekriva malo debelejša lesonitka , ki me bolj spominja na karton - nestabilno.
V sovoznikovem senčniku ni ogledala , ampak saj je avto bolj namenjen nežnejšemu spolu , v vozniškem senčniku pa ogledalo je ;)
Znotraj je vse razen stropa plastika.
Še cena – Nissan Micra 1,2/80KM Visia PLUS 5 vrat – 2.452.000,00 SIT
Info http://www.nissan.si/index.asp
Upam da sem vam uspešno predstavil izkušnje 10 dnevnega druženja z Japansko bubo , kot je rekla žena :D

Nagrajenka in japanska buba :D
Slika
potovalni računalnik
Slika
voznikov delovni prostor
Slika
nevarna zadeva
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če maj 22, 2003 7:08 am

KDK: a si ti kdaj razmišljal da bi bil kak avto novinar? bravo za reportažo!
Slika

paper
Nov uporabnik

Napisal/-a paper Če maj 22, 2003 7:16 am

odlicno napisano

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Če maj 22, 2003 7:49 pm

Hvala. Je pa moj prvi poskus opisa avtomobila v celoti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov