Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sim
Novinec

Kraj: LJ

Nalepke: alarm ipd.?

Napisal/-a sim Pe jan 20, 2006 8:50 am

Vsakič znova si postavljam vprašanje kaj je boljše: na šipi imeti nalepko z napisom alarm, defend lock, mul-t-lock, vozilo je tehnično varovano(nadzorovano), pod video nadzorom, sledeno itd. ali je boljše vse tovrstne nalepke odstraniti (lepše je že slednje ampak ali je tudi varneje?)
Meni se zdi da vse tiste nalepke pa le niso brezvezne (če odražajo dejansko stanje :D ) Kaj pa menite vi?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jan 20, 2006 9:14 am

Hmm...sicer izkusenj nimam velik, vem pa, da dost ljudi pride do prodajalcev alarmom po samo nalepke in utripajoco lucko (da glumi, da imajo alarm)... Ce ne drugega, te stvari (vidne na oko) odvrnejo kake dzunkija od kakega vlamljanja, se le-ta raje loti avta, ki alarma pac nima, ce ti pa kdo reees zeli ukrast avto, ti ga pa bo, z alarmom ali brez. Po moje... :?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 20, 2006 9:16 am

Pozdravljen!

Nekje sem bral, da ni tako dobro imeti tiste nalepke gor, ker je lopov, še posebej kak profi, obveščen, kateri alarm je vgrajen.
Bi pa s to nalepko prestrašil predvsem tiste, ki so bolj prilični zmikavti..
Jaz bi vgradil avtoalarm, nalepko bi pa nalimal od drugega avtoalarma, po možnosti takega, ki deluje po drugačnem principu..Lopov bo mislil, da imam drugi alarm, naj**al se bo pa na prvega... :D
Človek brez problema, to strašna je stvar!

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim Pe jan 20, 2006 9:35 am

Za alarm se kar strinjam, da odžene predvsem priložnostne vlomilce in da nalepka od proizvajalca alarma ni najboljša. Bolj me vbisvtu zanimajo nalepke za drugačne oblike varovanja: GPS sledenje, defend lock, videonadzor, itd.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe jan 20, 2006 10:02 am

sim je napisal/-a:Za alarm se kar strinjam, da odžene predvsem priložnostne vlomilce in da nalepka od proizvajalca alarma ni najboljša. Bolj me vbisvtu zanimajo nalepke za drugačne oblike varovanja: GPS sledenje, defend lock, videonadzor, itd.

da bo točmno vedu da maš nekje gps skrit in ti bo ko bo odpelu auto razfuku pou auta
če mš gps sledenje, pol ne rabš nalepke, ker če tat ne ve da ma avto sledenje, lahk avto izslediš
če ve da ga ma ga bo poisku in odstranu
podpis

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Pe jan 20, 2006 10:03 am

[quote="sim"]Za alarm se kar strinjam, da odžene predvsem priložnostne vlomilce in da nalepka od proizvajalca alarma ni najboljša. Bolj me vbisvtu zanimajo nalepke za drugačne oblike varovanja: GPS sledenje, defend lock, videonadzor, itd.[/quote
kaj je fora video nadzor avto je pa recimo parkiran nekje ker ni možnost da bi res kdo snemal ali kaj podobnega :D]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jan 20, 2006 10:25 am

Ko ti bo prišo en zadet narkoman ti niti nalepka niti alarm nebo ta pomagala ker ti bo radio ftrgo vun pa makar zlomo pol armature.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Pe jan 20, 2006 10:53 am

Vseeno me zanima kje se da dobiti to utripajočo lučko? Eno sem gledal v Conradu samo se takoj vidi, da je "fake". Pa nalepko za alarm?

Hvala!

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Pe jan 20, 2006 11:00 am

Skoda, da se ne da tko nastimat, da bi avto bil pod visoko napetostjo in, ko bi se ga kdo dotaknil, bi ga samo fajn usekalo :P
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jan 20, 2006 11:13 am

Firediver je napisal/-a:Pozdravljen!

Nekje sem bral, da ni tako dobro imeti tiste nalepke gor, ker je lopov, še posebej kak profi, obveščen, kateri alarm je vgrajen.
Bi pa s to nalepko prestrašil predvsem tiste, ki so bolj prilični zmikavti..
Jaz bi vgradil avtoalarm, nalepko bi pa nalimal od drugega avtoalarma, po možnosti takega, ki deluje po drugačnem principu..Lopov bo mislil, da imam drugi alarm, naj**al se bo pa na prvega... :D

to sicer drzi, res pa je tudi, da so alarmi v okviru razlicnih firm drugacni...odvisno od serije, od tega kaj zna, letnika itd...profiji so pac profiji...proti nim nic ne zaleze...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 Pe jan 20, 2006 11:20 am

mojmu fotru ni niti nalepka niti alarm pomagu d mu niso sunl avtoradia za 1000 takratnih nemskih mark....

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Pe jan 20, 2006 11:22 am

jaz imam seat ibizo letnik 97-terenka hehe..in seveda mam vse te nalepke in nisem vedela da ima avto alarm niti je prešn lastnik vedel..ker je mislil da je to vse skp larifari...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 20, 2006 11:26 am

Mogoče je še najboljša rešitev proti kraji zavarovalnica, toda kaj narediti, če imaš avto vreden pod 50kSit?
Ko imam opravke po lj, pač snamem ploščico z avtoradia in poberem zbirko cd-jev..in to je vse.
Nekaj časa sem prakticiral odprt predal pred sovoznikom (notri ni itak nič vrednega), da ne bo slučajno zmikavta premamila "možna" vsebina..Sploh pa se mi zdi tudi tista ključavnica na predalu brezvezna..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Pe jan 20, 2006 11:29 am

sicer offtopic.
Ampak a ste gledal zadnjič tednik al kaj je blo k so kazal kako se vdre v lamborginija al pa v novga audija?

Pod lambota vržeš dimno bombo in se vsa vrata odklenejo, pr audiju pa po strehi udarš z macola pa se odklene. jst nism gledu, je kolega reku.

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 Pe jan 20, 2006 12:38 pm

tist je blo pr extra... vceri sm gledu ponovitev... pa ni glih cist povedal keri modeli avtomobilov majo to...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe jan 20, 2006 1:37 pm

Pa tisto kako razbiješ keramiko na svečki in pol sam en košček vržeš v šipo in se kar sesuje.To si pa res ne bi mislu da s takim majhnim koščkom keramike razbiješ šipo.
Za tistga ki ti res hoče vlomt pa res ni stvari ki bi mu to preprečla ne alarm,nalepka al ne vem kaj.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe jan 20, 2006 1:42 pm

Courage™ je napisal/-a:Ko ti bo prišo en zadet narkoman ti niti nalepka niti alarm nebo ta pomagala ker ti bo radio ftrgo vun pa makar zlomo pol armature.

podpis
:cry

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jan 20, 2006 1:57 pm

Nalepka odvrne kvečjemu priložnstnega tatu, ki se je slučajno opogumil (mulci, ki začenjajo v tem poslu). Profi bo pa itak dobil kar išče. Po mojem je najbolj zanesljiv gps. Če je avto nekaj vreden je gps dobra investicija. A se je kdo zanimal kaj za cene in kako to sploh zgleda. Ne da se mi googlat :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe jan 20, 2006 2:02 pm

Niva13 je napisal/-a:Skoda, da se ne da tko nastimat, da bi avto bil pod visoko napetostjo in, ko bi se ga kdo dotaknil, bi ga samo fajn usekalo :P

Samo pod kljuko napelješ žičko na katero priklopiš elektriko pa ne 12 V mora biti kaj večjega.

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Pe jan 20, 2006 2:41 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:
Niva13 je napisal/-a:Skoda, da se ne da tko nastimat, da bi avto bil pod visoko napetostjo in, ko bi se ga kdo dotaknil, bi ga samo fajn usekalo :P

Samo pod kljuko napelješ žičko na katero priklopiš elektriko pa ne 12 V mora biti kaj večjega.

kondenzator 2kW direkt ne kljuko :twisted:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov