A to da ma bencinca ni pomembno? Pa to da ma gor turbino bos tudi rekel da ne?danny je napisal/-a:Jaz na tvojem mestu bi izbral 5w40 olje. Ker imaš bencinarja znamka ni tako pomembna, zato daš lahko not od valvolina do castrola... tud aral je ok. Če se voziš normalno bi menjal olje 5w40 na 15kkm če pa več ali manj dirkaš pol pa kak km manj, če pa se voziš po ac zmerno pa kak km več.
A to da ma bencinca ni pomembno? Pa to da ma gor turbino bos tudi rekel da ne?
Ni vazno kaj mas VEDNO JE POMBENO KAJ VLIVAS NOTRI. Ne pase vsakemu motorju vse.
danny je napisal/-a:Po eni strani imaš prav. Ampak posebne zahteve (kot jaz vem) imaji npr. redki avtomobili.
danny je napisal/-a:V nekatere fiate ne smeš druzga not dat kot pa Selenio. Res je, da je najboljše olje tisto, katero priporoča proizvajalec.
danny je napisal/-a:Ampak standardi tudi nekako urejajo z oznakami. Čeprav vem, da Castrol TXT ali pa petrolov 5w40 nista nikakor enako kvalitetna. Saj je tud cena druga.
danny je napisal/-a:Tisti moj prvi stavek glede bencinarja sem pa takole mislil: Pri dizlih mamo sedaj tudi pumpe-düse (črpalka-šoba) motorje. Tam je pa pomembno kako olje gre not. Prav tako kot turbina pri tem bencinskem motorju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov