Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Half-Saint
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

statična elektrika

Napisal/-a Half-Saint Sr jan 25, 2006 2:19 pm

Imam problem.. in sicer vsakič ko izstopam iz avta me rukne elektrika. Stvar mi gre že pošteno na jetra! Ima kdo kakšen nasvet kako naj se temu izognem? Hvala.

LP
Bojan

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr jan 25, 2006 2:22 pm

A si opazil kake avtomobile, k se jim uzad vlece en gumijast trakec? No, to baje pomaga...Tko kt gumijasti podplati baje pomagajo...Ceprav sem jest osebno brezupen primer in te cist razumem...da ne omenim, ko komu stisnem roko... :roll:
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Sr jan 25, 2006 2:24 pm

Si že vidu en trakec črn k jih majo ponavad kšni avti pod repom vozila,s tem naj bi se dalo vso stvar rešit tko pravjo ;) drgač pa tut ene obeske prodajajo sam ne vem kje sm že vidu to k nej bi tut pomagal da se ga pa na kluče od avta :roll: :?: LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: statična elektrika

Napisal/-a no_name Sr jan 25, 2006 2:31 pm

Half-Saint je napisal/-a:Imam problem.. in sicer vsakič ko izstopam iz avta me rukne elektrika.

tut jst mam hude probleme s tem. dons bi me kmal ubilo ko sem stopu ven :lol:

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr jan 25, 2006 2:36 pm

mene tud ze par dni :? vceraj smo bli trije v avto pa je vsakega zrukal, ko smo vrata zapiral :lol: :lol: pridem v sluzbo, obesim bundo puf pa me se enkrat uzge.. naj si dam se na cevlje trakec? :lol: :lol:
v enih avtih je kaksen vijak v kljuki pa das prst gor ko odpiras, sam jaz tega nimam. Tako da vcasih zaprem vrata s komolcem ali pa z rokavico :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: statična elektrika

Napisal/-a nebivedu Sr jan 25, 2006 2:39 pm

no_name je napisal/-a:
Half-Saint je napisal/-a:Imam problem.. in sicer vsakič ko izstopam iz avta me rukne elektrika.

tut jst mam hude probleme s tem. dons bi me kmal ubilo ko sem stopu ven :lol:

Oblečte manj plastične obleke. Plastika drgne ob kak volnen pulover in se naelektri, avto pa ker ni dovolj izoliran potem ko primete za pleh povleče iskro od vas.

Mene sicer v mojem avtu nikoli ne ruka.
Old subarus never die, they just get faster!

Half-Saint
Nov uporabnik

Napisal/-a Half-Saint Sr jan 25, 2006 2:41 pm

nebivedu je napisal/-a:Oblečte manj plastične obleke. Plastika drgne ob kak volnen pulover in se naelektri, avto pa ker ni dovolj izoliran potem ko primete za pleh povleče iskro od vas.

Načeloma ne nosim plastičnih stvari in sintetičnih materialov. Rukne me pa itak vedno, ne glede na to, kaj mam oblečen.

Mene je danes 2x ruknilo skozi usnjeno rokavico in mi to že počas preseda. Podplati na čevljih, ki jih trenutno nosim so (naj bi bili) gumijasti. Bom probal še en trik... napišem popoldan, če bo ratalo.

LP
Zadnjič spremenil Half-Saint, dne Sr jan 25, 2006 2:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Sr jan 25, 2006 2:41 pm

ko izstopaš iz avta, se primi za železni del vrat se drži in nato stopi na tla
Zadnjič spremenil bsmuk31, dne Po jan 30, 2006 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr jan 25, 2006 2:47 pm

jest resujem tko, da primem za sipo...sej veste, subaru nima okvirjev... 8) :P

@nebivedu...tud sam bombaz ne pomaga...
@half-saint...ce rata, se priporocam... :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 25, 2006 2:58 pm

jorgeus je napisal/-a:jest resujem tko, da primem za sipo...sej veste, subaru nima okvirjev... 8) :P

@nebivedu...tud sam bombaz ne pomaga...
@half-saint...ce rata, se priporocam... :lol:

Prodajajo ene obeske in s tem se prvo dotakni pleha, pa te ne bo zrukalo.
Old subarus never die, they just get faster!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr jan 25, 2006 3:14 pm

Mene skos :? zapiram vrata tako da porinem šipo pač :lol:
ko odpiram ni teh problemov, samo ko izstopam ;)

Half-Saint
Nov uporabnik

Napisal/-a Half-Saint Sr jan 25, 2006 3:29 pm

jorgeus je napisal/-a:@half-saint...ce rata, se priporocam... :lol:

Poskusit sem mislil to, kar je minuto za mano napisal bsmuk31 :)

LP
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jan 25, 2006 3:54 pm

Poskuste s temle: ko odprete vrata, se držite kovinskega dela vrat, in šele nato se z nogo dotaknite tal.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr jan 25, 2006 4:07 pm

Mate je napisal/-a:Poskuste s temle: ko odprete vrata, se držite kovinskega dela vrat, in šele nato se z nogo dotaknite tal.

Sam vedno tko naredim-običajno deluje,ampak prejle me je pa vseeno svinjsko zrukalo kljub temu :?

Pa ne pomagajo(vsaj pr men ne) niti tisti trakci zadi, niti uni obeski...pa tud obleka nima veze, ker mene strese kadarkoli-sam zadnjih par dni je pa tak ozračje, da tole s štromom ni več normalno! Še mal pa se bo dal žarnico pržgat če jo bom v drugi roki držal! :P

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 25, 2006 4:22 pm

Golfy je napisal/-a:Mene skos :? zapiram vrata tako da porinem šipo pač :lol:

Kaj izmed vas nihče ne zaklepa. Samo porinete šipo pa je? :roll:
Tut jaz porinem šipo samo kaj ko približam ključ k ključavnici me pa rukne. :P Obeski baje res ne pomagajo, od cujn ni odvisno. Ozračje je trenutno pač tako.
Imel sem gumijast trakec gor (serijsko) pa je zdajle tak mraz, da je popolnoma negibljiv in ko grem čez ležeče policaje ali pa, če imam vsaj enega potnika (ali več) stvar tako nagravžno naglas drsa da sem znorel. Ropotalo in škripalo je za popeniti. Pa sem šel k mehaniku in mu jokal, da imam nekaj zjebane amortizerje al neki podobnega. Vse sva preiskala potem se je pa spomnil, če bi stvar zavezal gor da ne bi ružilo. In res ni. :roll: Jaz pa : :oops:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr jan 25, 2006 4:26 pm

jah, ce imas daljinsko zaklepanje, je sipa dovolj... :D

men je s tole elektriko uspel, ko sem se dotaknile tipkovnice, racunalnik zalaufat... 8)

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Sr jan 25, 2006 4:29 pm

bsmuk31 je napisal/-a:ko izstopaš iz avta, se primi za železni del vrat se drži in nato stopi na tla

Se strinjam. Preverjeno je to bolje, kot da te svasne. Bolje kot se primes, manj te pokne. Pri stromu je tako, da je treba kar nekaj kV, da se vidi iskra in ni prav nic prijetno. Priblizno tako je kot ce bi prijel elektricnega pastirja na pasniku :P !

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 25, 2006 5:24 pm

piblo je napisal/-a:Priblizno tako je kot ce bi prijel elektricnega pastirja na pasniku :P ! LP!

Hja spomnil si me na čase, ko smo imeli še koze. :P Neki heroj je šel khm... urinirat na električnega pastirja. :twisted:
Eh sicer pa ne pretiravat, da je isto, pastir velikoo bolj rukne saj imam izkušnje (aja pa nisem jaz un revež ki je šel scat na pastirja.). :lol: Konec koncev pa je koristno, da te naprimer zjutraj ko v avtu skoraj zaspiš, ko pa stopiš iz avta pa te malo zbrihta. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Sr jan 25, 2006 6:20 pm

Strese te zaradi naboja avtomobila, ki se naelektri med vožnjo zaradi trenja zraka ob površino avtomobila. Bolj je površina groba, večje bo trenje in s tem večji naboj.
Spoliraj si avto :)

Half-Saint
Nov uporabnik

Napisal/-a Half-Saint Sr jan 25, 2006 9:23 pm

No ja.. res ne bi škodovalo, če bi ga zapeljal v avto pralnico :D

LP
Bojan
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov