pele je napisal/-a:Zanimajo me vaše iskušnje z dizelaši? Na koliko prevoženih km imate servis in kakšni so stroški?Baje obstajajo avtomobili (dizel), da imajo servis vsakih 30 000km?Ali to drži?
Sedaj mi pa ni jasno prav nič več.Sam imam drugi avto Clio DCI in imam servis na vsakih 15 000km ali eno leto.Vsaj tako piše v knjižici in tudi serviser mi zmeraj tako reče.kljukec je napisal/-a:drži
clio ma na 30k vsaj moj 2002
moj ajcek ma na 20k
master pa mislm da ma na 45k km
stroški, kljub govotjrnju nekaterih niso višji- oz. ni velikih razlik, glede na bencince seveda
lp
Mojster Miha je napisal/-a:Obstajajo celo taki, ki imajo servis na 50.000 km - govorimo o osebnih avtomobilih. Pri tovornjakih, pa na 100.000 km.
Cena je odvisna predvsem od tega ali gre za pooblaščenega serviserja ali nepooblaščenega. Nepooblaščen je približno pol cenejši, pri tem pa velikokrat ravno tako al celo bolj kvaliteten.
Izkušnje z oljem - trenutno imam ELF (kakšen točno je se ne spomnim - če te zanima bom pogledal) v obeh avtomobilih GOLF 2 dizel in 4 TDI - pri "štirici" je ravnokar menjano tako, da tu ni izkušenj, prej z ARAL-om pa servis na 15.000 in ga ni čisto nič "pokuril". ELF, ki je trenutno v motorju, naj bi po zagotovilih zdržal prek 20.000 km.
Pri "dvojki" je ELF notri skoraj leto dni oz dobrih 10.000 km - je še vedno enaka količina kot ob menjavi (nič "pokuril") - bo pa po mojih predvidevanjih naredil še slabih 5.000 km.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:lublancan - poraba olja je odvisna tudi od motorja !!!
Obstajajo motorji od - do, če govorimo na splošno, če pa govorimo o enem tipu motorja je pa to spet odvisno od pogojev delovanja, voznika, samem stanju motorja in še česa.
Sicer pa prav na tem forumu, v sicer drugih temah, lahko bereš o porabi olja 2-3 dcl na 1000 km - po mojem tu ne gre pripisat krivdo slabemu mazanju ampak motorju oz zgoraj naštetim dejavnikom, ki vplivajo nanj.
Kvaliteta olja pa vsekakor ni zanemarljiva .... ampak o tem smo že govorili.
LP
Walker_P je napisal/-a:Po moje je tut odvisn naslednje. Npr. avto serijsko oz mašina narejena z 81kW/110KM(mašina recimo interval servisa 30000km), nato mal čipaš(govorim za dizle), dobiš vn 130KM ali več pa še vedn folk misli da bo servis na 30000vredu, no tle se začnejo za moje pojme kazat problemi. Se še kdo strinja z mano?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov