Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

VW avtomobili ?

Napisal/-a pele Sr feb 08, 2006 5:10 pm

Imam kar nekaj kolegov in sodelavcev, ki vozijo volkswagne in skoraj vsi po vrsti hvalijo svoje jeklene konjičke.Imam občutek, da si lastniki VWjev mislijo, da je VW edini dober avto na svetu.Sam sem imel avto iz VW koncerna pa nisem bil preveč zadovoljen.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr feb 08, 2006 5:12 pm

In ti si hotel povedat kaj? Naredit eno veliko kreganje... :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr feb 08, 2006 5:14 pm

Slide je napisal/-a:In ti si hotel povedat kaj? Naredit eno veliko kreganje... :?
Nočem prepirov!

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr feb 08, 2006 5:25 pm

Evo kako je z WV.

Drži se jih še vedno dober glas.... Ker ne bodo naredil več takega avtomobila kot so golfa serijo II. Tud enka ni bila svoh. Pa diesel motorji so tud bili zakon.
Ne recem, da v tistih casih niso bili drugi avti tudi dobri (MB, BMW, .......)

Ampak zaradi tete ekonomije pa avtomobilski koncerni šparajo, ter pritiskajo na dobavitelje z nizkimi cenami, tako pride do slabše kvalitete. MB se je že odločil, da bo prevzel nazaj proizvodnjo sestavnih delov.... Vendar to ne gre čez noč....

Danes pri celem kupu elektronike in sestavnih delov, moraš imeti malo sreče, da boš kupil nov avto, ter ga vozil 200k brez izrednih stroškov. Seveda, če bodo servisi opravljeni redno....

Kaj je dobro in kaj slabo je dandanes bolj odvisno od sreče....

Lahko se pa tudi skregamo, katera znamka je boljša....
LP

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr feb 08, 2006 5:30 pm

pa nej mislijo kar hočejo, sej se ve večinoma kakšen tip ljudi kupuje VW in takih ne boš prepričal za nič na svetu da je njihovo mišljenje zmotno.

sej ne da bili VW slabi, najboljši pa sigurno niso, so pač avtomobili namenjeni širokemu spektru kupcev (kljub svoje vedno večji neljudskosti je VW še vedno ljudski avto) in svoje poslanstvo dobro opravljajo. seveda so pa tudi razlike med različnimi modeli in tisti ki trdi, da je važno da je VW pa bo dober se pošteno moti!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr feb 08, 2006 5:37 pm

glej 20 let nazaj si lahk u yugoslaviji kupu
fičota, bouhco, yugota, stoenko, pa golfa

in od vseh teh je biu najbolši golf
ostali so bli pa narjeni po licenci od fiata
rezultat? ker so se yugoti kvarl je fiat zanič

in tisti ljudje k so takrat kupl golfa še zdej misljo da je to bog i batina, čeprou se je fiat doooost pobolšu + kupjo lahk še 100 drugih dobrih znamk, ampak oni majo še zmeram svoje prepričanje

in ker so pač tko zaverovani u svojo znamko prikrijejo napake na njihovih avtomobilih, tisti k pa kupjo recimo fiata, pa ob vsaki minimalni stvarci začnejo čez njega pluvat
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: VW avtomobili ?

Napisal/-a sonček Sr feb 08, 2006 5:38 pm

pele je napisal/-a:Imam kar nekaj kolegov in sodelavcev, ki vozijo volkswagne in skoraj vsi po vrsti hvalijo svoje jeklene konjičke.Imam občutek, da si lastniki VWjev mislijo, da je VW edini dober avto na svetu.Sam sem imel avto iz VW koncerna pa nisem bil preveč zadovoljen.

volkswagen je čist vredu Evropski avto, sam se lastim golf 2 dizel in mora povedat da je odličen za moje potrebe je vredu čeprav jih ima 300.000 km in porabi 5l,vzdrževanje je najcenejše ter reg.
Čeprav eni hvalijo Japonce jest jim nebi zaupal seveda so s tehnologijo vsaj 15 let pred nami, a kaj ko je treba kaj popravt je potrebno seči kar globoko oz. če se sploh kej kvarjo bl mal a vseno je včasih treba narest servis ki pa ni poce ne da bi šele kaj crknilo, doma imamo 3 golfe dvojke dizla, in delajo brez problemov ne crkne kar tako v tri krasne oz. so neuničljivi (včasih se znajdejo tudi kakšne izjeme ko se jim odtrga odmično to je enmu v bližini naredilo to pa zaradi ker je bil skoz na max.glede obratov..),seveda imam doma tudi novega star je 6 let in jih ima 40.000 km ta bo moj če par let,ker prek oglasnika je avte kupovat problematično.............lp

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi Sr feb 08, 2006 5:39 pm

Jeremy Clarkson (Top Gear) "If you want to buy a Golf don`t buy a Golf."" :D :D :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr feb 08, 2006 5:41 pm

topsi je napisal/-a:Jeremy Clarkson (Top Gear) "If you want to buy a Golf don`t buy a Golf."" :D :D :D

Golf danes slab.....pred 15 leti golf neuničljiv.

lp

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Sr feb 08, 2006 6:08 pm

pele je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:In ti si hotel povedat kaj? Naredit eno veliko kreganje... :?
Nočem prepirov!

zakaj pa potem odpiraš takšne idiotizne teme?
Dej zdej še odpri temo HONDA je najboljši avto.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr feb 08, 2006 6:14 pm

pele je napisal/-a:Imam kar nekaj kolegov in sodelavcev, ki vozijo volkswagne in skoraj vsi po vrsti hvalijo svoje jeklene konjičke.Imam občutek, da si lastniki VWjev mislijo, da je VW edini dober avto na svetu.Sam sem imel avto iz VW koncerna pa nisem bil preveč zadovoljen.

Povej kašno težavo si mel?
Pr nm smo mel golf 1,2 Zdj mamo pa tri seate (cordobo, ibizo, leona)
In vsi so delali oziroma še delajo brez napak.
Moja cordoba ma 170000 pa samo redni servisi.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr feb 08, 2006 6:26 pm

Media3 je napisal/-a:

Težave so bile z "elektriko".Kar naprej so se prižigale razne kotrolne lučke, zamenjali so mi razne senzorje (pri motorju, volanu, katalizatorju, alarmu..), elektro -servo se je vklapljal kar sam.Vse to ni bilo poceni, res pa je da na cesti nisem nikoli ostal.

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules Sr feb 08, 2006 6:35 pm

vsak avto se kvari tak kakor vw , opel , renault !
Sam uprašanje časa kdaj se pokvari , lahk dela tebi bp , k ga prodaš pa poj gun pomenja pol avta de bo delov !

Tak je !
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr feb 08, 2006 6:35 pm

pele je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:

Težave so bile z "elektriko".Kar naprej so se prižigale razne kotrolne lučke, zamenjali so mi razne senzorje (pri motorju, volanu, katalizatorju, alarmu..), elektro -servo se je vklapljal kar sam.Vse to ni bilo poceni, res pa je da na cesti nisem nikoli ostal.

A si prvi lastnik?

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules Sr feb 08, 2006 6:41 pm

za avto pred 15 leti sploh niso slišal za računalnik , s seboj si imel le kakšen izvijač kakšen kluč pa si vse popravil na cesti , servise si lahk sam delov ...

Zdej je vse več rač , sond , raznih senzorjev ...
Veliko jih je tudi zaradi varovanja okolje !
Za servis ga moreš peljati k enmu ker ne moreš niti filtra zamenjat ker nimaš pravega nastavka , ne moreš resetirat računalnika za intervale ....

Tak je blo včasih tak je zdej !

Pa ne rečite de se opel al renault ne kvari , pa oprostite oplovci pa renaultovci he he
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 08, 2006 6:57 pm

Kot ste sami ugotovil, je mel velik vpliv na to golf II. Tud lublancan je reku, da je biu to takrat v svojem razredu najbolji avto. In ce ga je nekdo takrat mel in je bil z njim zadovoljen, je verjetno pri nakupu novega najprej gledal za vw-ji. Ce ti je neki kul najbrs ne bos bezal stran od tega. Ne vem kaj je tok nelogičnega, da nekdo, ki ima enga vw-ja, da si pol kupi še drugega... Lahko tudi nekdo, ki je zadovolen s hondo, toyoto, karkol, ne bo sel h vw-ju, še posebi ce mu njegova znamka ustreza in cenovno in glede na vse kar ponuja...
lp

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr feb 08, 2006 7:02 pm

Media3 je napisal/-a:
pele je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:

A si prvi lastnik?
Bil sem prvi lastnik.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 08, 2006 7:04 pm

Tudi jst sem ljubitelj VW,ampak je pa tko. Vsak bo svoj avto hvalil dokler ga bo mel...razen kater renault-ovc bo cliota že prej skritiziru :) joke

Pač kolk je kakšen avto udoben,kvaliteten,všečen,pokvarljiv je čisto relativno.

recimo samo primer... Pojdi menjat sprednjo vilico pri Hyundai Accent-u recimo 96 letnik,ter pri VW golfu II letnik 88. Pač pri VW jo boš z lahkoto odvil,pri accentu se boš pa zezu da to ni res,ker vijak enostavno tolko zarjavi v puši,da ne dobiš narazen (če ne verjamete,vprašajte koga ki dela na hyundai servisu). Placa pa tud ni,da bi lahko fajn udaru. Torej vsaj iz tega vidika je videti,da VW naredi iz boljšga materiala ter bolj premišljeno,čeprav se tud v accentu čist ql pelješ.

No glede,na to,da sem v postu uporabil par znamk ter modelov avtomobilov,naj povem,da zaradi tega ne bom kritizirav ene ali druge znamke. Ampak pač,ni avtomobila da nebi bili problemi z njim. Pri nekaterih so večji,druglje manjši.kdaj imaš smolo itd.

Nauk te debate - ne bomo prišli do zaključka :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr feb 08, 2006 7:24 pm

pele je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:
pele je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:

A si prvi lastnik?
Bil sem prvi lastnik.

A ti niso priznal garancije?

Moje mnenje je tako, da je veliko odnisno od lastnika oziroma use.
Lahko pa maš pač nesrečo :evil:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr feb 08, 2006 7:26 pm

sonček je napisal/-a:
topsi je napisal/-a:Jeremy Clarkson (Top Gear) "If you want to buy a Golf don`t buy a Golf."" :D :D :D

Golf danes slab.....pred 15 leti golf neuničljiv.

lp

Golf danes ni slab, oz. obratno je DOBER, ampak PREDRAG :!: glede na to kar dobiš za tak dnar
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov