Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr feb 15, 2006 6:18 pm

Nimam ravno dragega avto tako, da sem si ga kupil skoraj v celoti sam ( ene 70% ) ostalo so pa starši primaknil..aja vzdrževati ga moram pa sam..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 15, 2006 6:21 pm

Moj avto je bil cenejši od kolesa. :lol: Res, da sem potem še nekaj na njega dal.
Itak je vse šlo iz mojega žepa.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
mitja_m2
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mitja_m2 Sr feb 15, 2006 6:22 pm

men zaenkrat še vse fotr financira ka hodm v šolo edin kdaj kej prmaknem za benz :D
I know you luv my style,f*** you i hate your style

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Sr feb 15, 2006 6:26 pm

mitja_m2 je napisal/-a:men zaenkrat še vse fotr financira ka hodm v šolo edin kdaj kej prmaknem za benz :D

Enako!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr feb 15, 2006 6:27 pm

Jst sem začel z nakupom novega avta v nižjem razredu in pol pač po nekak 4-5 letih menjam za ovega po sistemu staro--->novo in pač v tistih 5 letih mal šparam ane in do zdaj sem z znamke -KIA prlezu prek dveh Ibiz do Leona je pa dejstvo da mam že od 20 leta naprej redno zaposlitev :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr feb 15, 2006 6:29 pm

Hja, nekateri smo delali celo srednjo solo prek studentskega servisa, takrat ko pac ni bilo sole (jaz sem imel dvoizmenski pouk, ko sem bila sola dopoldne sem delal popoldne kak dan, ko je bila popoldne, sem delal pac dopoldne). Tako sem si prisluzil tako nek milijon za avto, ostalo sta dala starsa zraven (300k). Ce bi pa ves denar shranil za avto, bi se pa zdaj vozil z eno prav lepo mocno bemfo, ker sem v vseh 4h letih zasluzil cez 4 milijone, ampak je sla vecina za "sprotne stroske" ;) Tak da.. Odvisno kak job imas prek studenta.. Nekateri se znajdejo in obvladajo in imajo tudi po 2 jurja na uro, + se kaka stipendija, pa malenkost odrekanja drugim stvarem.. Pa si kmalu na 10 mio. Drug problem je, ce si redno zaposlen, zivis na svojem, ne pri starsih in imas druzino, takrat pac ne mores vec prav sparat ;)

Sedaj pa tudi se vedno delam kot student in pridno sluzim.. Mi znese lepo za vzdrzevanje avta za sproti, pa se kej malenkostnega zraven..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: od kod vam denar za avto?

Napisal/-a MacTron Sr feb 15, 2006 6:34 pm

kompletno vse sam... zato pa cenim stvar kot se sika (sem pa ze 8let zaposlen)
in tudi vzdrzevanje ni zanemarljivo...

kolikokrat se zivi? ;)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr feb 15, 2006 6:34 pm

Samotar je napisal/-a:Moj avto je bil cenejši od kolesa. :lol: Res, da sem potem še nekaj na njega dal.
Itak je vse šlo iz mojega žepa.

Enako... 8)
Obey me. You'll be happier.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr feb 15, 2006 6:46 pm

Z delom se dalec pride :) Sem pa imel od starsev financiranih priblizno 20% prvega in 10% drugega avtomobila, stroske pa krijem sam.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 15, 2006 6:48 pm

use za avto ze od 18leta dalje sam sluzim. :D

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr feb 15, 2006 6:53 pm

Morš biti dober kšefter :idea: pa prideš do dnarja malo tu malo tam in se nabere.Pri današnjem tempu življenja je treba bit iznajdljiv. VeeeeLikOOOOOOO voznega parka pri nas je ali leasing al pa krediti,zato se ti ni treba preveč obremenjevati s tem
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 15, 2006 7:21 pm

V teh zadevah je toliko različnih variant, kolikor je ljudi.

Nekateri so študenti, ki študirajo na resnih fakultetah in ob tem še služijo denar (vsaka čast), potem so študentje, ki študirajo na fakultetah, ki so bolj kot ne vrtec za odrasle (se nimajo nikamor za dat dopoldne, pa grejo študirat), potem so ljudje, ki imajo starše oz. stare starše z veliko denarja, potem so ljudje, ki so končali srednjo šolo in služijo denar od svojega 16-17 leta. Živi pri starših in ves denar vloži v avto. Teh variant je toliko, da jih ni mogoče naštet.

Poleg tega moraš vedet še nekaj. Avtomobili so bili včasih statusni simbol. Zdej ima vsak šofer kamiona lahko BMW serije 7, ker ga kupiš za nesramno majhen denar. Tisti BMW 330d je lahko lastnik pripeljal iz Nemčije zbitega, ima 200.000 prevoženih in ga je v svoji delavnici popravil za male pare. Lahko pa je človek priden in je sam zaslužil dovolj denarja za nov BMW.

Ni vse zlato kar se sveti. ;)
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr feb 15, 2006 7:30 pm

monster_d je napisal/-a:use za avto ze od 18leta dalje sam sluzim. :D

Same here, avto kupu sam, studentski servis je zakon, trenutno se vozim z R19, star pa 21 let. Starši niso dal tut tolarja... Pravjo d si morm luksuz sam placvat :evil: Aja, delam Fakulteto za strojnistvo, tko d sm na resnem faksu, denar sluzim vecinoma s kelnarjenjem, priloznostnim delom (selitve, skladisca...), in poletnim delom pri domaci firmi... ;)

What a pitty...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Sr feb 15, 2006 7:59 pm

fotr dau 2 mio
js dau 1 mio (šparal sem za avto od svojega 6-ega leta)

vzdržujem ga popolnoma sam (štipendija + delo prek študentskega servisa)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr feb 15, 2006 8:06 pm

Denar za avto sem zaslužil z delom. Da sem prišparal denar, sem moral paziti kako porabljam denar. Treba je načrtno varčevati, in ne zapravljati kar tako. Večkrat se je treba kateri stvari odpovedati. Kadim ne, za vikende ne hodim žurat, no ene parkrat grem, pa ne kupujem raznoraznih traparij ... Načeloma nikoli v limitu ali v kreditu, raje nimam kot pa da se zadolžim, no za kakšen mesec ali dva bi se že, več pa ne. Pa da ne bo pomote ... ne šparam sam, šparava oba z ženo skupaj, imava skupen denar, nič ni tvoje ali moje, je od obeh.
Ampak ni samo avto na tem svetu za katerega je treba delat ... je treba položnce plačat, bajto vzdržvat pa kej na nov narest, otroke žvet, pa še bi lahko našteval. Ampak da bi pa šparal pri hrani, ne to pa ne. Da bi šparov pri kruhu, ne, kupim kruh ki mi je všeč, pa čeprov je 3x dražji kot cenena bela štruca.
Aja, na kšne drage počitnice ne hodimo, se znajdemo in pridemo skoz poceni, pa se mamo glih tko fajn, mogoče še bolje, samo na pravi kraj je treba iti.

Kakšno je vprašanje od kod denar ? lahko je provokativno, lahko pa je čisto nedolžno in nasveta željno vprašanje. Tudi sam se včasih vprašam, od kod denar za tak stroj, od kod denar za tako bajto, ... no ja, eni imajo srečo in so podedovali ali pa so jim dali ta stari, eni pridno in pošteno delajo, mogoče imajo celo dobro službo, šparajo, .... vse sorte je.
Eni imajo pa hod stroj, drugače pa so reveži, sploh pa v glavo, sam da je pleh.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr feb 15, 2006 8:14 pm

reber je napisal/-a:Denar za avto sem zaslužil z delom. Da sem prišparal denar, sem moral paziti kako porabljam denar. Treba je načrtno varčevati, in ne zapravljati kar tako. Večkrat se je treba kateri stvari odpovedati. Kadim ne, za vikende ne hodim žurat, no ene parkrat grem, pa ne kupujem raznoraznih traparij ... Načeloma nikoli v limitu ali v kreditu, raje nimam kot pa da se zadolžim, no za kakšen mesec ali dva bi se že, več pa ne. Pa da ne bo pomote ... ne šparam sam, šparava oba z ženo skupaj, imava skupen denar, nič ni tvoje ali moje, je od obeh.
Ampak ni samo avto na tem svetu za katerega je treba delat ... je treba položnce plačat, bajto vzdržvat pa kej na nov narest, otroke žvet, pa še bi lahko našteval. Ampak da bi pa šparal pri hrani, ne to pa ne. Da bi šparov pri kruhu, ne, kupim kruh ki mi je všeč, pa čeprov je 3x dražji kot cenena bela štruca.
Aja, na kšne drage počitnice ne hodimo, se znajdemo in pridemo skoz poceni, pa se mamo glih tko fajn, mogoče še bolje, samo na pravi kraj je treba iti.

Kakšno je vprašanje od kod denar ? lahko je provokativno, lahko pa je čisto nedolžno in nasveta željno vprašanje. Tudi sam se včasih vprašam, od kod denar za tak stroj, od kod denar za tako bajto, ... no ja, eni imajo srečo in so podedovali ali pa so jim dali ta stari, eni pridno in pošteno delajo, mogoče imajo celo dobro službo, šparajo, .... vse sorte je.
Eni imajo pa hod stroj, drugače pa so reveži, sploh pa v glavo, sam da je pleh.

Podpis pod tole.... Jst sm tut sam prišel do dnarja za avto... sam si plačujem izredn faks, jest je tut treba, oblečt se je tut treba, pa kako položnco plačat, kurilno olje je tut treba met za čez zimo... tako da je avto v bistvu čist stvar iz točke a v b. Čist drgač pa sem mislu pred leti k sem sanjal o neki šminkariji na avtu... upam, da me je zdej pamet srečala :roll:
Zadnjič spremenil pugi405, dne Sr feb 15, 2006 8:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr feb 15, 2006 8:15 pm

Eni smo pač pri 24-ih privatniki a ne :P
Mal heca
Najbolj smešni so mi uni k jim fotr kup avto za par milijonov pol pa sinko glumi žeščega mafijaša zuni. A v življenju ni tolarja zaslužu :evil:

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Sr feb 15, 2006 8:40 pm

sam je pa fora, da 99% folka misli da je avto statusni simbol.
bohnedaj da je fotr privatnik pa kupi sinčku jugeca :lol:
jst osebno se smejem takim ki na ven kažejo, kot si omenu bmw-ja ....pa ne vem kere avte še k so jim ga starši kupili pa nimajo v glavi pošlihtan al pa v baraki živiji. da se ne bo kod smejal - poznam par takih primerov.

kdor pa zmore pa svaka mu čast nism nč reku ;)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr feb 15, 2006 8:40 pm

Avta še nimam bo pa čez par mescov.
Zdej verjetno mi ga bodo starši financirali. Sem htel že sam služit keš pa to pa je mama rekla da mi je 1. prioriteta šola in naj to misel opustim. Štipendije tud nimam nobene tako da so mi edini dohodki ko pomagam doma in okol malo, pa še to odnesejo večinoma vikendi.
Je pa res da mi prvi avto ne bo nov BMW ampak avto tam do 300-400 tisoč.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Sr feb 15, 2006 8:54 pm

No moj avto sta tudi starša financirala ker kot je že zgoraj napisano sta mi isto rekla da je 1 prioriteta šola (delam strojni fax) in res ne bi imel še čas za delo če bi hotel uspešno delat fax.
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov