Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Kazni za prometne prekrške v tujini.

Napisal/-a Virage So maj 17, 2003 4:02 pm

Zanima me, če kdo ve kakšne so kazni za prehitro vožnjo v tujini (predvsem na Hrvaškem). Okrog prvega maja sem bil namreč na Hrvaškem in pri Poreču me je ustavil policaj zaradi prehitre vožnje. Na delu ceste z omejitvijo 60 km/h sem peljal 85 km/h (odčitano z radarja). Kazen ze prekoračitev je bila 100 kun (približno 3000 tolarjev). Ker se večkrat vozim po Hrvaškem in tujini sem slišal, da so kazni še višje kot pri nas, zato sem se začudil ob tako majhni kazni. Seveda policaju nisem rekel nič in plačal tistih 100 kun.

Ali sem s temi 100 kunami sploh plačal kazen, ali je šlo to policaju v žep? Izročil mi je sicer zelen listek, kjer je bila napisana moja tablica, kraj meritve in prekoračena hitrost, na koncu pa še kazen. Mislim, da kakšega žiga ni bilo.

Razlog za dvom je ta, da sem lani jeseni v Ljubljani na koncu Celovške za prekoračitev hitrosti 19 km/h plačal 15 000 tolarjev (približno 500 kun). Kako je možno, da sem za manjšo prekoračitev v Sloveniji plačal 5x več kot na Hrvaškem? Ima kdo kakšne podobne izkušnje?
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. So maj 17, 2003 5:57 pm

Ne, ne... na Hrvaškem so nižje kazni. Sicer ne vem če je tko po zakonu, sam ponavad se da vse zment in na konc zmer pristaneš na 100 kun kazni. :D
Mene so že 3x ustavl :evil:
1. zarad luči - 100kun
2. speeding - namesto 60 sem peljal 101 - spet 100 kun, čeprav je najpej hotu met 200 kun
3. prehitevanja v klanec čez polno črto, čeprav je blo čist dobr pregleden - model je gledal z daljnogledom!! - 0 kun, ker mu je zmanjkal listkov za 100 kun :wink: najprej je pa hotu met 600 kun pa še prepoved vožnje po Hrvaški za ne vem kolk mesecev.

Upam, da bom mel letos kej več sreče s policaji :wink:
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So maj 17, 2003 6:01 pm

To je pa prov čudn, jaz še nikol nisem dobil štrafnge na hrvaškem, pa tudi pri nas še nisem fasal drugega kot ene parkrat po 5000sit zaradi varnostnega pasu, ki jih seveda nisem nikoli plačal.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So maj 17, 2003 7:50 pm

kolko so pa omejitve po hrvaški? mislim it na morje dol, pa še razen kombija (več ko 100 ne gre) še nisem fural po hrvaški

avtocesta/hitra cesta/regionalna/naselje ????
Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power So maj 17, 2003 10:39 pm

Omejitve na hrvaškem:
Avtocesta: 130 km/h
Hitra cesta: 100 km/h
Regionalna cesta: 80 km/h
Naselje: 50 km/h

Ajde

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So maj 17, 2003 10:44 pm

RegY je napisal/-a:kolko so pa omejitve po hrvaški? mislim it na morje dol, pa še razen kombija (več ko 100 ne gre) še nisem fural po hrvaški

avtocesta/hitra cesta/regionalna/naselje ????

Ti je že need power povedal, drugače si pa ob prehodu meje poglej tablo z omejitvami ;)

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Ne maj 18, 2003 9:18 am

Kaj a nima noben več izkušenj s Hrvaškimi policaji? Men se zdi, da jih je tam poleti ko dreka in solate... za vsakim ovinkom en stoji.
Dejte mal napisat vaše izkušnje, če ste se kej pogajal za "ceno" in podobno...
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

goldi
Novinec

Kraj: Kropa

Napisal/-a goldi Ne maj 18, 2003 11:22 am

m.P. je napisal/-a:Kaj a nima noben več izkušenj s Hrvaškimi policaji? Men se zdi, da jih je tam poleti ko dreka in solate... za vsakim ovinkom en stoji.
Dejte mal napisat vaše izkušnje, če ste se kej pogajal za "ceno" in podobno...

S policaji se da vse lepo zment.Meje ustavil na avtocesti pri 160km/h,me je najprej hotel dat k sodniku za prekrške(ura je bila 00:09),pa sva se zmenla na koncu za 200 kun.So pa vozili audija A4,srebrne barve(kamera lepo vse posname) :evil:

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Ne maj 18, 2003 11:25 am

Vse se ,da z denarjem zmenit!!!
100% 8)

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Ne maj 18, 2003 11:58 am

Glede policajev na hrvaškem, imam jaz naslednje izkušnje. Dokler se voziš po 'celini', jih je kot solate, na vsakem koncu stojijo. Čisto druga pesem pa so otoki. Zadnje tri leta odkar sam hodim na morje, sem srečal samo enega policaja, pa še ta se je samo sprehajal po mestu. Radarske kontrole na otokih še nisem opazil. Tako da po celini se je bolj pametno po pameti vozit, na otokih pa si lahko daste duška :)
Praktičnih izkušenj z hrvaškimi policaji pa še na srečo nisem imel.

Ajde

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne maj 18, 2003 12:32 pm

Need_Power je napisal/-a:Glede policajev na hrvaškem - Radarske kontrole na otokih še nisem opazil. Tako da po celini se je bolj pametno po pameti vozit, na otokih pa si lahko daste duška :)
Praktičnih izkušenj z hrvaškimi policaji pa še na srečo nisem imel.
Ajde

Tut jz ne (trk trk..) ko smo sli lani s kolegi v dalmacijo (cez gorski kotar, ne po jadranski) sm se pustu enmu z Vitojem se mal pred plitvickimi prehitet in pol smo picil lepo za njim tko na izi sej po regionalki je res slo le tm okr 120 sam je pa tip skoz naselja picil 100tko mi pa valda za njim :lol: (resda sred noci pa vseen, ena radarska je bla, sam velik prej)Slika Sam je blo pol dol k se zavije desno za Zadar vsega konc k je tip zavil ke... (sm se mal potrobu-dab se mogoc premislu on pa nc :wink: ..)

Sam mi pa ni jasn a pri radarju nasanka sam prvi v koloni (mislim na splosno, pr nas, sej na hrv. je verjetn isto) :?: :?: Ker baje naj bi blo tko sam sm ze kr neki folka slisal k so placal tut k so vozil v koloni...Slika :!: :?:

LP in pa kar se da varno :vrum

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne maj 18, 2003 12:41 pm

sicer moja izkušnja ni bila na hrvaškem, ampak na trojanah

kolona, vsi skupaj konstantno vozili 80km/h, sem bil 4. v koloni
pridemo na omejitev (ko so še gradili avtocesto) na omejitev 60km/h, pod mostom za avtocesto, za tem mostom pa ovinek in pregledno... kr vohal bi lahko, da je bil radar; lizika, začne vn vlečt... prvi, drugi, tretji, sem že začel zavirat pa že mel roko na žmigavcu, da bom zavil k njim, tipo pospravi liziko in gre kasirat prve tri... jaz pa samo po gasu pa lepo pridno 60km/h dalje :D :D :D

no... sreča opoteča :D
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Ne maj 18, 2003 8:49 pm

Ne bi se ravn strinju da na otoku lohk divjas kolk ti pase. Mene so na Cresu (kraj Zaglav, ce slucajn kdo ve kej je to), uglavnem pocitnisko naselje, ze par let hodm tja, se nikol nobenga policaja tam vidu.
Jst spelem tam izpred ene stacune pa pohodm prvo do konca prestavm v drugo in evo ga pajaca z liziko, skoci iz enga odcepa. Kazn 200 kun zarad hrupnega speljevanja kao, pol mi je dal pa se pihat in na sreco nism napihu dost 8) ker ce bi napihu nad 0,5 bi mi baje izpit uzel pa me poslal na sud u Mali Lošinj!!??! To je to :D
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Gapo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Gapo Po maj 19, 2003 8:13 pm

Fantje to ni nič. Jest sm z fotrovo Alfo 166 3.0 v nemčiji vozu nekaj prek 200 km/h ker kao ni omejitve. Po nekaj metrih me pa dohit policaj v Audiju A6 in me ustav.
Reku sm mu kaj je narobe da itak ni omejitve, pa je reku da je bila zadaj tabla 130 km/h???
Pa mi je nasu kazni za skoraj 100 000 sit!!!
No saj bi plaču pa me model ni hotu spustit k je reku da morm kazn poravnat na kraju prekrška?????
Pol na koncu sm mogu poklicat starše da so mi dnar prnesl.
Fantje v Nemčiji raj vozte tko k vam table kažejo drgač boste padl v drek.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Po maj 19, 2003 9:43 pm

Ha HA mene vprašaj jaz sem že plačal 150 kun ker sem pred cestninsko postajo Zagreb ker sem 1m prevozil polno črto!!!! :D :D :D
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Po maj 19, 2003 10:20 pm

Gapo je napisal/-a:Fantje to ni nič. Jest sm z fotrovo Alfo 166 3.0 v nemčiji vozu nekaj prek 200 km/h ker kao ni omejitve. Po nekaj metrih me pa dohit policaj v Audiju A6 in me ustav.
Reku sm mu kaj je narobe da itak ni omejitve, pa je reku da je bila zadaj tabla 130 km/h???
Pa mi je nasu kazni za skoraj 100 000 sit!!!
No saj bi plaču pa me model ni hotu spustit k je reku da morm kazn poravnat na kraju prekrška?????
Pol na koncu sm mogu poklicat starše da so mi dnar prnesl.
Fantje v Nemčiji raj vozte tko k vam table kažejo drgač boste padl v drek.

WHAT A F**K... :?: :!: :?:
Pa si preveril, je bla res tabla :?:

LP in pa kar se da varno :vrum

Gapo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Gapo To maj 20, 2003 2:06 pm

Po pravic povedan je še vidu nism ker sm najbrž mal pretiravu s hitrostjo pa še polcaj me je ustavu po dobrih dveh kilometrih tko da se še v daljavo nisem mogel zazreti če je res tam.Mislm pa da je bla ker ko sem se vračal sem eno videl.
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov