Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Kupovanje avta v tujini?

Napisal/-a AIRbrush Ne maj 18, 2003 7:47 am

A se kdo kaj spozna na te zadeve? Kolk je treba dajatev in podobnih piz... plačat če grem v Nemčijo avto kupit?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po maj 19, 2003 7:58 pm

Zanima me koliko se cene (neto) razlikujejo med tistimi, ki jih najdemo na internetnih straneh nemških trgovcev in tista cena, ki jo potem z vsemi dajatvami plačamo pri nas ?

LP

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik To maj 20, 2003 9:11 am

SAFRANE - kako je pa, če bi rad kupil avto iz ZDA... Hmm... Če bi našel v ZDA avto
letnik 1992 (Itaq - Galant VR-4), ali je sploh možno takšen avto uvozit in homologirat
tukajle... Jst še vedno mislim ''nemogoče je mogoče''! :lol:
Kakšni so stroški s kontejnerjem, da ti ga naložijo na ladjo pa pripeljejo, carina,
davek, homologacija itd... Kolikšni stroški bi približno nanesli, če bi našel takšen avto
v vrednosti, recimo $5.000 USD (kar je cca 1 MIO sit)...
Mnenje :?: :idea:
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To maj 20, 2003 11:25 am

Konkretno me zanima BMW compact 318 ali pa 318d, zanima koliko morem od cene na netu odštet nemških dajatev pa kolko potem na to prištet naših.

LP

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki To maj 20, 2003 11:55 am

spet bo cela znanost iz tega :roll:
cena v nemčiji pri trgovcu =x
cena za izvoz =x - 16% od x (=Y)
uvozne dajatve Y + dmv (glede na vrednost vozila) +20 % DDV
upoštevaj še stroške špediterja, tablic, homologacije,carinjenja

davčna stopnje za dmv
Davčna osnova
Davčna stopnja
do 1,0 mio SIT
1%
nad 1,0 mio SIT do 1,4 mio SIT
1,4%
nad 1,4 mio SIT do 1,8 mio SIT
2,0%
nad 1,8 mio SIT do 2,4 mio SIT
3,5%
nad 2,4 mio SIT do 3,0 mio SIT
5,0%
nad 3,0 mio SIT do 4,0 mio SIT
7,0%
nad 4,0 mio SIT do 5,0 mio SIT
9,0%
nad 5,0 mio SIT do 6,0 mio SIT
11,0%
nad 6,0 mio SIT
13,0%

Vse skupaj te ponavadi pride nemška bruto cena +11-13%
če bmw stane 15.000 evrov za nemca, boš z odštetim mwst in vsemi pribitki zanj plačal z vsemi papirji in plačanimi prispevki približno 16.800 evrov
če v oglasu piše Mwst ausweisbar, pomeni da dobiš povrnjen Mwst. Če avto kupiš od fizične osebe, do vračila davka nisi upravičen

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To maj 20, 2003 1:10 pm

Mrki je napisal/-a:spet bo cela znanost iz tega :roll:

...hehehe...ja res je, skoraj je doktorska dezertacija nastala...hvala Mrki za kratko, jasno in uporabno informacijo...

Glede uvoza čez lužo pa vem samo tolko, da je problem z svetlobnimi telesi (beri luči), stekli in drugimi finesami. Je kolega uvažal iz Kanade! In moj nasvet poišči avto potem pa pusti, da se negdo drugi ukvarja z uvozom, z izkušnjami!
...ne smem kar želim...

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik To maj 20, 2003 3:12 pm

zoranwagen je napisal/-a:Glede uvoza čez lužo pa vem samo tolko, da je problem z svetlobnimi telesi (beri luči), stekli in drugimi finesami. Je kolega uvažal iz Kanade! In moj nasvet poišči avto potem pa pusti, da se negdo drugi ukvarja z uvozom, z izkušnjami!

Ma luči bi jst že dal gor taprave, pa karkol bi blo treba, sam da bi človek pršou do
tazga vagona k ga sanja že par let 8) ... Ja kdo pa se pri nas ukvarja z uvozom pa to...
O.K., res nisem še nič iskal po starih debatah... bom prečakiru...

Jao, jao, da mi je, da bi ga meu!!! Tole bi meu...
To je to, 2,8MB video: (Save target as)
http://www.boostaholic.net/videos/Gaylantgoestoeleventake02.wmv
Slika

joeblack
Nov uporabnik

Napisal/-a joeblack To maj 20, 2003 5:10 pm

Safran,

jaz nameravam jeseni kupit avto, in sicer berlingo multispace.Cena je 8.000 €.
Koliko me bi prišel avto z vsemi dajatvami in stroški.

JB

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To maj 20, 2003 8:49 pm

[quote="Galantfrik"]Ma luči bi jst že dal gor taprave, pa karkol bi blo treba, sam da bi človek pršou do
tazga vagona k ga sanja že par let 8) ... Ja kdo pa se pri nas ukvarja z uvozom pa to...
/quote]

Če neboš nič najdu mi pošlji PM, da ti zrihtam kontakte!
...ne smem kar želim...

Matej123
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej123 Sr maj 21, 2003 10:51 am

Alo!

Mene pa zanima, ce tud kej motorna kolesa uvazajo!
Na netu sm zasledu cene (v Španiji) npr. Honde CBR 600 okol 40% cenej kot so cene pri nas!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr maj 21, 2003 11:03 am

SAFRANE je napisal/-a:ja lej....kwa pa kšnga iz EU?
ker iz u.s.a. majo vsi ful na vn odbijače pa tiste lučke not ( k novoletna jelka ) :-)

Safrane, Mitsubishi Galant VR-4 je bil delan za japonski in avstralski trg, kjer imajo volan na desni strani - s takim nimam kej počet in jih tudi v EU ni.
Zaradi ogromne popularnosti na omenjenih trgih so se amerikančki zmenil za ''Limited edition'' proizvodnjo in tako so leta 1991 naredili 2000 Galantov VR-4, leta 1992 pa 1000. To je skupaj samo 3000 takih avtomobilov, ki imajo na levi strani volan. Edina varianta je še, če bi nekje našel motor od Galanta VR-4 pa ga dau v svojga (to bi blo še najbolj zakon - hehe :lol: ). Enkrat sem celo naletel na nek nizozemski web page, gre za neko firmo, ki uvaža JDM motorje. Takle motor stane cca 300 - 400k sit, pa vemo, da japonci v povprečju prevozijo 5.000km/leto, kar je izredno malo za naše razmere, hehe.

No tolko, izibra je zelo majhna, ampak j***bo mater, da bom neki zgruntu...
Slika

pero3000
Nov uporabnik

Kraj: maribor

zdravo

Napisal/-a pero3000 Pe maj 23, 2003 1:50 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Galantfrik je napisal/-a:
zoranwagen je napisal/-a:Glede uvoza čez lužo pa vem samo tolko, da je problem z svetlobnimi telesi (beri luči), stekli in drugimi finesami. Je kolega uvažal iz Kanade! In moj nasvet poišči avto potem pa pusti, da se negdo drugi ukvarja z uvozom, z izkušnjami!

Ma luči bi jst že dal gor taprave, pa karkol bi blo treba, sam da bi človek pršou do

Jao, jao, da mi je, da bi ga meu!!! Tole bi meu...
To je to, 2,8MB video: (Save target as)
http://www.boostaholic.net/videos/Gaylantgoestoeleventake02.wmv

ja lej....kwa pa kšnga iz EU?
ker iz u.s.a. majo vsi ful na vn odbijače pa tiste lučke not ( k novoletna jelka ) :-)

Safrane zanima me kje je najboljše iskat v tujini avtomobile npr bmw320d, passat1.9tdi, a4 130 ks, in kaj od tega se najbolj splača kupit. let2000-01-02 tam do 60-70 tk kilometrov. Hvala Pero

---
Novinec

Napisal/-a --- Ne maj 25, 2003 8:18 am

Galantfrik je napisal/-a:
SAFRANE je napisal/-a:ja lej....kwa pa kšnga iz EU?

Safrane, Mitsubishi Galant VR-4 je bil delan za japonski in avstralski trg, kjer imajo volan na desni strani - s takim nimam kej počet in jih tudi v EU ni.
Zaradi ogromne popularnosti na omenjenih trgih so se amerikančki zmenil za ''Limited edition'' proizvodnjo in tako so leta 1991 naredili 2000 Galantov VR-4, leta 1992 pa 1000. To je skupaj samo 3000 takih avtomobilov, ki imajo na levi strani volan. Edina varianta je še, če bi nekje našel motor od Galanta VR-4 pa ga dau v svojga (to bi blo še najbolj zakon - hehe :lol: ). Enkrat sem celo naletel na nek nizozemski web page, gre za neko firmo, ki uvaža JDM motorje. Takle motor stane cca 300 - 400k sit, pa vemo, da japonci v povprečju prevozijo 5.000km/leto, kar je izredno malo za naše razmere, hehe.

No tolko, izibra je zelo majhna, ampak j***bo mater, da bom neki zgruntu...

a ni ta VR4 isti kot v GT3000 in dodge stelth(al kaj je ze). VR4 Twin Turbo 340KM ne? za v tvojega zmontirat bos mogo se menjalnik dobit pa diferencial tui nebo zdrzal :)

pero3000
Nov uporabnik

Johny

Napisal/-a pero3000 Po maj 26, 2003 9:34 pm

SAFRANE je napisal/-a:pero3000:

ja najbolj se ti jih splača v nemčiji,belgiji in nizozemski---včasih je bla najbolj zanimiva Danska -no sej je še kr (kr se cen tiče)samo so zdej špediterji začel ful težit

najbolj se ti splača Passat=zato ker je največji od teh 3h in za moje pojme tudi najlepše oblikovan. Isto ga boš lahko vedno prodal=deli so pa le še vsaj malenkostno cenejši kot bmwjevi al pa audlnovi. Pa tut rabljenega boš dobu cenej pa z več opreme kot druge dva.

lp
johny 8)

Kje pa naj iščem avtomobile? Maš kaki pametni www naslov in koliko lahko taki avto gori stane let 2001 ali 2002 1.9 tdi oprema tredline ali highline, še raje pa novi a4. Moj mail je pero1000@email.si pa se slišiva. Lp Peter

pero3000
Nov uporabnik

Re: Johny

Napisal/-a pero3000 To maj 27, 2003 11:46 am

SAFRANE je napisal/-a:
pero3000 je napisal/-a:

ja najbolj se ti jih splača v nemčiji,belgiji in nizozemski---včasih je bla najbolj zanimiva Danska -no sej je še kr (kr se cen tiče)samo so zdej špediterji začel ful težit

najbolj se ti splača Passat=zato ker je največji od teh 3h in za moje pojme tudi najlepše oblikovan. Isto ga boš lahko vedno prodal=deli so pa le še vsaj malenkostno cenejši kot bmwjevi al pa audlnovi. Pa tut rabljenega boš dobu cenej pa z več opreme kot druge dva.

lp
johny 8)

Kje pa naj iščem avtomobile? Maš kaki pametni www naslov in koliko lahko taki avto gori stane let 2001 ali 2002 1.9 tdi oprema tredline ali highline, še raje pa novi a4. Moj mail je pero1000@email.si pa se slišiva. Lp Peter

ok jutri po 16h dobiš po mailu vse trenutne variante a4k in passatov ki jih trenutno imam

lp
johny 8)

super, lahko tupi na pkovacic@volja.net , ker se mi zdi da email.si ne dela. lp pero

pero3000
Nov uporabnik

Re: Johny

Napisal/-a pero3000 To maj 27, 2003 11:46 am

SAFRANE je napisal/-a:
pero3000 je napisal/-a:

lp
johny 8)

ok jutri po 16h dobiš po mailu vse trenutne variante a4k in passatov ki jih trenutno imam

lp
johny 8)

super, lahko tudi na pkovacic@volja.net , ker se mi zdi da email.si ne dela. lp pero

babsek
Nov uporabnik

uvoz

Napisal/-a babsek Pe avg 08, 2003 1:32 pm

zanima me če se tukaj ukvarja kdo z uvozom avtomobilov iz Nemčije?

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe avg 08, 2003 2:18 pm

Fantje super, da je kdo to temo odprl :D
Par vprašanj:-kako je z financami-a je možn kredit,lizing...
-a lahk rabljen avto kupljen v avtohiši v tujini tud uvoziš
-a lahko uvoziš tud avto ki pri nas nima zastopnika(Lexus,...)
- a bo v EU uvoz rabljenega avtomobila dražji ali cenejši
-koliko znašajo stroški homologacije,špediterja...
Hvala že vnaprej za odgovore.
Lp

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 08, 2003 2:28 pm

kaj boš lexusa kupu :?: hummerja :?: astona martina :?: B-ja (bentley) :?: :D :D

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe avg 08, 2003 2:42 pm

Ko bi le.Ne,me sam informativno zanima.Čeprav, bi si raj Lexusa al pa Jaguarja omislu, kot pa BMW,MB,....

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov