Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Aneri
Nov uporabnik

Bonus pri obveznem zavarovanju

Napisal/-a Aneri Po maj 19, 2003 8:26 am

Zanima me, ali obstaja kakšna možnost, da se bonus za avtomobilsko zavarovanje prenese iz starša na otroka. Jaz sem namreč zadnjih nekaj let vozila avto, ki je bil registriran na očeta. Nisem imela nobene nesreče in bonus je zdaj 50%. Zdaj pa kupujem nov avto in ker se tale bonus kar precej pozna pri ceni zavarovanja, seveda iščem najugodnejši način.

Hvala za odgovore.

Irena

Neno
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neno Po maj 19, 2003 9:41 am

Ja da se! Ravno pred enim tednom je to naredila od punce mama samo v obratni smeri!! Ščerkin bonus je na sebe prenesla! Mislim pa da je morala ščerka to vseskupaj potrdit pri notaru da se z tem strinja!

Ti samo naredi - se sigurno da!!

LP!

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Bonus pri obveznem zavarovanju

Napisal/-a *bojci* Po maj 19, 2003 11:13 am

Aneri je napisal/-a:Zanima me, ali obstaja kakšna možnost, da se bonus za avtomobilsko zavarovanje prenese iz starša na otroka. Jaz sem namreč zadnjih nekaj let vozila avto, ki je bil registriran na očeta. Nisem imela nobene nesreče in bonus je zdaj 50%. Zdaj pa kupujem nov avto in ker se tale bonus kar precej pozna pri ceni zavarovanja, seveda iščem najugodnejši način.

Hvala za odgovore.

Irena

Tako možnost sem jaz pred dvema letoma izkoristil. Ne vem, če to ravno drži, kar je napisal Neno, no mogoče zdajle res drži.

Vem pa zagotovo, da ta postopek ni bil veljaven takrat pri meni. Po informacijah sem zasledil, da se to da pri zavarovalnici Triglav, ker baje ne komplicirajo s temi zadevami. No, jaz nisem zaradi tega razloga stopil k Triglavu, ampak zato, ker poznam sklenitelja zavarovanj in mamo doma tudi vse zavarovano pri njem. Je pa stvar bila tudi taka, da mu je foter zagrozil, da če ne bo porihtal, ne bo zavaroval pri njem.
No, poznanstvo vsekakor velja in tudi prenos bonifikacije ni "bavbav", razen, če se kdo striktno drži zakonov.

Malo poglej pod naslovom na forumu "Zavarovanje vozil". Je nekaj več povedanega o tam.

LP, pa veliko sreče!
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov