Napisal/-a Slide Ne feb 26, 2006 10:22 am
Mene tale trk manj gane, kot že samo pomisel na to, da bi zaradi teh petih kmh več morda ubil otroka ki ni pogledal na levo preden je stekel čez cesto...
Je pa pametno kdaj potuhtat, kako kvalitetne zavore imaš na avtu. Enkrat samkrat, nimam pojma zakaj, so zavore delno odpovedale poslušnost in sem doživljal podobno dramo kot je na posnetku, ko mi je v križišču "zapru" pot šlepar...pri borih 50kmh, jaz pa sem se ustavljal z zavornim pedalom "do daske" in z zavorno potjo lokomotive...hvala kurcu tistemu, ki je tja postavil avtobusno postajo, da sem lahko zavil vzporedno s tovornjakom...
Kaj je blo narobe še danes ne vem, zavorni učinek je bil prej ves čas normalen, konstanten, tudi po srečni rešitvi situacije so zavore postopoma začele delovati dobro...
Po pregledu kasneje, ni bilo nič pregreto, zažgano, zračnosti v sistemu ni bilo, servo ojačevalnik dober...je morda prejšni lastnik varčeval s kvalitetnimi ploščicami? Z zavornim oljem? Kakorkoli že, jaz sem samo srečen sem da se mi to ni zgodilo pred kakšnim pešcem...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared