Spet!
Žal mi je za pešca ampak porkaduš kaj nosijo vsi temna oblačila! Koliko pešcev morajo/mo vozniki še zbiti, da bodo se bodo oblekli v svetla oblačila, po možnosti z odsevniki (bunde). In a je res tako težko nekam nataknit kresničko?
In sedaj bo imela voznica celo življenje nekoga na vesti, mogoče ne bo šla več za volan (prostovoljno, sploh ji ne rabijo vzeti izpita).
Potem je pa vse takoj samo neprilagojena hitrost. Nekdo je napisal lep komentar. Čemu bi jo prilagodila in na koliko?

Tale neprilagojena hitrost najeda.
Policija bi lahko začela kaznovati ljudi, ki hodijo zvečer ven brez kresničk/odsevnikov.
Ena ideja: Država bi lahko za subvencionirano ceno prodajala modne bunde/jakne, ki imajo odsevnike na vidnih mestih! Pa zraven še kakšno kresničko.

Ne pa samo po TVju prikazovati tisto reklamo: STOPIMO IZ TEME.
Enkrat sem ponoči ustavil kolegu, ki je trimčkal v temnih oblačilih. In mu povedal kaj si jaz o tem mislim:"Daj si kakšno kresničko/odsevne obleke, ker sem te že jaz komaj opazil." Samo zamahnil je z roko. Čisto balkanska navada. "Jebiga" odnos.
Aha pa še nekaj so omenili v komentarijih. Meni se tud zelo velikokrat zgodi, da ko dam kratke, ko mi pride nekdo naprosti, da ne vidim nič. Pa ne zato, ker bi bil slep ampak, ker te zaslepi odboj luči od asfalta. In velikokrat gledam kot norc

ob cesto, ker če bi bil kakšen pešec ga skoraj nimam šans videti.

....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...