Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

E bay

Napisal/-a Pollo So mar 18, 2006 12:43 am

Zdele sm mau gledu po e bayu pa nism mogu vrjet kasne smešne cene so gor,glede dodatne opeme.A je kdo že kupu kej prek e baya oz. iz kere države je kej naroču.Sm gledu ene dodatke iz honkonga pa so dost pocen ,sam ne upam naročit,da me nou sam poštnina "uničla".Hvala za odgovore.
lp

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 So mar 18, 2006 12:53 am

HK je loterija tak vsaj pravijo zato od tam nikoli ne narocam........sam pogosto kupujem na ebay.at ali ebay.de postopek je preprost.Ali imas pay pal pa placas preko tega ali pa kot delam jaz se zapeljem na najbljizjo posto cez mejo nakazes denar vse kar rabis je bic/swift in iban koda pa racun od prodajalca in to je to.....(za Avstrijo teh kod ne rabis)posiljko pa dobim kr na tisto posto od koder sem nakazal denar torej postlagernd na svoje ime...stroski so 1,5 evra za nakazilo in pa 1 evro pa gor ob sprejemu odvisno od teze paketa.......kar se postnine tice mene v Avstrijo pride kr ceneje kot v Slovenijo.Narocanje iz Slovenije je malo drugace v bistvu pa isto .....najdes banko ki je najbolj ugodna da ne placujes neke opasne provizije pol moras se pozanimat al ima ta banka pol pogodbo z tisto banko na katero dnar nakazujes ker ,ce je nima je lahko provizija tud 5 jurjev pol pa ti lepo posljejo paket s tem da gre ponavadi to se na carinsko posto in znajo tam gusit ce je cena previsoka in te morit z davki in carino pa ne glede na to da ti prodajalec rece da ti bo poslal kot darilo ,ker kao ce bi ne bi placal nic tak da ne pali to pol pa placas davek in carino na ceno izdelka + postnina + lezarina tak da se meni to ne splaca zato se vozim cez mejo.......aha z usa pa je isto tak da bezvejzik..........in to je celi spas ;)

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So mar 18, 2006 1:12 am

a na tem evropske ebayu se je kej lazi registrriat, ker na Usa je treba dt št.bančne kartice in to ne pride v upoštev. A pol se bl splača,da greš v avstrijo na banko...mhmm nemščina ni kšna od mojihih močnejših vrlin :D A je kdo že is SLO kej naroču, k vem da so te naše pošte kr "sitne".Hvala ti 106

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So mar 18, 2006 8:36 am

Polooo poglej PM! ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So mar 18, 2006 8:58 am

dejmo mal iskanje uporabit ;)
SlikaSlika