danny je napisal/-a:To se mi zdi bedarija spreminjat....
Res je, da če si penzionerski šofer, pa delaš 10kkm na leto je 4leta dobra doba, če si pa trgovski potnik ter avto rabiš za biznis (to pomen, da moraš čim ceneje prepeljat čim večjo število kilometrov) pa delaš 50-100kkm na leto, potem je to vsekakor predolgo.
Si predstavljate, da pri avtu (pri ljudeh kateri nimajo občutka) po 200kkm odtrga kolo zaradi spodnjega zgloba ali končnika vilic. Če bi vsak skrbel za avto tako kot zase - s tem mislim na svojo lastno varnost, potem tehničnih sploh ne bi blo potrebno....
Zapravljanje davkoplačevalskega denarja......
V Nemčiji je takšna praksa že dolgo, imajo TÜV na 2 leti (pa ne samo pri novih avtih, tako kot pri nas) ... pa ne vem, če je zaradi tega slabša varnost na cestah.
V čem pa vidiš zapravljanje davkoplačevalskega denarja? Meni so ti tehnični pregledi samo ožemanje naroda, ker imajo za 15 minutni pregled tarifo 7000sit.

Potem pa si predstavljaj kakšno ožemanje je bilo prej, ko si je prejšnja politična banda omislila polletne preglede za 12+ let stara vozila.
Sem za to, da se ta doba za dvoletni pregled raztegne tudi na vozila do 12 let starosti, ne samo do 8.